Tradebot

Tradebot

Newsbit 08-03-2022 09:21u leestijd 3 - 4 min

Alles wat je moet weten over de KuCoin Tradingbot

Wat is een tradingbot?

Een tradingbot is een computerprogramma dat automatisch cryptomunten koopt en verkoopt op het juiste moment, met het doel om winst te genereren. In die zin kun je stellen dat een bot een geautomatiseerde versie is van een menselijke trader, maar daar houdt de vergelijking ook wel op. Een bot handelt namelijk 24 uur per dag, en heeft uiteraard geen last van emoties die zijn trades beïnvloeden. Bovendien kan een computerprogramma rapper nadenken en handelen dan een mens, waardoor het mensenhanden en hersenen te snel af is bij het openen en sluiten van posities.

Dit wil niet zeggen dat computers per definitie beter zijn dan mensen, want ze kunnen niet redeneren zoals wij. Toch kan een bot, om bovengenoemde redenen, een uitstekende aanvulling zijn op je huidige handelsstrategie. Juist omdat bots zich beperken tot een klein aantal handelingen kunnen ze prima resultaten opleveren, door de manier waarop de programma’s zijn ontworpen.

Eén van de beste crypto tradingbots op dit moment is de bot van KuCoin. Deze bot is makkelijk te gebruiken en het vereist geen programmeerkennis. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen welke cryptomunt je wilt verhandelen en de gewenste in en uitstapvoorwaarden in te vullen.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Welke strategieën hanteren crypto trading bots?

Crypto tradingbots zijn ontworpen zodat ze een paar verschillende handelingen razendsnel kunnen afwegen en uitvoeren. Dit is mogelijk doordat de bot zich beperkt tot één van de twee biases en dus als het ware maar één kant op kijkt: long of short. De strategieën die door crypto-bots worden gebruikt zijn daarom in de basis onder te verdelen in twee categorieën. Het programma volgt ofwel een momentum-strategie, ofwel een reverse-strategie.

Een momentum-strategie zorgt ervoor dat de bot inkoopt op momenten dat de prijs hoog is en naar verwachting verder zal stijgen: een long-bias. Deze bots zal dus alleen buy-orders plaatsen.

Een reverse-strategie laat het systeem juist kijken naar de sell-mogelijkheden, en zal dus zoeken naar de momenten waarop een prijs hoog is en naar beneden lijkt te gaan corrigeren. Dit soort bot houdt zich altijd vast aan een short-bias.

Dit maakt dat de richting waarin de markt beweegt veel invloed heeft op hoe winstgevend een bot is: een bot met een long-bias zal in een dalende markt veel minder kansen zien om posities te openen dan een versie met een short-bias. De meeste programma’s laten ieder account daarom meerdere bots aanmaken, die op verschillende indicatoren en strategieën kunnen handelen. Afhankelijk van de algemene koerstrend kan de gebruiker dan iedere bot in of uitschakelen.


Waarom je de KuCoin tradingbot wil gebruiken

Er zijn al meer dan 6,4 miljoen KuCoin tradingbots aangemaakt en dat is niet zonder reden.  Het gebruik van een Tradingbot neemt verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt het makkelijker om een handelskans te grijpen, worden handelsrisico’s verminderd en wordt repitief werk tevens vermindert. Ook kun je de trades van een expert automatisch volgen. Deze voordelen zullen we nader toelichten.

Altijd een goede timing
Het hebben van een goede timing is erg belangrijk als het gaat om handelen. Dit kan potentieel een enorme impact hebben op de potentiële winst van iedere transactie. Omdat de cryptomarkt 24/7 online is, is het erg lastig om een goede timing te hebben voor je trades. Hiervoor moet je vaak lang voor je scherm zitten en de grafieken 24/7 observeren. Een handelsbot kan voor jouw marktposities volgen en 24 uur non-stop transacties uitvoeren. Hierdoor bespaar je tijd en heb je altijd een goede timing.

Verminder handelsrisico’s
Het gebruik van KuCoin Trading Bots kunnen geweldig zijn voor het volgen en optimaal benutten van marktschommelingen. Dit komt omdat ze ten alle tijden arbitrage zullen uitvoeren, die meegaat met de stroom van de wereldwijde markt.

Zo zullen handelsbots jou in de extreem eenzijdig stijgende markt bijvoorbeeld helpen om via diverse handelsstrategieën winst te maken; in de eenzijdig dalende markt kunnen ze je juist helpen jouw potentiële verliezen te beheersen met de meest geschikte handelsstrategieën om de bijkomende beleggingsrisico’s te verminderen.

Verminder repetitief werk
Tevens kunnen Trading Bots repetitieve nemen ‘assembleren en kopiëren’, zodat jij op een eenvoudige manier transacties kunt uitvoeren. Als jij bijvoorbeeld jouw beleggingsportefeuille elke vier uur opnieuw in evenwicht brengt, kunt je een zogenoemde ‘Smart Rebalance Bot’ inzetten en deze zo programmeren dat de Trading Bot jouw beleggingsportefeuille automatisch in evenwicht brengt. Dit kan op zijn beurt erg veel werk en onnodig stress verhelpen.

Volg de trades van een expert
Er zijn wereldwijd meer dan 6,4 miljoen bots gemaakt en je kunt de instellingen van anderen kopiëren om snel aan de slag te gaan. Op deze manier volg je de trades van een professionele handelaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten