Bitcoin nadert $12k, Bull markt verwacht

De prijs van Bitcoin (BTC) stijgt weer richting de $ 12.000 dollar. Bitcoin blijft een gedegen aankoop, zelfs bij hogere prijsniveaus.

 

Bitcoin prijs verwacht bull markt

De Bitcoin koers is slechts $80 dollar verwijderd van zijn volgende barrière, namelijk de weerstand van $11.920 dollar. Eerder deze week was de Bitcoin $12.300, voordat er een correctie plaatsvond naar $11.500 – iets wat analisten al hadden verwacht.

Het momentum voor de Bitcoinprijs lijk opnieuw te groeien, omdat steeds meer bronnen suggereren dat Bitcoin zou kunnen blijven groeien temidden van macro-economische onzekerheid. Onder deze bronnen valt een technische metriek, de zogenaamde GTI VERA Convergence Divergence Indicator, die deze week voor het eerst sinds juni voor Bitcoin ‘kopen’ aangeeft.

In de tussenliggende periode waren er bearish bewegingen voor BTC, met een opwaarts momentum zonder genoeg power, waardoor de markt weer daalde tot zelfs $ 9.300.

Gunstige macro-economische basisprincipes – dalende obligatierendementen en stijgende volatiliteit op de aandelenmarkt – lijken duurzaamheid te hebben en zouden Bitcoin verder moeten onderscheiden van andere crypto-activa,” citeerde Bloomberg zijn eigen analist, Mike McGlone, tijdens het rapporteren van de GTI-gegevens dinsdag.

Andere analisten leverden vergelijkbare beoordelingen op van de huidige markt, waaronder Anthony Pompliano, die deze week voorspelde dat verdere verlagingen van de wereldwijde rentetarieven een nieuwe vraag naar Bitcoin zouden kunnen veroorzaken als veilige plek om geld op te slaan.

‘Centrale banken over de hele wereld verlagen de rentetarieven. Binnenkort gaan ze enorme hoeveelheden geld afdrukken. Bitcoin halveert snel. Riemen vast. Dit kan krankzinnig worden,’ schreef hij op Twitter.

Technische analisten waren ook positief, Analist Josh Rager voelt zich niet langer bedreigd door de kans dat de Bitcoin weer in de $ 9.000 zone zou vallen.


Binance coin is de enige winnaar onder de altcoins

Voor altcoins was het beeld ondertussen minder interessant. Terwijl de Bitcoin-prijs de afgelopen 24 uur met 2,4% steeg, werden de meeste tokens in de top twintig cryptocurrencies horizontaal verhandeld.

Ether (ETH), de grootste altcoin, bewoog nauwelijks en bleef schommelen rond $ 226. Soortgelijke gedrag kwam van Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Litecoin (LTC) en Ripple (XRP), die allemaal te verwaarlozen verliezen geleden hebben.

Een belangrijke uitzondering op de trend was Binance Coin (BNB), die 13% steeg, omdat de geruchten over Binance, die mogelijk gehackt zou zijn, afnemen.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken