Persbericht

Persbericht

Newsbit 21-07-2020 12:12u leestijd 2 - 2 min

Bitcoin koers euro steeds vaker geraadpleegd

PERSBERICHT – Uit onderzoek blijkt dat de Bitcoin koers euro steeds vaker door handelaren wordt geraadpleegd. Geen verrassende ontwikkeling, zo stelt Thanh Lanh Tran, eigenaar van Bitcoinkoers.com en Cryptokopen.nl. De Bitcoin koers euro spreekt de Europese handelaars nou eenmaal meer aan dan de verhouding tussen de Bitcoin en de Amerikaanse Dollar.


Zoekvolume in Google verdubbelt bijna in de maand mei

In mei van dit jaar is er een enorme toename te zien in het zoekvolume op ‘Bitcoin koers euro’. Ook op diverse websites is er steeds meer aandacht voor de ontwikkeling van de Bitcoin koers ten aanzien van de euro, in plaats van de verhouding tussen de Bitcoin en de Amerikaanse dollar. Tran legt uit hoe dit komt:

“Ik constateer een sterke toename van het aantal actieve handelaars binnen Europa. Daarnaast is de pairing tussen de Bitcoin en de Amerikaanse dollar in het verleden vaker instabiel gebleken en maakt de Euro een wat minder volatiele indruk dan de Amerikaanse broer. De sterkte toename in het aantal Europese handelaars is een logisch gevolg van de steeds sterkere adoptie van Bitcoin en cryptocurrency’s in zijn algemeenheid.”


Toename interesse BTC/EUR leidt niet tot afname interesse BTC/USD(T)

Interessant is dat de toename in interesse in de BTC/EUR-pairing niet tot gevolg heeft dat de interesse in de BTC/USD(T)-variant afneemt. Dit betekent dat de interesse binnen de industrie zich niet zozeer verplaatst, maar dat de interesse juist wordt uitgebreid.

Een bijzonder gunstig teken aan de wand, aldus Tran, wanneer het blijkt dat meer en meer mensen een zekere mate van interesse vormen in Bitcoin of cryptocurrency’s in het algemeen. Dit is overigens ook terug te zien in de adoptie van altcoins en potentiële kansen die deze met zich meebrengen.


Italië het minst geïnteresseerd, Engeland het meest

Geografisch bekeken blijft Engeland nog altijd het meest vooruitstrevende land wanneer er wordt gekeken naar het aantal inwoners wat actief bezig is met crypto. Een interessant gegeven, juist in het licht van de Brexit, vindt ook Tran.

Italië is van alle Europese landen het minst aan de slag gegaan met de adoptie van cryptocurrency, dit is tegenstelling tot een land als Malta, wat bijzonder tolerant is richting start-ups rondom blockchain en crypto.

Tran verwacht dat in de nabije toekomst ook de wat conservatievere en traditionelere landen zoals Duitsland, Italië en Frankrijk zullen aanhaken bij de landen die al verder in het adoptie-proces zitten, om straks de boot niet te missen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten