Newsbit

Binance Coin bnb

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin bnb

De Binancecoin is een BEP2 Token (in april 2019 geswitcht van ERC20 naar BEP2, oftewel van het Ethereum netwerk naar de Binancechain). Binance Coin is de exchangetoken van Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. BNB heeft een totale supply van 200 miljoen tokens. Deze tokens worden vooral gebruikt om fee’s te betalen op de exchange.

Elk kwartaal wordt er een deel van die supply verbrand en die hoeveelheid is gebaseerd op het tradevolume op de Binance exchange. Uiteindelijk zal de helft van de complete supply (dus 100 miljoen BNB) verbrand worden. De Binance exchange heeft een dagelijks handelsvolume van gemiddeld zo’n anderhalf miljard dollar en biedt een ruim assortiment aan van zo’n 170 verschillende soorten cryptocurrencies.

Tip: Hieronder vind je een video die je uitlegt wat BNB precies is.


Waar kan ik de Binance Coin voor gebruiken?

De Binance coin heeft een heel scala aan use cases. Daardoor is de Binance Coin zeer populair. Binance voegt regelmatig nieuwe use cases toe om de Binance Coin nog meer waarde te geven. Hieronder een overzicht waarvoor je de Binance Coin kunt gebruiken:

 • BNB kun je verhandelen op verschillende exchanges. Regelmatig komen er nieuwe exchange listings bij.
 • Gedurende het eerste jaar levert het bezit van BNB op je account een korting op van 50% op al je handelskosten.
 • Op de website van Binance kun je verschillende producten kopen met je BNB. Link: https://www.binance.com/en/bnb#useBnbSection
 • Het Nexo-platform ondersteunt BNB als onderpand voor directe crypto-leningen.
 • Sinds kort heeft Binance de Binance Launchpad opgericht. Daarop worden nieuwe Initial Exchange Offerings (IEO’s) gelanceerd. Om aan deze IEO’s deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van BNB. Vanwege de grote vraag werkt Binance met een ‘lottery system’. Hoe meer BNB je bezit, hoe meer kans op lottery tickets.

De Binance Coin (BNB) koers

De Binance Coin koers en in het algemeen de crypto koersen zijn erg bewegelijk. Dit betekent dat de koers van de Binance Coin van de één op de andere dag met 20% kan stijgen of dalen. Hierdoor is het dus mogelijk om heel veel geld te verdienen, maar ook om heel veel geld te verliezen met het verhandelen van Binance Coins. De Binance Coin koers is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren:

 • Aangekondigde updates of tokenburns.
 • Nieuws over de acceptatie van Binance Coin.
 • Bekende personen die in of uit Binance Coin stappen.

Ben jij van plan in Binance Coin te handelen? Zorg dan dat je altijd het nieuws bijhoudt. Ben jij de eerste die iets leest, dan kun je veel geld verdienen. Hieronder is de Binance Coin koers door de jaren heen te zien.


Waar kun je de Binance Coin (BNB) kopen?

Wil jij Binance Coin kopen? Er zijn tegenwoordig diverse exchange die de Binance Coin aanbieden, waardoor het voor iemand die net de wereld van de cryptocoins binnenstapt allemaal heel ingewikkeld kan overkomen. Hieronder vind je de beste exchanges om de Binance Coin te kopen en te verhandelen. Wil je extra uitleg? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.

 • Binance
 • Binance DEX (De decentrale exchangeversie van Binance)
 • Bitqist
 • Bitmax

Wie is de oprichter van de Binance Coin?

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ Binance, is oprichter van de Binance Coin en tevens CEO van de Binance Exchange. Zhao is geboren in China en verhuisde in de jaren 80 richting Vancouver (Canada) waar hij voor verschillende cryptocurrency projecten heeft gewerkt, waaronder Blockchain.info. In 2017 richtte hij de Binance Exchange op.


Wat zijn de voordelen van de Binance Coin?

1. Use Cases
De Binance Coin heeft een lange lijst aan use cases en daarmee is de prijs niet puur gebaseerd op speculatie, maar heeft het ook een achterliggende waarde.

2. Minder Fee betalen
Als je de Binance Coin in je portfolio hebt op de Binance exchange, levert dat diverse voordelen op, waaronder lagere handelskosten.

3. Token Burns
Binance vernietigd elk kwartaal een x aantal BNB tokens. Dat betekent dat het aanbod steeds kleiner wordt, terwijl de vraag stijgt. Hierdoor zal de BNB prijs langzaam maar zeker meer waard worden.


Wat zijn de nadelen van de Binance Coin?

1. Virtueel geld
Dat de Binance Coin compleet virtueel is, is voor veel mensen een nadeel. We zijn toch nog een beetje angstig dat het virtuele geld zomaar kan verdwijnen. We hebben niks tastbaars om aan vast te houden.

2. Grote waardeschommelingen
Doordat de hele cryptomarkt beïnvloed wordt door de koersschommelingen van Bitcoin is ook de Binance Coin erg volatiel.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top