Persbericht

Persbericht

Newsbit 27-04-2021 12:30u leestijd 3 - 5 min

CargoX Platform: officieel goedgekeurde blockchain- provider voor ACI-douaneaangifte in Egypte

(Caïro, Egypte – 21 april, 2021) – De regering van Egypte, via de Egyptische douaneautoriteiten, heeft Advance Cargo Information (ACI) aangiften verplicht gesteld met haar nieuwe Egyptische douanewet #207 voor alle inkomende vracht naar Egypte, ingaande per 1 juli 2021. Het proces wordt beheerd via het Nafeza National Single Window for Foreign Trade Facilitation, gebouwd door Misr Technology Systems (MTS), en CargoX is geautoriseerd als de blockchain service provider.

Dus, wat is CargoX precies, en waarom is dit geweldig nieuws voor de crypto gemeenschap? Het antwoord is – CXO token burn en schaarste.


Wat is CargoX en wat is CXO?

Het CargoX-project met zijn CXO-token is een uniek juweeltje in de cryptoruimte dat een NFT-gebaseerde overdracht van Bills of Lading en andere eigendomsdocumenten en originele documenten in de scheepvaartindustrie, de financiële sector en andere industrieën B2B of B2G tot leven heeft gebracht. Zijn slimme contracten worden gevoed door hun CXO-token waarvan er bij de genese in 2018 slechts 215 miljoen zijn geslagen – en ze verbranden een fors bedrag voor elk document dat op het platform wordt geproduceerd en overgedragen. Als het bedrijf niet genoeg tokens bezit, moeten ze deze op de beurzen kopen. Let op het burn bedrag kan op elk moment worden gewijzigd door het management.

Hun product – het CargoX Platform voor Blockchain Document Transfer (BDT) – is gebaseerd op neutrale, openbare Ethereum-blockchaintechnologie en is de drijvende kracht achter de snelle, kosteneffectieve, veilige, onveranderlijke, fraudebestendige, controleerbare en vertrouwelijke overdracht van eigendomstitels en registratie van originele digitale documenten op de blockchain. Het platform kan worden gebruikt als een stand-alone online dienst, of in een single-window systeem voor bedrijven, douane, of andere entiteiten, geïntegreerd via API.


De weg van het succes

Het CargoX-bedrijf heeft het concept in 2018 gebouwd, en hun platform wint aan tractie in de echte bedrijfssector en zelfs bij overheden – vorig jaar heeft het Indiase Port Community System het CargoX-platform geïntegreerd, maar ze zijn de processen nog aan het testen.

Langs hun weg, heeft het CargoX team veel bewustzijn gecreëerd en hebben ze talrijke prijzen en hoge nominaties ontvangen op prestigieuze wereldwijde evenementen – een volledige lijst is beschikbaar op hun website. Een van de belangrijkste prestaties om hun business model te ondersteunen is de acceptatie door de International Group of Protection & Indemnity clubs, die de aansprakelijkheid in de internationale scheepvaart verzekeren – zij hebben slechts 7 elektronische Bill of Lading platforms goedgekeurd in de afgelopen 10 jaar, en CargoX is de enige die werkt met een neutrale, publieke Ethereum blockchain.

Daarnaast dragen zij hun kennis bij aan organisaties als WEF, ICC, WTO, FIATA, EC DGMT DTLF, en anderen. Gedurende de drie jaar hebben ze talrijke strategische partnerships opgebouwd met bedrijven en verschillende trade finance platformen in de branche, zoals Contour, CryptoBLK, en anderen. Onder CargoX partners vindt u handelsfinancieringsplatformen zoals Contour, CryptoBLK, en rederijen zoals G2 Ocean, die de grootste breakbulk vlootoperator in de wereld is. De storm van gebruik bouwt zich op terwijl we spreken.


Over de Advance Cargo Information

Meest recentelijk heeft CargoX zijn bekroonde CargoX Platform – dat productie, handel, financiën, energie, diensten, overheid en regelgevende sectoren in staat stelt om het eigendom van meer dan 60 verschillende soorten documenten te registreren en over te dragen op blockchain – geüpgraded met de mogelijkheid om ook Advance Cargo Information declaraties over te dragen, vereist door tal van douane-instanties voor de aangifte van importgoederen met het oog op verbeterde veiligheid en juiste belastingheffing, evenals procesoptimalisatie. Het proces is in overeenstemming met de bepalingen van het SAFE Framework van de Wereld Douane Organisatie. Het gebruik van het CargoX Platform voor ACI stelt douaneautoriteiten in staat om niet langer te vertrouwen op aangiften van importeurs. In plaats daarvan kan elk document eenvoudig worden getraceerd naar de oorsprong, rechtstreeks naar de verstrekker, dankzij de CargoX-technologie op basis van de publieke blockchain.

In Egypte heeft het bedrijf Misr Technology Systems (MTS) het Nafeza National Single Window for Foreign Trade Facilitation-platform gebouwd, en bij het ontwerpen van het Egyptische ACI-documentatieproces is het CargoX Platform for Blockchain Document Transfer (BDT) geautoriseerd als de blockchain-dienstverlener voor het onveranderlijk registreren en overdragen van de scheepvaartdocumenten met Ethereum-technologie.


Diepe duik in interoperabiliteit

Een groot probleem in de wereldwijde B2B-handel is zeker de opkomst van verschillende platforms en diensten, en het gebrek aan interoperabiliteit op het gebied van elektronische Bill of Lading uitwisseling. Gelukkig heeft CargoX een Tier II blockchain-oplossing geïmplementeerd, geleverd door Matic Network, nu Polygon, beschouwd als het Ethereum’s Internet of Blockchains. Terwijl Polygon de uitdaging aangaat om lage doorvoer, slechte UX, en sommige risico’s verbonden aan governance te overbruggen, ontwikkelen ze ook interoperabiliteit en modulaire blockchain tools voor blockchain oplossing wendbaarheid en real-world overlevingsvermogen.

Het lijkt erop dat de toekomst voor CargoX rooskleurig is – en CXO token houders zouden een compleet nieuwe dynamiek kunnen ervaren in de komende maanden, die jaren zal duren!

Voor elk document gegenereerd op hun platform verbrandt CargoX een bepaalde hoeveelheid tokens – zoals beschreven in hun Bluepaper. Andere sites om te volgen zijn de cargox.io B2B webpagina voor hun gerespecteerde zakelijke klanten, en de handige cargox.info token burn en document transfer tracker voor de CXO gemeenschap, en de speciale Telegram groep.

Voor meer informatie over het project van CargoX kunt u terecht op https://cargox.io/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten