Persbericht

Newsbit 25-11-2022 08:55 leestijd 3 - 7 min

Black Friday: Review FlexiSpot Ergonomische Bureaustoel BS13

Wanneer je een baan hebt waarbij je voor langere tijd achter een bureau moet zitten, wordt de houding die je aanneemt bepaald door hoe je op de stoel zit. Een slechte zithouding kan veel invloed hebben op het comfort dat je ondervindt en kan ook voor serieuze klachten zorgen. Daarom spelen ergonomische stoelen een steeds belangrijkere rol bij de inrichting van onze werkruimte. In deze review nemen we de Flexispot Backsupport 13 (BS13) ergonomische stoel onder de loep.

Met de BS13 levert FlexiSpot een ergonomische (bureau)stoel met prima comfort met een modern design. Hier gaan we in onderstaande tussenkopjes verder op in.

Stoel Montage

De montage van FlexiSpot’s BackSupport 13 (BS13) bureaustoel is vrij eenvoudig. Het heeft ons dan ook maar ongeveer een half uurtje gekost om alles te monteren door de super eenvoudige instructies te volgen.

In totaal zijn er 6 onderdelen, namelijk de rugleuning inclusief de zitting, 2x de armen, metalen poten, de gasveer en rolwielen. Om alles in elkaar te schroeven krijg je alle benodigdheden zoals alle benodigde schroeven en de benodigde inbussleutel. Voor de hele montage hoef je maar ongeveer 8 schroeven vast te zetten: easy peasy dus. 4 schroeven worden gebruikt om de armleuningen vast te zetten en 4 schroeven worden gebruikt om de stoel met het onderstel te verbinden.

Design, Features & Comfort

De ergonomische bureaustoel heeft een mooi design met enkele mooie features. De stoel beschikt over een 3D elastisch mesh-systeem met een driehoekig patroon erin. De stof is enigszins transparant en zorgt er in de praktijk voor dat je geen zweetproblemen krijgt.

De armleuningen beschikken over een automatisch hoogteverstellingssysteem. Dit houdt in dat de hoogte ervan eenvoudig kan worden aangepast door ze simpelweg vast te pakken en omhoog of omlaag te schuiven. Ze zullen dan automatisch op de hoogte blijven staan waar jij ze neerzet. Het is benoemingswaardig dat dit systeem net wat anders werkt dan bij ‘traditionele’ armleuningen. Het vergt hierdoor wellicht enige tijd om aan het systeem te wennen. Eenmaal gewend werkt het echter goed. Ook is het benoemingswaardig dat de armleuningen helaas niet 3D-verstelbaar zijn. Je kunt ze omhoog en omlaag doen, maar daar beperkt de functie zich tot. Ook hebben de armleuningen iets van speling. Dit hoeft niet als probleem gezien te worden maar het is wel benoemingswaardig.

Wij hebben voor de zwarte BS13 gekozen

Aan de achterkant van de rugleuning van de bureaustoel zit een rugsteun. De locatie waar deze in je rug zit kun je eenvoudig aanpassen door hem naar boven of naar beneden te schuiven. Het past in de praktijk de kromming van de rug aan, waardoor je gedwongen wordt om een correcte houding aan te houden. Met de stoel heb je dus automatisch een betere zithouding.

Aan de onderkant van de zitting vind je op zijn beurt de ‘traditionele’ hendels, waarmee je onder andere de hoogte van de ergonomische bureaustoel kan aanpassen. De hoogte kan worden aangepast van circa 94 cm naar 105 cm en de helling van de stoel kan worden aangepast van 105 graden naar 125 graden. De bureaustoel kan maximaal 150 kilogram dagen.

Een enigsins merkwaardige cirkel onderaan geeft je de kans om de spanning van de rugleuning te regelen. Alhoewel dit een kleine aanpassing lijkt, is dit erg handig voor wanneer je langer op de stoel zit.

De bureaustoel behoort tot een premium product. Als je geen ergonomische stoel gewend bent, dan kan het zeker weten even wennen zijn aan de ‘nieuwe’ houding waarin je geforceerd wordt.

De stoel is echter ontworpen om uren op te zitten en biedt een goede comfort aan. Door de correcte houding waarin je als het ware geforceerd wordt, houd je aan het einde van de dag minder (rug)klachten over.

Hoewel het kunnen ondersteunen van je hoofd ons een gevoel van comfort geeft, is de waarheid dat we er in veel gevallen ergonomisch gezien een minder gezonde houding van aannemen. Door de hele hoofdsteun te vermijden, wordt deze verkeerde houding ook meteen vermeden.

De prijs van de stoel is wellicht het enige nadeel hier; met een prijs van €699,99 behoort dit niet tot de goedkoopste stoelen, maar ook zeker niet tot de duurste.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Mooi ontwerp;
  • Goede bouwkwaliteit;
  • Verstelbare ondersteuning van de rugleuning;
  • Voldoende instelmogelijkheden;
  • De wieltjes van de stoel rollen erg fijn;
  • Perfecte ergonomische zithouding;
  • 3D-patroon van stof is lekker koel in de zomer.

Nadelen

  • De stoel is vrij prijzig en dus niet voor alle budgetten geschikt;
  • Armsteun kan niet 3D versteld worden;
  • Armsteun heeft een beetje speling.

Conclusie

De ergonomische BS13 bureaustoel van FlexiSpot is een premium product. Het is een zeer degelijke stoel die je forceert om een correcte houding aan te nemen. Ook biedt de stoel genoeg comfort aan om er lange dagen zonder problemen op te zitten.

Als je nog niet eerder op een ergonomische stoel gezeten hebt kan het in het begin wel even wennen zijn. Hier wen je echter relatief snel aan. De stoel is dan ook zeker aan te raden. We zien echter in dat de prijs van de stoel niet voor iedereen geschikt is. Dit is dan ook wellicht het grootste nadeel van de bureaustoel.

Let op: FlexiSpot houdt momenteel een black Friday sale die loopt van 25 november tot en met 28 november. Profiteer hierdoor nu van aanbiedingen tot wel 50%! Klik hier om naar de betreffende website te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten