Newsbit

Crust Network: Verbinding met de gedecentraliseerde cloud

Gedecentraliseerde opslag is een cruciale infrastructuur op technisch gebied. Met de lancering van het Filecoin mainnet in oktober 2020, leiden Filecoin en IPFS nu het gedecentraliseerde opslagveld. Een van de sterprojecten van het IPFS/Polkadot-ecosysteem, Crust Network, stelt voor om belangrijke concepten van Filecoin te implementeren op basis van het technische Substrate-raamwerk binnen het Polkadot-ecosysteem, en ook verschillende ontwerp- en technische kwesties van Filecoin aan te pakken.

Na verschillende rondes van intern testen, heeft Crust Network zijn gedecentraliseerde opslagmarkt op Crust Apps gelanceerd en opslagfuncties opengesteld voor gebruikers voor publieke testen vanaf eind februari.


Crust Preview Netwerk, Apps en DSM

Gebaseerd op de Substrate en PolkadotJS stack, bouwt Crust een gedecentraliseerd opslagnetwerk. Crust gebruikt IPFS als onderliggend protocol voor opslag, ophalen en uitwisselen van gegevens, en omvat gelaagde oplossingen voor opslagbewijs, PoS-afgeleide consensus, opslagmarkt en opslagtoepassingen.

Het Crust Maxwell Preview Netwerk werd officieel gelanceerd op 4 februari 2021. Als preview netwerk, implementeert Maxwell alle kernmechanismen van Crust, inclusief token staking, Decentralized Storage Market (DSM), en het ophalen van bestanden. Maxwell draait in een echt economisch systeem, en deelnemers kunnen hun CRU (ERC20) tokens locken en claimen op het Maxwell netwerk voor staking, opslag en het ophalen van bestanden van Maxwell. De mining inkomsten in Maxwell worden verdiend door nodes, die kunnen worden teruggevorderd naar het Ethereum-netwerk. Meer informatie is beschikbaar op de Crust Wiki.

Op het moment van schrijven hebben volgens de van Polkadot telemetrie meer dan 1.200 knooppunten van over de hele wereld meer dan 100 PB aan opslagcapaciteit geleverd als onderdeel van het Maxwell Preview Netwerk.

“We hebben in totaal 540.000 CRU aan beloningen toegekend voor gebruikers die deelnemen aan het Preview Netwerk, en gebruikers kunnen bestanden opslaan en terughalen, CRU inzetten, of storage mining direct via onze App uitvoeren”, legt Crust CEO Bova Chen uit.

De Crust DSM (Decentralized Storage Market) is onderdeel van de Crust App, en stelt storage gebruikers in staat om storage orders te plaatsen op de keten. De bestanden die zijn gespecificeerd in een bepaalde opslag order zullen worden opgeslagen en opgehaald door nodes in het Crust Netwerk. Crust gebruikers kunnen direct hun bestanden opslaan en ophalen via dit systeem.

Bova gaf een voorbeeld van het hosten van een website in één klik via Crust Apps, waarbij het proces van het gebruik van gedecentraliseerde website hosting wordt gestroomlijnd. Het hosten van een website via Crust maakt een grotere flexibiliteit in bandbreedte-eisen mogelijk, en elimineert de noodzaak en het risico van de aankoop van servers of bandbreedte van traditionele providers.

“Nu Crust Apps op Crust is gelanceerd, zullen meer ontwikkelaars zich bij ons aansluiten. Het opslagtabblad van de Apps Wallet is een goed voorbeeld om te demonstreren hoe je het opslagnetwerk kunt gebruiken. De ontwikkelaarsgemeenschap kan er naar verwijzen en hun eigen opslagapplicaties bouwen”, aldus Bova.

Naast de DSM App, zal Crust de DSM SDK/API vrijgeven aan het publiek in het midden van maart. Daarnaast zal Crust ook meer stimulansen instellen om ontwikkelaars aan te moedigen zich aan te sluiten en gebruik te maken van de Crust SDK/API om bovenlaag opslag gerelateerde applicaties te ontwikkelen in het bloeiende Web3 tijdperk van opslag diensten.


The Crust Journey

Het Crust-project is in 2018 van start gegaan.

Na een lange periode van ontwikkeling sloot Crust Network zich achtereenvolgens aan bij het Substrate Builders Program en Web3.0 Bootcamp, en won ook de Web3 Foundation Grant.

In september 2020 rondde Crust zijn Ronde A-financiering af met NGC Ventures, SNZ, HashCIB, DFG, KNS Group en AU21 Capital.

Van november 2020 tot januari 2021 heeft Crust met succes haar gestimuleerde open testnet gelanceerd, “Profit Ark”, met 320.000 CRU tokens toegekend aan opslag nodes wijd verspreid in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Crust heeft verbinding gemaakt met het Rococo parachain testnet.


Netwerk van Crust

CRUST biedt een gedecentraliseerd opslagnetwerk voor het Web3 ecosysteem. Crust ondersteunt meerdere opslaglaagprotocollen zoals IPFS, en stelt opslaginterfaces bloot aan de toepassingslaag. De technische stack van Crust is ook in staat om een gedecentraliseerde computing laag te ondersteunen, en is ontworpen om een gedecentraliseerd cloud ecosysteem te bouwen dat de privacy en eigendom van gegevens waardeert.

Tijdlijn van Crust Network:

  1. 2020 Q4: Gestimuleerd Open TestNet.
  2. 2021 Q1: Lancering MainNet. Crust zal deelnemen aan de veiling van de parachain-sleuven.
  3. 2021 Q2: Product wordt op de markt gebracht, Crust API/SDK open voor gebruik.
  4. 2021 Q2: De Crust Shadow Crowdloan voor Kusama Parachain veilingen. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

Voor meer informatie over de interessante project van Crust Network kun je terecht op: https://crust.network/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top