Persbericht

Newsbit 16-10-2020 10:51 leestijd 2 - 3 min

BABB en CryptoAM.io zetten blockchain in om hongerige en kwetsbare mensen in Londen te voeden

CryptoAM.io heeft in samenwerking met het BABB-platform (Bank Account Based Blockchain) een inzamelingsactie gestart. Het doel is om de gemeenschapszin gedurende de wereldwijde COVID19-pandemie een nieuw leven in te blazen door ouderen en kwetsbare mensen te helpen die rond Canary Wharf, Poplar en het Isle of Dogs in Londen (in Verenigd Koninkrijk) wonen. Momenteel komt het helaas regelmatig voor dat deze kwetsbare groepen basis- en essentiële benodigdheden nodig hebben maar deze niet krijgen of zelfs niet kunnen krijgen.


BAX Tokens

Op het BABB-platform wordt gebruik gemaakt van een native cryptocurrency utility token, genaamd BAX. Met de inzamelingsactie was het plan om £6.000 aan BAX-tokens in te zamelen, wat neerkomt op zo’n 1.000 maaltijden voor diegene die dat hard nodig hebben. Hiernaast zou er nog een klein deel van het budget overblijven voor niet-bederfelijke artikelen.

Aangespoord door een gesprek met een religieuze zuster die in Oost-Londen werkt en ook woonachtig is, zuster Christine Frost MBE, ontdekte Bowater dat veel ouderen uit het zorgsysteem zijn gevallen en honger lijden.

Hiernaast zijn ook fondsen verdeeld onder vrijwilligers die warme maaltijd hebben bezorgd, met een waarde van ergens tussen de £5 – £10 per maaltijd. Het plan is om wekelijks geld te versturen totdat de lockdown in het Verenigd Koninkrijk officieel voorbij is. Met de tweede corona-golf die opkomend is in veel gebieden wereldwijd kan dit nog even duren.


Efficiënt verwerken relatief kleine transacties

Om de relatief kleine transacties, wat in dit geval vaak donaties zijn, efficiënt te verwerken, heeft het betalingsbedrijf Bowater hulp geboden. Zij verwerken dergelijke transacties voor BABB, zonder eventuele donateurskosten/transactiekosten in rekening te brengen.

Hiernaast heeft BABB ook afgezien van uitbetalingskosten voor degenen die geld inzamelen voor COVID-19-gerelateerde campagnes.

Op deze manier wordt een zo groot mogelijk bedrag van de donaties snel omgezet in een fiat-valuta, in dit geval de Britse pond.


Steunen van diverse doelen

Door het platform van BABB, wordt aangetoond dat de blockchain-technologie ook ingezet kan worden in hulpprogramma’s, zonder overweldigd te worden.

Het platform is dan ook niet alleen bedoeld voor diegene die al weten hoe ze tokens moeten kopen op een (bekende) cryptocurrency exchange. Wanneer de BABB-app eenmaal gedownload is, kunnen gebruikers hun tegoed rechtstreeks vanaf een creditcard of betaalpas opladen.

Wanneer dit tegoed eenmaal opgeladen is, kan dit vervolgens rechtstreeks gedoneerd worden aan doelen die de gebruikers willen ondersteunen. Deze doelen kiezen zij dus zelf. Eenmaal een doel gekozen, hoeft er geen extra vergoedingen betaald te worden zoals bijvoorbeeld transactiekosten. Het volle gekozen tegoed gaat richting de gekozen doelen, ongeacht of dit in het binnenland of in het buitenland is.

Dit zijn slechts de eerste fasen voor Babb in zijn doel om financiële inclusie wereldwijd te brengen en tot nu toe is bewezen dat blockchaintechnologie hierbij zal helpen.

Meer weten? Klik hier om de BABB-app te downloaden en eventueel te doneren!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten