Persbericht

Bitcoin Koers: Daalt Bitcoin onder de €19.000,-? Tijd om Tamadoge te kopen?

Het is een zware tijd voor Bitcoin, de munt daalt al sinds november 2021, toen het nog een recordhoogte van bijna €60.000 wist te bereiken. Inmiddels is de munt teruggezakt tot iets boven de €20.000,- en is het de vraag of het weer onder die grens uitkomt. 

Hoe de Bitcoin koers zich tot eind 2022 gaat ontwikkelen is de vraag. De koers kan zich herstellen en weer richting de €50.000,- of hoger groeien, maar ook een verdere bear market, is goed mogelijk. 

Bitcoin is afhankelijk van enkel omstandigheden van buitenaf voor de prijs van de munt. Dit kunnen grote economische ontwikkelingen zijn, maar ook er zijn ook enkele politieke aanleidingen waardoor Bitcoin minder waard kan worden.

Invloed Fed Meeting op Bitcoin koers

Een voorbeeld van een politieke ontwikkeling die kan zorgen voor een daling in de Bitcoin koers is een fed meeting. Dit gaat om een overleg over de Amerikaanse financiën door het Federal Reserve System (FED), de Centrale Bank van Amerika. 

Een daling van crypto kan bijvoorbeeld wanneer de FED besluit strakker te gaan controleren op het gebruik van Bitcoin. Ook kan er in een fed meeting een verbod op bepaalde munten besproken worden, zoals we laatst hebben gezien met Tornado Cash. 

Uiteindelijk bepaalt de prijs van Bitcoin vaak de stabiliteit in de crypto markt, maar ook andersom heeft deze stabiliteit weer invloed op Bitcoin. Daarom dalen cryptomunten vaak erg veel in waarde als ze eenmaal dalen, de markt komt vaak in een negatieve spiraal terecht.

Wat wordt er tijdens de Fed Meeting besproken? 

Tijdens een Fed Meeting worden er vooral afspraken gemaakt op financieel gebied voor de hele Verenigde Staten van Amerika. In het laatste overleg werden een aantal maatregelen tegen inflatie afgesloten, zoals een hogere rente. 

Hierop hebben investeerders gereageerd door hun Bitcoin te verkopen waardoor de prijs gedaald is naar bijna minder dan €20.000,-. 

Uiteindelijk is de Centrale Bank van Amerika altijd op zoek naar maatregelen voor het meest stabiele, veilige en flexibele financiële systeem. Op dit moment horen daar nog absoluut geen cryptomunten bij. 

Zo werd eerder tijdens een Fed Meeting al eens besproken in hoeverre de Verenigde Staten stablecoins toe zou staan. Dit zijn cryptomunten die dezelfde waarde als bijvoorbeeld de dollar aanhangen, en daardoor een uitstekende vervanger zijn voor de valuta van Amerika. 

De komende tijd zal de inflatie ongetwijfeld aanhouden en zullen ontwikkelingen zoals de oorlog in Oekraïne en klimaatverandering groot effect hebben op de wereldeconomie. Het is dus niet uit te sluiten dat de Verenigde Staten via de Fed Meeting meer maatregelen treft om inflatie tegen te gaan. 

Alternatief Tamadoge gaat juist stijgen

Waar de hele cryptomarkt, onder aanvoering van Bitcoin, het erg lastig heeft op het moment, is er één munt die zich hier volledig van kan onthouden. De nieuwe meme coin Tamadoge heeft een uniek presale systeem waardoor het de komende tijd gegarandeerd gaat stijgen in prijs. 

Tamadoge heeft in die presale inmiddels al meer dan 9 miljoen euro opgehaald en is nog niet klaar. Ze brengen namelijk om de 100 miljoen verkochte tokens een nieuwe batch van 100 miljoen tokens uit. Bij elke nieuwe batch wordt de prijs waarvoor je de token kan kopen verhoogd. 

Een garantie op een stijgende koers van een cryptomunt komt niet vaak voor, en er moet gezegd worden dat je de munt tijdens de presale nog niet kan verkopen. Na de presale komt Tamadoge echter beschikbaar bij zowel decentrale als centrale exchanges. 

Dit heeft vaak als effect dat de prijs van een cryptomunt verder doorstijgt. Ook bij Tamadoge is dit goed mogelijk en kan de munt dus zelfs nog verder stijgen nadat de presale geëindigd is. 

De cryptomunt Tamadoge is een project waarbij meerdere Play-to-Earn games beschikbaar worden. In die games kun je met je eigen Tamadoge, een digitaal huisdier dat via NFT-technologie van jou wordt, strijden voor Dogepoints. 

Op basis van die Dogepoints wordt een ranglijst samengesteld die bepaald wie welke vergoeding ontvangt. Deze vergoeding ontvang je altijd in TAMA-tokens die je kunt verkopen of kunt gebruiken voor nieuwe NFT’s of om items mee te kopen in de Tamadoge Petstore. 

In die petstore koop je onder andere voedsel voor je Tamadoge. 5% van alle tokens die uitgegeven worden in deze winkel zullen direct ‘geburnd’ worden. Bij het ‘burnen’ van crypto worden de munten naar een adres gestuurd waar niemand bij kan. Zo zijn de munten niet meer in omloop en zou de prijs van de munt verder moeten stijgen. 

>>>Nu naar de Tamadoge presale<<<

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten