Persbericht

Newsbit 06-03-2021 09:24 leestijd 3 - 4 min

Crown Platform: een ecologische oplossing

Crown Platform werd opgericht in 2014. Als een eerlijke lanceringscoin en zero pre-mine, heeft Crown Platform zich continu geïnnoveerd en zich aangepast aan het evoluerende technologische landschap binnen de blockchain-industrie. Crown Platform is een gevestigde digitale token (CRW), aangedreven door een milieuvriendelijke Masternode Proof of Stake blockchain, waardoor alle gebruikers CRW kunnen inzetten, een stemrecht kunnen gebruiken om de code vorm te geven, gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en activa kunnen tokenizen via Non-Fungible Tokens (NFT’s).

Het Crown Platform project wordt geleid door het gedecentraliseerde voorstel- en bestuurssysteem dat ontwikkeling en bijdragen aan het netwerk financiert en waar de masternodes beslissingen nemen door te stemmen op maandelijks ingediende voorstellen.


Wat is een bewijs van onderpand?

Proof-of-Stake (PoS) is een consensus algoritme voor blockchain netwerken dat gebaseerd is op willekeurig geselecteerde validators, die de tokens van het eigen netwerk als aandeel “inzetten” door ze in de blockchain te vergrendelen, om blokken te produceren en goed te keuren. Validators worden beloond op basis van hun totale inzet, waardoor nodes worden gestimuleerd om het netwerk te valideren op basis van een rendement op investering (ROI).

PoS wordt grotendeels gezien als de groenere, en meer schaalbare versie van Proof-of-Work (PoW) consensus in Bitcoin, waarvoor aanzienlijke energie-uitgaven nodig zijn. Hieronder ziet u enkele voordelen van PoS ten opzichte van PoW:

  • Beter energierendement – U hoeft niet veel energie te verbruiken voor het delven van blokken.
  • Lagere hardwarevereisten – U hebt geen elitehardware nodig om kans te maken op nieuwe blokken.
  • Sterkere immuniteit tegen centralisatie – Proof-of-Stake zou moeten leiden tot meer nodes in het netwerk.

Crown Masternode Proof-of-Stake Consensus Systeem Overzicht

Het Proof-of-Stake consensus systeem voor Crown staat zowel masternodes als systeemnodes toe om nieuwe blokken te maken en ze aan de blockchain toe te voegen. Gebruikers hoeven geen hot wallets te draaien om deel te nemen aan het staking proces. Masternodes en systemnodes moeten een hoeveelheid CRW “geblokkeerd” hebben (genaamd node onderpand) om als een actieve node te worden beschouwd en node beloningen te ontvangen. In een traditioneel Proof-of-Stake consensussysteem zou een stake-houder zijn stake-input (coins/UTXO) verbruiken en nieuwe coins uitgegeven krijgen die de stake-beloning plus de waarde van de verbruikte stake-input bevatten. Aangezien een actieve masternode of systeemnode vereist dat die node zijn onderpand onaangeroerd laat, werd dit model aangepast voor Crown’s systeem.


Constante innovatie: Crown Core codebase upgrade

Aangezien de nieuwste Bitcoin-software onlangs officieel is vrijgegeven en na het zorgvuldig bestuderen van de vorige RC’s samen met Crown Platform’s nieuw aangetrokken Core-ontwikkelaar “Barrystyle”, is besloten dat een Bitcoin Core 0.17-update niet genoeg was om bovenop de innovatie te blijven zitten die Bitcoin doormaakt. Daarom heeft Crown Platform gewerkt aan een upgrade van de codebase naar de Bitcoin Core 0.21.0-code. Het is de meest volwassen en geavanceerde code die Bitcoin ooit heeft gezien en zodra het is vrijgegeven zal het Crown weer in de voorhoede van de Masternode Proof-of-Stake coins zetten. Deze upgrade zal het Crown-netwerk consistenter, sneller, betrouwbaarder en veelzijdiger maken.


Denken over het milieu: Het NFTree Project

NFTree is een gezamenlijk project van Crown Platform en de Micorriza vereniging. NFTree is een project dat gebruik maakt van het NFT Framework om CO2 compensatie te tokenisen en certificeren op de Crown blockchain. De Crown-gemeenschap heeft dit initiatief via het governancesysteem ingestemd en de volgende stap is het tokenisen van de meer dan 25 hectare die de infrastructuur van het Crown Platform voor een groot deel CO2-neutraal zal maken.

De pilot use case van het milieuvriendelijke NFTree-project tokenises boomplantages in Spanje om meer dan 80 ton CO2 te compenseren in naam van het Crown Platform, waardoor het Crown-netwerk CO2-neutraal wordt en de meest efficiënte en milieuvriendelijke blockchaininfrastructuur voor monetaire transacties en gedecentraliseerd activaregister wordt geboden. De kosten voor het CO2-certificaat worden gebruikt voor herbebossing en versterking van biodiverse ecosystemen.


Een nieuwe projectfase komt eraan!

Voor 2021 is Crown Platform van plan een nieuwe whitepaper uit te brengen. Een whitepaper is het eerste wat investeerders, ontwikkelaars en andere potentiële deelnemers willen lezen. De whitepaper staat in de planning om later dit jaar uitgebracht te worden, wat naar verwachting met veel enthousiasme ontvangen zal worden! Voor meer updates over de nieuwe whitepaper en andere nieuwigheden over het Crown Platform project, kunt u terecht op https://www.crownplatform.com/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten