Persbericht

Bitget breidt initiatieven ter bescherming van gebruikersactiva uit

Aangezien de cryptowereld voortdurend wordt overspoeld met incidenten zoals het FTX- en DCG-nieuws, blijven gebruikers het vertrouwen in gecentraliseerde cryptobeurzen verliezen vanwege hun gebrek aan transparantie over hoe de activa van gebruikers wordt opgeslagen.

Bitget’s, toonaangevend wereldwijde cryptocurrency exchange, heeft voortdurend gewerkt aan het vergroten van het vertrouwen van de gebruikers door veel nieuwe veiligheidsinitiatieven te introduceren.

Bitget Protection Fund

Bitget heeft onlangs een beschermingsfonds gelanceerd met als doel de crypto-activa van gebruikers te beschermen. Het werd aanvankelijk opgezet met een fonds ter waarde van 200 miljoen Amerikaanse dollar, bestaande uit 6000 BTC en 80 miljoen USDT en werd verhoogd tot 300 miljoen dollar. Het fonds bestaat uit populaire cryptovaluta met een hoge liquiditeit, zoals BTC, USDT, USDC is volledig zelf gefinancierd, waardoor er meer flexibiliteit en discretie is om de activa van gebruikers efficiënt te dekken zonder externe bureaucratie of beleidswijzigingen.

De beurs heeft toegezegd de waarde van het fonds voor de komende drie jaar veilig te stellen zonder terugtrekking. Als de waarde van het fonds daalt naarmate de prijs van BTC daalt, zal Bitget de positie blijven dekken om ervoor te zorgen dat het saldo te allen tijde niet minder dan 300 miljoen USD bedraagt. Om transparantie te garanderen, is alle informatie over het fonds openbaar en kunnen gebruikers de wallet-adressen hier bekijken.

Proof of Reserves (Bewijs van reserves)

Bitget lanceerde ook een Proof of Reserves-pagina, die gebruikers laat zien dat we een full-reserve exchange zijn, zoals ondersteund door het Proof of Reserves (“PoR”), met behulp van de cryptografisch gecontroleerde Merkle tree-methode, en dat de activa van gebruikers die op het platform zijn opgeslagen, worden beschermd.

Fondsbewaarservice

Bitget lanceert ook een Fondsbewaarservice voor professionele beleggers en instellingen. De service biedt speciale wallets aan gekwalificeerde accounts om de bescherming van het geld van klanten op het platform te maximaliseren. De beurs heeft onlangs ook de laatste momentopname van zijn Merkle tree Proof of Reserves vrijgegeven om gebruikers gerust te stellen dat hun vermogen wordt aangehouden in 1:1 reserves.

Door het activum in een aparte wallet op te slaan, wordt voorkomen dat het geld van gebruikers wordt aangetast in geval van nood, zoals een beursrun of andere cyberbeveiligingsbedreigingen. De portefeuille-activa worden dagelijks afgerond om ervoor te zorgen dat de gebruiker nog steeds aan de vereiste voorwaarden voldoet.

Gracy Chen, Managing Director van Bitget, merkt op: “Het beschermen van de activa van onze klanten is en zal altijd onze topprioriteit zijn bij Bitget. Sinds de ineenstorting van enkele kwaadwillenden in de branche hebben we een reeks initiatieven genomen voor verhoogde bescherming. Naast de geboden beveiliging met ons Bitget Protection Fund van $300 miljoen  Amerikaanse dollar en Merkle tree Proof of Reserves, kondigen we met trots onze Fondsbewaarservice aan. De nieuwe service, uitgerust met beveiligingssystemen van industriekwaliteit en speciale wallet-adressen voor gekwalificeerde gebruikers, zal de transparantie verder bevorderen en veiligheid voor onze gebruikers en hun geld.”

Over Bitget

Bitget, opgericht in 2018, is een top vijf cryptocurrency exchange met innovatieve producten en sociale handelsdiensten als belangrijkste kenmerken, en bedient momenteel meer dan 8 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen over de hele wereld.

De beurs zet zich in om one-stop en veilige handelsoplossingen aan gebruikers te bieden en heeft tot doel de acceptatie van cryptovaluta te vergroten door samenwerkingen met verdienstelijke partners, waaronder de Argentijnse legendarische voetballer Lionel Messi, het toonaangevende Italiaanse voetbalteam Juventus, de officiële esports-cryptopartner van PGL Major en de toonaangevende esports-organisatie Team Spirit.