Nieuws

Blockchain is de sleutel tot het vermijden van wereldwijde financiële crisis

De voormalige vice president van JPMorgan zegt dat blockchain de sleutel kan zijn tot het vermijden van een wereldwijde financiële crisis. Waarom hij dit denkt? Lees het hieronder.

13 mensen beheerde $40 miljard dollar

Huadong is op dit moment een academisch adviseur van het Asian Blockchain Institute. Hij vertelt dat zijn ervaring die hij heeft opgedaan bij JPMorgan zijn ogen heeft geopend. Hyadong heeft de financiële crisis van 2008 meegemaakt toen hij bij JPMorgan werkte. Hieronder vertelt de voormalige vice president hoe hij er achter kwam dat de blockchain technologie een crisis kan voorkomen: “Toen ik in 2007 bij JPMorgan werkte beheerde 13 mensen $40 miljard dollar aan activa. Toen de financiële crisis van 2008 het  zwaarste was, bedroeg het gemiddelde dagelijkse verlies zo’n $300 miljoen dollar. Toen werd het mij geleidelijk aan duidelijk dat de blockchain technologie de sleutel kan zijn om de volgende wereldwijde crisis te vermijden.”

Blockchain heeft enorme mogelijkheden

Huadong vertelt dat de blockchain technologie in de kinderschoenen staat, maar dat de ontwikkelingsperspectieven onbegrensd zijn. De decentralisatie die blockchain met zich meebrengt, kan ervoor zorgen dat een nieuwe crisis tegengegaan wordt. De technologie heet de potentie om wereldwijde financieel risico’s radicaal te verminderen. Daarnaast hebben burgers veel meer vertrouwen in een gedecentraliseerde technologie. Blockchain en ook cryptocurrencies worden steeds populairder. Ook bij wereldleiders. Zo prijst de Chinese president XI Jinping het potentieel van de nieuwe technologie. Ook steeds meer grote institutionele beleggers durven te investeren in crypto’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten