Bitcoin logo neon, BItcoin koers
Persbericht

Bitcoin Koers Registreert Hoogste Waarde in 30 dagen, Nieuwe Crypto Bull Run Op komst? Nu Investeren in Bitcoin?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


De koers van Bitcoin is sinds vanochtend flink gestegen met een koersstijging van 2.9%. Het hoogtepunt van de koers lag rond de  $27.417. Sinds 15.00 is de koers langzaam weer aan het dalen, maar ligt nog steeds flink boven zijn oorspronkelijke koers van vanochtend. Deze stijging brengt Bitcoin naar het hoogste prijspunt sinds 31 augustus. De stijgende koers lijkt vooral voort te vloeien uit het optimisme rondom de Amerikaanse rente. 

Op woensdag om 8.00 Nederlandse tijd spreekt de Amerikaanse Centrale Bank (FED) zich opnieuw uit over wat er met de referentierente zal gebeuren voor de komende tijd. Het is een cruciale beslissing, want het heeft ook direct invloed op de rentetarieven van leningen voor particulieren, hypotheken en andere kredietvormen. Het besluit van de FED kan dus een kettingreactie veroorzaken in de economie waardoor beslissingen van investeerders kunnen worden beïnvloed. Het is dus een krachtig instrument dat de economische groei en inflatie kunnen bepalen. 

Er wordt verwacht dat deze rente op woensdag gelijk zal blijven. Volgens handelaren is er een 99% kans dat de Amerikaanse Centrale Bank (FED) de rente gelijk zal houden op 5,25-5,50%, wat de bulls zou stimuleren om door te zetten. Een renteverhoging daarentegen zou slecht nieuws zijn voor de koers van Bitcoin. Er hangt dus veel af van de beslissing van de FED deze week. 

Welbekend auteur Robert Kiyosaki heeft daarnaast ook zijn support getoond voor cryptocurrencies, vooral Bitcoin. Hij ziet crypto als een veiliger alternatief voor fiat currencies, waaronder de USD dollar, die alleen maar meer geld in omloop laten komen waardoor de inflatie snel kan stijgen. Zijn constante kritiek op de Amerikaanse overheid en FED’s handelen zijn in lijn met een mogelijke economische daling. 

Daarentegen zijn populaire crypto, zoals Bitcoin, veel beter bestendig om dieptepunten in de economie te overkomen en een stuk stabieler. Deze uitspraken zouden ook een reden kunnen zijn waarom er vandaag een sterke stijging van BTC te zien is. Steeds meer investeerders zijn het ermee eens dat Bitcoin een mogelijk beter alternatief is op de traditionele fiat currencies, die een stuk onvoorspelbaarder zijn en sneller in waarde kunnen dalen. 

Een andere reden die de opwaartse koers mogelijk zou kunnen verklaren is de short squeeze die op het moment aan het gebeuren is. Short sellers zijn handelaren die hun cryptomunten snel verkopen omdat ze verwachten dat de koers gaat dalen. Echter zodra de koers stijgt, kan het voorkomen dat een groot deel van deze short sellers gedwongen hun positie moet sluiten waarbij onderling activum wordt gekocht. Dit kan een kettingreactie veroorzaken als het op grote schaal gebeurt, wat nu ook deels het geval lijkt te zijn. 

Bitcoin BSC: een aantrekkelijk alternatief 

Gezien het feit dat Bitcoin op het moment in een opwaartse koersstijging zit, kan het wellicht aantrekkelijk zijn om te investeren in andere cryptomunten. Een goed alternatief kan gevonden worden in het Bitcoin BSC project.

Bitcoin BSC is ontwikkeld op BNB Smart Chain en is in het leven geroepen als een alternatief voor Bitcoin. Waar Bitcoin werkt met mining, heeft Bitcoin BSC een aantal andere interessante functies. Zo werkt het met een stake-and-burn mechanisme waar investeerders mogelijk een passief inkomen mee kunnen genereren. Hoe meer $BTCBSC tokens worden gestaked, hoe meer tokens je kan verdienen bij elke blockchain confirmation. Eerdere projecten hebben al geprobeerd om Bitcoin na te bootsen, maar zijn daarin niet geslaagd. Dit maakt deze token tot een van de beste staking coins van nu. 

Bitcoin BSC recreëert echter de token voorraad en prijzen die Bitcoin had toen het in 2011 steeg naar de meest populaire cryptomunt aller tijden. In totaal zijn er zo’n 6.125.000 tokens. De hoeveelheid tokens die beschikbaar zijn gesteld voor de presale hebben de originele lage Bitcoin prijs van $0,99. 

Andere voordelen die Bitcoin BSC ten opzichte van Bitcoin heeft is onder andere dat het BNB Smart Chain een stuk sneller, duurzamer en goedkoper is dan Ethereum. Aangezien het op dezelfde code is ontwikkeld als Ethereum biedt het wel net zo veel veiligheid. BTCBSC token is makkelijk te verkrijgen via vertrouwde apps zoals Trust Wallet of MetaMask. De coin kan gekocht worden met BNB, ETH of USD. 

Bitcoin BSC is dus een aantrekkelijk alternatief voor de investeerders die liever via staking een passief inkomen zouden willen genereren. De presale is nog steeds bezig, waar je de token tegen een prijs van $0,99 kan aanschaffen. Daarna zal staking via smart contracts van start gaan.


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.