Persbericht

Bitcoin Daalt Onder $ 60k In Crypto Crash Na $ 250 Mln Liquidaties – Wat Gaat Bitcoin Doen Volgende Week?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Bitcoin daalde recentelijk onder de $ 60.000 en bevindt zich nu zelfs onder de $ 58.000 nadat het aantal liquidaties voorbij de $ 250 miljoen steeg. Zorgen de verliezen van Bitcoin voor een nieuwe crypto crash?

Na nieuwe uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en sterker dan verwachte economische data is de Bitcoin koers begonnen aan een aanzienlijke daling. Deze daling is ook duidelijk terug te zien in het aantal liquidaties, dat recentelijk voorbij de $ 250 miljoen steeg.

Liquidaties Bitcoin stijgen voorbij de $ 250 miljoen na uitspraken FED en sterke economische data.

Data van Coinglass laat zien dat het aantal liquidaties recentelijk voorbij de $ 250 miljoen steeg, richting de $ 262 miljoen. $ 233 miljoen hiervan waren ‘long positions’.

Deze stijging in liquidaties vond plaats nadat er nieuwe uitspraken werden gedaan door Fed voorzitter Jerome Powell en nadat de economische data van de VS sterker bleek dan verwacht.

Jerome Powell gaf recentelijk nogmaals aan dat het nog altijd vasthoudt aan het inflatiepercentage van de 2% en beter dan verwachte arbeidsdata lijkt er nu op te wijzen dat er hierdoor binnenkort geen renteverlaging doorgevoerd wordt.

Het aantal nieuwe banen nam van april naar mei onverwacht met maar liefst 2,7% toe. Dit wijst normaal gesproken op hogere lonen en een toename in consumenten uitgaven.

Betere economische data betekent normaliter ook dat de Fed geen reden ziet om een nieuwe renteverlaging door te voeren.

Een renteverlaging is normaal gesproken erg goed voor de Bitcoin markt omdat gebruikers veilige investeringen niet meer aantrekkelijk vinden en daarom vaak overstappen naar risicovollere investeringen zoals Bitcoin.

Ethereum ETF lancering kan Bitcoin verder omlaag helpen

Met de aankomende eerste ETH ETF lancering die naar verluidt op 8 juli plaats gaat vinden, is er nu nog een factor bijgekomen die een negatieve impact kan hebben op de BTC koers.

Met de lancering van een Ethereum ETF zal er meer kapitaal de Ethereum markt binnenstromen, wat mogelijk kan leiden tot verkoopdruk voor de Bitcoin koers.

Analisten van K33 Research verwachten dan ook dat Ethereum een stabiele groei door gaat maken en het hierdoor een stuk beter gaat doen dan Bitcoin. Het ETH/BTC ratio is dan ook voor het eerst in jaren tijd weer aan het stijgen en bevindt zich op dit moment op 0,055.

De lancering van de eerste Ethereum ETF in combinatie met de onzekerheid rondom het beleid van de FED zorgen er dus voor dat Bitcoin een onzekere tijd tegemoet gaat.

Sommige crypto experts geven dan ook aan dat de liquidaties van boven de $ 250 miljoen slechts het begin zijn van een periode waarin investeerders massaal hun BTC verkopen.

Bitcoin daalt, wat gaat Bitcoin doen? 

Het recente verlies van de Bitcoin koers heeft ervoor gezorgd dat BTC onder zijn belangrijkste ondersteuningsniveau is doorgezakt. De niveaus van $ 60.695, $ 59.900 en $ 59.070 die voorheen dus ondersteuning moesten bieden, lijken nu geflipt te zijn in weerstand.

Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Het $ 57.592 niveau vormt nu de belangrijkste steun, gevolgd door de $ 57.188.

De RSI van Bitcoin geeft nog maar eens aan hoe moeilijk de grootste crypto van de wereld het op dit moment heeft. In een periode van slechts 3 dagen is de RSI van 70 tot 25 gezakt. Een duidelijk signaal dat de verkoopdruk aan het toenemen is. De RSI wijst nu namelijk op een bearish signaal van oververkoop.

Niet alleen de RSI wijst op een moeilijke nabije toekomst van BTC, ook het MACD-histogram geeft een verkoopsignaal af met een waarde van -1.772.

De koers is nu ook minder waard dan al zijn belangrijkste EMA’s. De laagste EMA, de 10-daagse EMA, bevindt zich op dit moment op $ 61.176, meer dan $ 3.000 hoger dan de huidige Bitcoin koers.

Bitcoin investeerders zullen dus moeten hopen dat de ondersteuning bij de $ 57.592 standhoudt, want een verdere daling tot onder deze ondersteuning en de volgende van de $ 57.188 kan de Bitcoin koers gemakkelijk tot richting de $ 56.000 brengen. De weerstandsniveaus van $ 59.070 en $ 59.000 lijken voorlopig in ieder geval niet getest te kunnen worden.

Alternatieve crypto’s om in te investeren

Nu de Bitcoin koers een erg moeilijke periode tegemoet gaat, is het niet gek dat investeerders ervoor kiezen om op zoek te gaan naar altcoins die op de korte termijn wel winsten kunnen realiseren.

Naast dat er veel wordt gekeken naar Ethereum, door de aankomende ETH ETF lancering, kiezen veel investeerders er ook voor om te investeren in nieuwe presale tokens.

Ondanks dat deze presale tokens meer risico’s met zich meebrengen, hebben ze historisch gezien wel het grootste groei potentieel.

Om deze reden bespreken we hieronder een drietal van de beste presale tokens van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – marktleider op gebied van crypto educatie lanceert eigen crypto 

99Bitcoins is een van de grootheden als het aankomt op crypto educatie. Dit project startte in 2010 al met een website voor crypto informatie en is sindsdien uitgegroeid tot een educatieplatform met meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTube kanaal. Dit project heeft er nu voor gekozen om zijn eigen crypto te lanceren met de 99BTC token.

De 99BTC token zal met name gaan werken als beloning voor het nieuwe Learn-to-Earn systeem van 99Bitcoins. Dit systeem stelt gebruikers in staat om te leren over de crypto markt, terwijl ze beloond worden met crypto’s. Voor dit systeem staat al voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar.

De 99BTC token zal echter niet alleen maar dienen als beloning van het L2E systeem, gebruikers kunnen de token namelijk ook staken voor aantrekkelijke beloningen. Maar liefst 14% van de token voorraad is namelijk apart gezet voor staking beloningen en investeerders kunnen dus mooie rendementen verdienen met de 99BTC token. Ook zullen 99BTC token houders in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen en live webinars.

De presale van 99Bitcoins wist al meer dan $ 2,3 miljoen aan vroege investeerders op te halen en komt hiermee snel in de buurt van zijn volgende doel van $ 3,1 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald wordt, zal de huidige prijs van $ 0,00112 per token ook verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – nieuwe wilde westen Play-to-Earn meme coin gaat viraal 

Shiba Shootout is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met de creatie van een gaming wereld die zich afspeelt in het Wilde Westen. In deze wereld kunnen gebruikers het als cowboys tegen elkaar opnemen om de beste Shiba Sharpshooter te worden. Door uitdagingen met elkaar aan te gaan en verschillende spellen te spelen kan de native SHIBASHOOT token verdiend worden.

De vele verschillende functies die gebruikers in staat stellen om crypto te verdienen hebben ervoor gezorgd dat het project snel viraal is gegaan. Zo is er bijvoorbeeld een Lucky Lasso Lottery waarbij gebruikers mee kunnen doen aan een loterij, waarbij ook nog een percentage naar het goede doel gaat. Daarnaast kunnen gebruikers ook deelnemen aan Campfire Story sessies waarbij de leden hun crypto en meme coin ervaringen kunnen delen in ruil voor SHIBASHOOT beloningen.

Het Shiba Shootout project biedt ook een innovatief staking mechanisme aan. In het geval van Shiba Shootout gaat dit namelijk om Cactus Staking. Met dit mechanisme zien gebruikers hun fondsen letterlijk groeien door middel van de cactus. Hoe groter je fondsen, hoe groter je cactus. Gebruikers die in aanmerking willen komen voor nog grotere beloningen kunnen gebruik maken van de Savings Saddlebags functie. Hier wordt een percentage van je fondsen overgemaakt in een vaste wallet voor een langere periode.

De viraliteit rondom dit project heeft ervoor gezorgd dat er nu in korte tijd al bijna $ 500.000 is opgehaald. Tokens kosten tijdens de presale $ 0,0195 per stuk en zijn te koop middels ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Shiba Shootout Presale

Pepe Unchained (PEPU) – eerste meme coin Layer 2 blockchain ter wereld

Pepe is nog altijd een van de grootste meme coins ter wereld en dit zorgt ervoor dat er dagelijks nieuwe Pepe gerelateerde meme coins op de markt verschijnen. Veel van deze meme coins proberen echter alleen te profiteren van de hype en brengen geen enkele utility met zich mee. Dit is dan ook de reden waarom Pepe Unchained zich weet te onderscheiden van andere Pepe gerelateerde meme coins, aangezien dit project bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen Layer 2 blockchain.

Veel meme coins die zich bevinden op Layer 1 blockchains zoals Ethereum, hebben vaak te maken met trage transacties en hoge tarieven. Dit is precies waar de blockchain van Pepe Unchained een oplossing in vormt. Met Pepe Unchained kunnen gebruikers profiteren van snellere en goedkopere transacties en hierdoor vormt deze blockchain ook een ideale launchpad voor nieuwe meme coins.

Pepe Unchained biedt daarnaast ook hoger dan gemiddelde staking beloningen aan. 30% van de totale token voorraad is apart gezet voor deze staking beloningen en daarom is er sprake van een APY van boven de 840%.

De presale van Pepe Unchained bleek al snel een groot succes en heeft in enkele weken tijd nu al meer dan $ 2,2 miljoen op weten te halen. Hierdoor komt het dicht in de buurt van zijn volgende doel van $ 2,4 miljoen en daardoor is er nog maar kort de tijd om te profiteren van de huidige lage prijs van $ 0,0082596 per stuk.

Bezoek Pepe Unchained presale


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.