Nieuws, Persbericht

Bitpanda digitaliseert goud en zilver

Wenen, 13 mei 2019 – Het in Wenen gebaseerde bedrijf, Bitpanda, lanceert houd en zilverhandel voor zijn 1 miljoen gebruikers.


Met het nieuwe product genaamd ‘Bitpanda Metals‘ kunnen gebruikers gemakkelijk en veilig in goud en zilver beleggen en profiteren van super lage tarieven. De activa zijn 100% fysiek ondersteund, volledig verzekerd en opgeslagen in een beveiligde kluis in Zwitserland.

● Gebruikers kunnen goud en zilver kopen om hun portfolio te verbreden
● Goud en zilver worden met activa ondersteund door fysieke goud- en zilverstaven
● Transparante en lage kosten
● Belastingvrij, 100% verzekerd en veilig opgeslagen in Zwitserland
● Verwissel goud en zilver met elk digitaal product op Bitpanda
● Spaarplannen instellen voor regelmatige investeringen


100% fysiek ondersteund goud en zilver verhandelen

Bitpanda heeft ongeveer 1 miljoen gebruikers en meer dan 100 werknemers. Het bedrijf voegt nu dus goud en zilver toe als nieuwe beleggingscategorie aan haar handelsplatform. Met Bitpanda Metals introduceert het bedrijf het gemak van het kopen van digitale activa in de wereld van handel in edelmetalen.

Bitpanda werkte samen met makelaars in edelmetalen ‘pro aurum’ en ‘philoro’ om de fysieke goud en zilverstavenveilig op te slaan. Het fysiek ondersteunde, gedigitaliseerde goud en zilver kunnen net zo gemakkelijk worden verhandeld als andere digitale producten op het Bitpanda-platform.

Gebruikers kunnen kleine bedragen kopen vanaf € 1 met behulp van een breed scala aan betaalmethoden. De gebruikers kunnen betalen in euro, Zwitserse Frank, Britse pond of Amerikaanse dollar. Goud kan zonder kosten worden gekocht, ongeacht het bedrag (na de lanceringspromo voor een lage vergoeding van slechts 0,5%) en opgeslagen voor een transparante opslagprijs van slechts 0,0125% per week.

Goud en zilver zijn voor 100% verzekerd. Gebruikers kunnen verkopen wanneer zij dat nodig achten en zij kunnen ook onmiddellijk elk bedrag van hun goud of zilverbezit omwisselen met Bitcoin en alle andere beschikbare digitale activa die beschikbaar zijn op Bitpanda.


Bitpanda Metals is een echte Game Changer

“Goud en zilver hebben de test des tijds doorstaan als een beleggingscategorie, en we brengen het nu naar de 21e eeuw. Met hoge transparantie, zeer lage tarieven en hetzelfde gemak als voor andere activa op ons platform, breken we de goudhandel open. Met Bitpanda Metals laten we kleine beleggers toe om te kopen zonder vreselijke hoge kosten te hoeven betalen. Dit is een echte game changer, ” zegt Eric Demuth, CEO van Bitpanda.

Om de lancering van Bitpanda Metals te vieren, rekent Bitpanda geen kosten aan voor het kopen van goud tot 15 juni 2019, plus gebruikers krijgen voor 5 tot 200 euro gedigitaliseerd goud of zilver wanneer ze minstens € 25 goud of zilver op het Bitpanda-platform investeren.


Over Bitpanda

Bitpanda is een fintech bedrijf gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Het is opgericht in 2014 door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer. Het bedrijf is een groot voorstander van de innovatieve kracht van cryptocurrencies, gedigitaliseerde activa en blockchain-technologie. Bitpanda’s missie is om de barrières voor persoonlijke financiën te doorbreken en traditionele financiële producten naar de 21e eeuw te brengen.

Tegenwoordig heeft Bitpanda ongeveer 1 miljoen gebruikers en meer dan 100 teamleden. Met een PSD2-betalingsserviceproviderlicentie, state-of-the-art beveiliging en gestroomlijnde gebruikerservaring is Bitpanda uitgegroeid tot een populair handelsplatform voor zowel nieuwelingen als experts. Gebruikers kunnen momenteel Bitcoin, Ethereum, goud en meer dan 20 andere digitale activa verhandelen.