Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 2 november 2020

Hoe staat de BTC koers ervoor? Elke maandag analyseert onze crypto analist de Bitcoin grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin maand-grafiek

We beginnen deze analyse met de maandgrafiek want het is natuurlijk alweer november. De monthly close was net niet hoog genoeg om de hoogste monthly close ooit te worden. Het scheelde slechts $72. Desondanks ziet het er aardig bullish uit voor de longterm. De wekelijkse weerstandszone (blauw) is gebroken en de candle is er flink boven gesloten. Namelijk rond het level van een vorige monthly high ($13.896).

De indicatoren die onze analist gebruikt ter confirmatie, zoals de ema’s, die staan nog bullish en ook de rsi is oplopend en staat op het punt om de bullish zone te betreden. De LBR laat behoorlijk wat bullish momentum zien met wellicht een retracement naar een eerder supportlevel om vervolgens verder te gaan knallen.

BTC maand grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin week-grafiek

Over de weekgrafiek kunnen we dit keer kort en krachtig zijn. We hebben een paar prachtige bullish weekly candles op de chart neergezet. Vanaf de golden pocket retrace is Bitcoin met bijna 40% gestegen en de eerstvolgende weerstand die we kunnen gaan zien op de weekly grafiek is van $16.300 tot aan $17.300.

Net als op de maand grafiek zijn ook de ema’s hier goed gezind voor de bulls. De rsi bevindt zich ook in het bullish gedeelte maar lijkt een retest te gaan doen op de ema. Verder is uit deze chart weinig op te maken dus gaan we inzoomen om de details op te pikken.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4 uurs-grafiek

Op de 4 uurs-grafiek zien we dat er voorlopig nog steeds higher lows op de chart gezet worden, we zien echter ook dat er een bear div is. Hoe ver zal deze gaan dalen of zal BTC hem gewoon negeren? Onze analist denkt dat de BTC prijs eerst zal gaan dalen om op adem te kunnen komen voor een verdere stijging plaats zal vinden. Dit is namelijk niet de eerste bear div die op de 4h chart is verschenen maar al de 3e achtereenvolgend. Vaak is dit een indicatie dat het een sterk signaal is en dat er op HTF een retracement gaat komen.

De ema’s geven nog wel bullish momentum aan hoewel dat niet heel sterk meer is. Het volume is afnemend en ook de rsi is flink aan het dalen en komt niet boven de ema uit. We zien de divergenties ook weer op de LBR en deze geeft begint nu ook nog eens bearish momentum te tonen.

BTC 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Longterm kunnen we bullish zijn want op de HTF hebben we mooie candle closes kunnen zien. Echter op de LTF denkt onze analist dat de bulls eerst op adem moeten komen. Een gezonde retrace richting het blauw/gele zone ($11.8 – $12.4) op de 4 uurs-grafiek sluit hij dan ook niet uit. Dit zou zelfs wenselijk kunnen zijn aangezien dit overeen zou komen met een daily golden pocket retrace op de fibonacci level.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten