Trading Bot Candlesticks
Blockchain

Crypto-handelsbot gebruikt $200 miljoen voor een winst van $3

Een geautomatiseerde crypto-handelsbot voerde diverse ingewikkelde transacties uit binnen de blockchain van Ethereum (ETH), waaronder het aangaan van een flitslening ter waarde van $200 miljoen, om uiteindelijk slechts $3,24 winst te behalen.

Arbitragebot maakt gebruik van flitsleningen

Op 14 juni heeft Arkham Intelligence, een blockchain-analysebedrijf, een overzicht gedeeld van de handelingen van de bot. Volgens het bedrijf werd de transactie tot stand gebracht door een arbitragebot die gebruikmaakt van flitsleningen. Dit overzicht is hieronder te zien.

Het analysebedrijf verklaarde dat de reden voor het hoge geleende bedrag van Dai was dat het “DssFlash”-contract van MakerDAO lenen zonder kosten toestaat voor elk bedrag aan DAI, met een limiet van maximaal $500 miljoen. Dit betekent dat de bot leningen zonder onderpand kon verstrekken, zolang de uitgeleende activa binnen hetzelfde blok werden terugbetaald.

Volgens Arkham leende de bot 200 miljoen DAI van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-protocol MakerDAO en leverde het geld aan de Aave DAI-markt. Vervolgens werd er met deze middelen 1.349 Wrapped Ethereum (WETH) geleend. De WETH werd gebruikt om Threshold Network (T) tokens te kopen op de Curve Finance-beurs en deze werden weer verkocht op het liquiditeitsprotocol Balancer.

Als resultaat van deze transacties behaalde de bot in totaal 0,019 ETH, wat destijds ongeveer $33/€30 waard was. De transactiekosten voor deze handeling bedroegen echter ongeveer $28,76, waarbij nog eens $1 werd betaald aan de blokbouwer. Hierdoor bleef er slechts $3,24 winst over voor de bot.

Hoewel het gewonnen bedrag in vergelijking met het risico hoog leek, werd een lid van de gemeenschap enthousiast over de bot en verklaarde dat “winst winst is”. Een Twitter-gebruiker merkte op dat dit kleine winsten laat zien te midden van een bear market.

Niet alle bots zijn echter gericht op transacties met lage winsten. Op 20 april verdiende een botoperator meer dan $1 miljoen met sandwichaanvallen op memecoin-handelaren. De meeste winst werd behaald door gerichte handelsactiviteiten in memecoins zoals Pepe-munt (PEPE) en Wojak (WOJAK).

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’