Wat is KuCoin Earn?

KuCoin Earn is een financieel platform van KuCoin waarop je met 50 verschillende cryptocurrency’s een passief inkomen kunt verdienen. Je kunt op het platform bijvoorbeeld een soort spaarrekening aanhouden waarop je een bescheiden rente krijgt en verschillende Proof-of-Stake munten kunt staken.

KuCoin earn

Ook organiseert KuCoin Earn soms unieke promoties waarmee deelnemers een hoger rendement op hun munten kunnen krijgen. De plekken hiervoor zijn echter beperkt en wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor iedere manier waarop je jouw munten bij KuCoin Earn aan het werk kunt zetten zijn er twee opties.

Als eerste kun je voor een flexibele manier van sparen en staken kiezen. Dit betekent dat je jouw munten wanneer je dat maar wilt kunt terugvragen. De keuze voor flexibel sparen of staken heeft wel als gevolg dat je een lagere rente krijgt. Er is ook een tweede keuze. Je kunt namelijk kiezen voor een vaste periode. Dan is het niet mogelijk om je munten voortijdig terug te halen, maar krijg je in ruil daarvoor een iets hogere beloning.

KuCoin earn

Wat is KuCoin?

KuCoin omschrijft zichzelf als “de exchange van het volk” en is met ruim 10 miljoen gebruikers en meer dan 600 verschillende cryptocurrency’s een populair platform. KuCoin omschrijft zichzelf als de exchange van het volk vanwege de vele opties die het handelsplatform kent. Je kunt simpelweg crypto kopen en verkopen, maar ook voor margin trading, P2P fiat trading, futures trading, staking en financiering bij KuCoin terecht.

De gebruikers van KuCoin zijn afkomstig uit 207 verschillende landen en regio’s over de hele wereld. KuCoin Earn is een platform van KuCoin waarop deze gebruikers een passief inkomen kunnen verdienen met hun crypto. Let op: je krijgt natuurlijk niet zomaar een rendement op je cryptovermogen. In bepaalde gevallen is het mogelijk dat KuCoin jouw munten die bijvoorbeeld op een KuCoin Earn spaarrekening staan uitleent aan andere gebruikers.

Een passief inkomen met KuCoin Earn

Het is natuurlijk een interessant idee om je cryptovermogen aan het werk te zetten en daarmee een passief inkomen te verdienen. Hier plaatsen we echter nogmaals de waarschuwing bij dat rendement vaak niet zonder risico komt. Als er geen risico is, dan zou dat namelijk betekenen dat KuCoin Earn jou gratis geld geeft. Dat is uiteraard niet het geval, want KuCoin is een bedrijf met winstoogmerk. Tijd om de verschillende opties eens onder de loep te nemen.

Sparen via KuCoin Earn

KuCoin omschrijft het spaargedeelte van KuCoin Earn als het sparen bij een bank. Het enige wat je hoeft te doen is jouw assets bij KuCoin onderbrengen en vervolgens verdien je daar een rente over. Je kunt hiermee jouw cryptovermogen aan het werk zetten voor een, in de woorden van KuCoin, stabiele dagelijkse winst. Voor het stallen van Tether (USDT) ontvang je bijvoorbeeld 7,71 procent op jaarbasis. De rente op Ethereum en Bitcoin is echter wat lager. Over Ethereum ontvang je een rente op jaarbasis van 0,61 procent, terwijl je voor Bitcoin slechts 0,48 procent krijgt. Het verschil tussen Tether en munten als Ethereum en Bitcoin is natuurlijk dat je bij de laatstgenoemden ook nog kans hebt op de koerswinst. Kortom, in het spaarprogramma van KuCoin Earn zijn er genoeg strategische keuzes te maken.

Crypto staken met KuCoin Earn

KuCoin Earn maakt het ook mogelijk om de crypto’s van verschillende Proof-of-Stake blockchains te staken op het platform. Ethereum 2.0 is beschikbaar, maar ook meer onbekende munten als Kusama, Hydra en Persistence waar je een hoger rendement op krijgt. Wat waarschijnlijk betekent dat het risico voor die blockchains een stuk hoger ligt. De inflatie is vanwege de enorme stakingrendementen in ieder geval hoog. Op Hydra krijg je bijvoorbeeld een jaarlijks rendement van 47,18 procent.  Je kunt ook stablecoins staken waar je soms tot wel 8 procent op jaarbasis voor krijgt. De explosie van UST, de stablecoin van het Terra-ecosysteem, bewijst echter dat voorzichtigheid geboden is bij dit soort dingen. Veel grote analisten riepen dat je eenvoudig een risicoloos rendement van 20 procent kon pakken op UST, maar dat bleek uiteindelijk behoorlijk risicovol te zijn.

KuCoin Earn en speciale promoties

Soms zijn er op KuCoin Earn promoties waarmee je tijdelijk een hoger rendement op bepaalde munten kunt krijgen. Vaak zit er echter een limiet op het aantal deelnemers. Deze producten zijn dan ook beschikbaar op basis van: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. KuCoin Earn heeft bijvoorbeeld voor een periode van 7 dagen een rendement van 15,18 procent op jaarbasis uitgedeeld op zowel USD Coin als Tether.

KuCoin Burning Drop

Een andere interessante feature op het KuCoin Earn platform is KuCoin Burning Drop. Dit is een onderdeel van het platform waarmee je onder andere de KuCoin Token, Tether en Ethereum kunt staken en als beloning daarvoor krijg je nieuwe tokens. Je kunt dit zien als een verkapte vorm van ‘mining’ waarmee je jouw cryptovermogen inzet om nieuwe tokens te krijgen. Voor dit soort evenementen is echter beperkt plaats en vaak veel vraag. Er is dus een kans dat je er niet doorheen komt, maar het is altijd het proberen waard. Lees je wel goed in op de projecten en begrijp wederom dat er bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Dit onderdeel van KuCoin Earn is een leuke manier om met nieuwe projecten in aanraking te komen. Het is wel belangrijk om te begrijpen waar je in investeert en vooraf voldoende informatie over de projecten te verzamelen.

Je kunt echter al aan KuCoin Burning Drop meedoen vanaf hele kleine bedragen. Op die manier hoef je voor de nieuwe tokens geen groot vermogen op het spel te zetten. Sowieso zijn de instapeisen op KuCoin heel laag. Je kunt al beginnen met handelen op het platform vanaf 1 dollar. Voor de KuCoin Burning Drop op het KuCoin Earn platform liggen de eisen iets hoger. Maar met een kleine 20 euro kun je in principe al deelnemen aan deze loterijen. De KuCoin Burning Drops zijn enorm populair omdat KuCoin er vaak buitenproportionele prijzen aan weet te verbinden. Heb je geluk? Dan kan jouw deelname aan een KuCoin Burning Drop weleens een schot in de financiële roos zijn.