Persbericht

Persbericht

Newsbit 07-06-2021 10:05u leestijd 3 - 4 min

Claim jouw online privacy nu met Crypton van Utopia P2P

De wereld van vandaag staat hyperverbonden met elkaar. Privacy, of het gebrek hieraan, is hierdoor belangrijker dan ooit tevoren. Jouw persoonlijke gegevens zijn namelijk enorm waardevol voor adverdeerders en degene die u mogelijk willen onderzoeken. Eén van de effectiefste manieren om jou online te volgen, is door de door jou gemaakte transacties te volgen en de digitale sporten die door deze transacties achterlaten.

Utopia is opgericht door de 1984 Group als een Peer-to-Peer (P2P)-ecosysteem om jouw identiteit en vrijheden op online gebied te beschermen. Het hart van dat netwerk is de particuliere digitale valuta: Crypton (CRP).


Wat is Crypton en wat kan je er allemaal mee?

Crypton maakt microtransacties en geautomatiseerde betalingen mogelijk via een reeks van geïntegreerde API’s. Deze transacties zijn niet alleen snel, maar ook onvindbaar en onomkeerbaar.

Oorspronkelijk is Crypton gelanceerd op 18 november 2019, destijds als integraal onderdeel van het Utopia P2P-Ecosysteem. Dit ecosysteem is gelanceerd zonder een voorafgaande ICO en zonder particuliere investeerders en is volledig gebaseerd op de blockchain-technologie. Het ecosysteem is ontworpen om gebruikers volledige anonimiteit en vrijheid te bieden.

Eenvoudig gezegd: het is de optimale digitale valuta voor diegenen die snelle en 100% vertrouwelijke financiële transacties willen uitvoeren.


Waarom is Crypton anders dan andere cryptocurrencies?

Momenteel vindt er een stortvloed plaats van verschillende cryptocurrencies op de cryptomarkt, waar steeds meer cryptocurrency-projecten uitgebracht worden. Sommige projecten hiervan worden omringt met aandacht en fanfare, anderen kennen vrijwel geen marketing. Om als cryptocurrency geadopteerd te worden, moet het project echter meer bieden dan alleen een hype. Het project zal bepalende kenmerken nodig hebben om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Crypton onderscheidt zich van andere cryptocurrencies door zijn geavanceerde vorm van codering en transacties die standaard volledig privé zijn.

Hiernaast maakt Crypton onderdeel uit van het Utopia-ecosysteem: een systeem met het doel om een volledige bescherming van jouw privacy te garanderen. Crypton is dan ook net zoals Bitcoin niet door slechts één enkele entiteit beheerd. Het is een volledig gedecentraliseerd netwerk en werkt onafhankelijk van enige autoriteit; of het nu een groot bedrijf, instelling, centrale bank of zelfs overheid is. Doordat er geen centrale controle of server is, is Crypton, en inderdaad het hele Utopia-netwerk, minder vatbaar voor aanvallen of prijsmanipulatie op de wereldwijde valutamarkten.

Veel cryptocurrencies zijn niet zo privé als hun voorstanders je zou willen doen geloven. Sommige bevatten zelfs metadata en kunnen in nieuwe valuta’s worden gesplitst, waardoor de waarde van de oorspronkelijke keten verlaagd wordt. Dergelijke situaties kunnen jouw privacy in gevaar brengen en maken hiermee de oorspronkelijke valuta tevens kwetsbaarder voor aanvallen.

De geavanceerde technologie die door de 1984 Group voor Utopia is ontwikkeld, heeft er echter voor gezorgd dat Crypton op geen enkele manier kan worden opgesplitst of kan worden geëxploiteerd. Bovendien kunnen zelfs de makers van het Utopia-ecosysteem de algoritmen ervan niet wijzigen. Datzelfde geldt ook voor die voor Crypton.

Hiernaast zijn versleutelingsfuncties standaard aanwezig in de Utopia-wallet. Hierdoor worden al jouw activa bewaard in een gecodeerde container die wordt beschermd door cryptografische methoden op verschillende niveaus. Jouw digitale valuta wordt hiermee beschermd tegen elke hacker, ongeacht wat voor rekenkracht zij tot hun beschikking hebben. Transacties op het Crypton-netwerk zijn tot slot net zo veilig als opslag. Jouw transactie is versleuteld en een cryptografische handtekening koppelt de overdracht van uw transactie aan de blockchain. Niemand kan uw transacties koppelen aan uw IP-adres. Met andere woorden, niemand kan er ooit achter komen wie wat aan wie heeft betaald bij het gebruik van Crypton.


De toekomst van Crypton

Door het feit dat Crypton zo’n jonge valuta is, is het moeilijk om het te vergelijken met de grote cryptocurrencies. Het lijkt er echter op dat Crypton in de toekomst alleen maar sterker zal gaan worden. Verschillende cryptocurrency exchanges willen het crypto-project dan ook gratis hosten, wat iets zegt over de vraag naar de valuta.

Doordat Crypton de exclusieve digitale valuta is van het revolutionaire Utopia P2P-ecosysteem, zal de vraag ernaar in de toekomst alleen maar toenemen. Dit naarmate de acceptatie van het ecosysteem steeds verder blijft toenemen. Er is veel belangstelling voor de valuta online, wat kan worden bevestigd door een zoekopdracht uit te voeren naar “Wat is Crypton?” op Google en de resultaten zelf bekijken.

Zou het kunnen dat Crypton de volgende Bitcoin aan het worden is? Zal het zijn early adopters net zo rijk maken als de grootste cryptocurrency-projecten? Er is maar één manier om hierachter te komen, en we nodigen je uit om met ons mee te doen in afwachting van het onvermijdelijke.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten