Newsbit

Aventus_logo

Aventus: beter bouwen op Ethereum en verder

Aventus_logo

Aventus werd in 2017 opgericht als een blockchainprotocol dat is ontworpen om fraude in de live ticketing-industrie te verminderen, en heeft nu zijn bereik verbreed tot een layer-2 blockchainprotocol dat schaalbaarheid, lagere kosten en snelheid naar Ethereum-transacties brengt.

Het Aventus Network (AvN) is in februari 2021 live gegaan, waardoor het voor bedrijven en gedecentraliseerde platforms toegankelijk is om op Ethereum te bouwen met eerlijkere transacties voor iedereen. Dit stelt Aventus in staat om zijn missie te realiseren om de grootschalige adoptie van publieke gedecentraliseerde blockchain aan te moedigen door middel van interoperabiliteit tussen verschillende platformen.

Het resultaat is dat het Aventus Network ongekende transactieprestaties en schaalbaarheid biedt tegen aanzienlijk lagere kosten dan Ethereum, met meer dan 18 miljoen historische transacties die tot op heden zijn verwerkt. Het unieke voordeel van het Aventus Network is de mogelijkheid om aangepaste bedrijfslogica te implementeren op het Proof of Stake netwerk, met behoud van volledige interoperabiliteit met Ethereum en daarbuiten.


Het probleem

Ethereum’s schaalbaarheidsproblemen maken het een slachtoffer van zijn eigen succes. Als het blockchain-netwerk bij uitstek voor de meeste bedrijven, is de maximale transactiecapaciteit veel te laag om aan de vraag te voldoen. De economie van vraag en aanbod heeft de transactiekosten (of gasprijzen) omhoog doen schieten, waardoor ze onbetaalbaar duur zijn geworden.

Bovendien hebben deze stijgende transactiekosten het uitvoeren van kleinere transacties (of microtransacties) via Ethereum onrendabel gemaakt. Bijvoorbeeld, als een bedrijf Ethereum zou willen gebruiken om creditcard beloningen te verwerken, waarbij gebruikers tussen de 5-7% cashback krijgen – meestal op transacties van minder dan $70.

Het is waarschijnlijk dat de benzinekosten meer zouden kosten dan die waarde van de transactie. Op piekmomenten, gas vergoedingen kunnen oplopen tot $20 of $30 per transactie.

De schaalbaarheids- en prijsproblemen van Ethereum hebben als ernstig potentieel gevolg dat gebruikers en ondernemingen worden weggedreven van het Ethereum netwerk.

Bovendien, Ethereum, hoewel de grootste, is niet de enige publieke blockchain die wordt gebruikt. Het is moeilijk om over blockchains heen te communiceren, wat de mainstream adoptie afremt, zoals het geval is met het orakel in Ethereum.


De oplossing

Aventus biedt de schaal van private blockchains en de veiligheid en interoperabiliteit van publieke blockchains – zonder de tekortkomingen van een van beide. Bovendien is het mogelijk om elk bedrijfspictogram op maat te implementeren in het Aventus Network, waardoor het extreem veelzijdig is voor elk bedrijf of gedecentraliseerde toepassing die wil bouwen op Ethereum zonder de typische beperkingen van snelheid, schaal en kosten.

Prijs: De AvN gemiddelde transactiekost zal beginnen bij $0.01 (betaald in AVT) en zal dalen met toekomstige optimalisaties in de roadmap. Dit is 99% goedkoper dan de gemiddelde Ethereum transactie van het afgelopen jaar, die kan oplopen tot $30 per transactie tijdens piekuren.

Schaal: Het Aventus Network (AvN) kan schalen tot 2.000 transacties per seconde – 133 keer meer dan Ethereum. Het AvN verwerkt ook transacties in blokken binnen 0,13 seconden – 100 keer sneller dan de Ethereum blockchain.

Enterprise Grade: Het AvN heeft meer dan 18 miljoen transacties van klanten die het afgelopen jaar actief zijn geweest op private test netwerken en alle live transacties zullen vanaf nu ook door het hoofdnet stromen. Aventus is volledig transparant over zijn netwerkverkeer en -kosten, die kunnen worden onderzocht op https://explorer.aventus.io.


De Aventus (AVT) token

De AVT token is de brandstof van het proof of stake, layer-2, Aventus Network. Er zijn twee gebruikers persona’s:

1.      Validators (transactie verwerkers): Validators zetten AVT in wanneer ze toetreden tot het AvN. Deze inzet dient twee doelen:

A.     Als een bewijs van inzet netwerk. De inzet van een individuele validator, als proportie van alle validator inzetten, vertegenwoordigt hun waarschijnlijkheid van selectie om een blok te verwerken en bijhorende vergoedingen te verdienen. Bv. als een validator 70 AVT inzet op 700 AVT inzet, zal hij waarschijnlijk 10% van alle netwerk fees ontvangen over een bepaalde tijd.

B.     Als afschrikmiddel voor fraude. Als de Validator het netwerk schaadt of probeert te schaden door de regels te overtreden, worden zij direct gestraft. Dit lijnt hun stimulansen met die van het netwerk.

2.      Gebruikers (initiators van trasacties): Gebruikers betalen AVT als vergoeding aan het AvN voor het verwerken van hun transacties.

Sommige token details zijn hieronder opgesomd:

  • Token ticker: AVT
  • Standaard: ERC-20
  • Nauwkeurigheid: 78
  • Aanbod: 10.000.000 (geen verdere muntslag)
  • Etherscan: https://etherscan.io/token/0x0d88ed6e74bbfd96b831231638b66c05571e824f

Aventus Network lanceert governance om de controle over zijn netwerk te democratiseren

Aventus token houders kunnen nu stemmen op alle belangrijke ontwikkelingsbeslissingen.

Aventus Network kondigt de lancering aan van zijn community governance platform, dat Aventus Token (AVT) houders voorziet van volledige controle over belangrijke beslissingen over het netwerk en meer transparantie.

In de toekomst zullen alle beslissingen over parameters, ketenconfiguratie en upgrades met betrekking tot het Aventus Network (AvN) en AVT worden beslist door een bindende stem van de community. Het stemsysteem wordt uitgerold met het raamwerk via snapshot.page – een populair off-chain, gasloos, multi-governance community polling dashboard. Elke AVT houder kan deelnemen aan de stemming, waarbij elk gehouden token gelijk staat aan één stem. AVT-houders die deel uitmaken van het Validator Scheme kunnen ook deelnemen, waarbij ze twee stemmen krijgen voor elke AVT die ze inzetten. Er zijn 10 miljoen AVT in omloop, waarvan 2,5 miljoen staked op het netwerk.

Alan Vey, mede-oprichter en CEO van Aventus Network, zei: “De lancering van ons governance platform zorgt ervoor dat elke AVT houder nu mee kan beslissen over de toekomst van Aventus Network. Dit maakt deel uit van ons bredere ethos om transparantie en robuustheid in al onze activiteiten te stimuleren. Niet alleen geloven we dat dit een belangrijke stap is voor ons netwerk – we geloven dat deze aanpak de natuurlijke volgende stap is voor blockchain naarmate de technologie volwassener wordt en de gebruiksmogelijkheden uitbreiden. We zijn 100% toegewijd om community-led te zijn en kijken ernaar uit om direct in contact te treden met onze token houders.”  De eerste voorstellen die op het platform worden gehost, zullen niet-bindende testvoorstellen zijn, om de opkomstniveaus nauwkeurig te peilen en ervoor te zorgen dat token-houders het proces begrijpen. Om te zien over welke beslissingen AVT-houders momenteel stemmen, kunt u terecht op: https://gov.aventus.io/

Voor meer informatie over het spannende project van Aventus, bezoek: https://www.aventus.io/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top