Newsbit

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is een cryptomunt die is ontstaan in 2017 doormiddel van een hardfork van de originele Bitcoin. Bitcoin Cash is net zoals Bitcoin een elektronische valuta is waarmee je zonder tussenkomst van een financiële instelling, zoals een bank, geld naar iemand kunt versturen.

Tip: In de onderstaande video wordt kort uitgelegd wat Bitcoin Cash is.


Waar kan ik Bitcoin Cash voor gebruiken?

Bitcoin Cash kun je, net zoals de normale Bitcoin, als betaalmiddel gebruiken. Via het internet kun je gemakkelijk je Bitcoin Cash tokens overmaken. Geld overmaken via een bank is vaak traag. Bitcoin Cash en andere crypto’s gaan dit tegen. Deze transacties zijn namelijk binnen enkele minuten verstuurd.

Door de grote waarde schommelingen wordt Bitcoin Cash echter nog niet veel gebruikt als betaalmiddel. Deze cryptocurrency wordt meer gezien als investering. Mensen die geloven in de techniek achter Bitcoin Cash kopen de munt in de hoop dat de koers stijgt. Dit is tot op heden de voornaamste reden waar Bitcoin Cash voor wordt gebruikt.


Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash?

Zoals we eerder hebben gelezen lijken beide munten wel een beetje op elkaar. Echter is er 1 groot verschil tussen beide cryptomunten. Dit is namelijk dat de blokgrootte verschillend is. De blokgrootte van een Bitcoin is 1MB waar dit bij Bitcoin Cash 32MB is. Dit betekent dat Bitcoin Cash veel sneller transacties kan verwerken dan de originele Bitcoin.


De Bitcoin Cash koers

 De Bitcoin Cash koers is zeer bewegelijk. Zo kan de Bitcoin Cash koers van de een op de andere dag met 30% stijgen of dalen. Ben je goed in day-traden? Dan kun je met deze koerswisselingen veel geld verdienen. Koop of verkoop je op het verkeerde moment? Dan kun je veel geld verliezen met het verhandelen van cryptocurrencies. Hieronder vind je drie punten waar de Bitcoin Cash koers van afhankelijk is.

  • Aangekondigde updates.
  • Nieuws over de acceptatie van Bitcoin Cash.
  • Bekende personen die in of uit Bitcoin Cash stappen.

Wil jij in Bitcoin Cash investeren? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen. Als jij een van de eerste bent die nieuws over deze crypto leest, kan het je veel geld opleveren. Hieronder is de Bitcoin Cash koers vanaf het begin tot nu.


Waar kun je Bitcoin Cash kopen?

Wil jij Bitcoin Cash kopen? Er zijn vrij veel mogelijkheden en websites waar je deze crypto kunt kopen. Hieronder vindt je welke belangrijke exchanges er allemaal zijn. Wil je extra uitleg over een exchange? Klik dan de crypto exchange aan waar jij meer over wilt komen te weten.


Wie is de oprichter van Bitcoin Cash?

Zoals we hierboven al hebben gelezen is er niet één oprichter. Bitcoin Cash is namelijk ontstaan uit een hardfork van de originele Bitcoin. Er kwam een hardfork omdat het team die aan de originele Bitcoin werkte het niet eens werd over de blockgrootte. Hierdoor is Bitcoin gesplitst in Bitcoin en Bitcoin Cash.

Toch zien veel mensen 1 persoon als “baas” van Bitcoin Cash, namelijk Roger Ver. Roger Ver is een vroege investeerder in Bitcoin en groot voorstander van crypto. Een tijdje na de hardfork heeft Ver al zijn originele Bitcoins verkocht en zijn geld geïnvesteerd in Bitcoin Cash. Dit is dan ook de munt die Roger Ver nu promoot. Dit doet hij via het nieuws en via de website bitcoin.com.

Roger Ver krijgt veel kritiek van crypto investeerders. Volgens hen verspreidt hij geen objectief nieuws en is hij alleen maar uit op geld.


Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash?

1. Er kunnen snelle en goedkope transacties plaatsvinden.
Met Bitcoin Cash  is het mogelijk om heel snel transacties uit te voeren. Dit duurt ongeveer 10 minuten waar het overschrijven van geld bij een bank wel een aantal dagen kan duren. Daarnaast zijn de kosten slechts $0.18 per transactie.

2. Bitcoin Cash zorgt voor privacy.
We worden steeds meer in de gaten gehouden waardoor privacy steeds meer in het geding komt. Bitcoin Cash en andere crypto’s zorgen voor privacy. Alle betalingen die jij doet met Bitcoin Cash zijn anoniem. Hierdoor blijft je privacy gewaarborgd.

3. Te koop op Coinbase.
Een groot voordeel van Bitcoin Cash ten opzichte van veel andere altcoins is dat de munt te koop is op Coinbase. Dit is een voordeel omdat Coinbase de grootste Amerikaanse crypto exchange is. Op dit platform wordt dus heel veel geld geïnvesteerd.


Wat zijn de nadelen van Bitcoin Cash?

1. Grote koers schommelingen.
Bitcoin Cash is een zeer instabiele investering. Doordat de Bitcoin Cash koers niet stabiel is, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze cryptomunt op korte termijn een veel gebruikt gaat worden als betaalmiddel. De koers is hier simpel weg niet stabiel genoeg voor.

2. Veel negatieve publiciteit.
Bitcoin Cash heeft een vrij slechte reputatie onder veel crypto investeerders. Ze zien Bitcoin Cash als een verrader die ervoor heeft gezorgd voor een koersval van de originele Bitcoin. Ook groot aandeelhouder Roger Ver heeft geen goede reputatie. Deze slechte reputatie kan schadelijk zijn voor de cryptocurrency.

3. Wordt niet of nauwelijks gebruikt waarvoor het bedoeld is.
Dat Bitcoin Cash compleet virtueel is, is volgens veel mensen een nadeel. Men is nog een beetje angstig dat het virtuele geld zomaar kan verdwijnen. We hebben niks tastbaars om aan vast te houden. Daarnaast wordt de cryptocoin bijna niet gebruikt waarvoor het ontworpen is: Het betalen van alledaagse spullen. Op dit moment is de Bitcoin puur een investering wat niet het uiteindelijke doel van de Bitcoin is.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top