Newsbit

Wat is NEO?

NEO, hiervoor genaamd AntShares, is een cryptocurrency gemaakt door het bedrijf Onchain. Deze crypto maakt net zoals Ethereum gebruik van smart contracts. Hierdoor is het mogelijk om via het NEO netwerk te programmeren en applicaties te ontwikkelen. NEO is al zeer populair in China en Korea maar ook in de westerse wereld wordt deze munt steeds populairder. Door de gelijkenissen met Ethereum wordt NEO ook wel de Chinese Ethereum genoemd.


Waar kan ik NEO voor gebruiken?

Zoals we hierboven hebben gelezen lijkt NEO wel een beetje op Ethereum. Omdat NEO gebruik maakt van smart contracts is het mogelijk om via de NEO software applicaties te maken. Door deze contracten kunnen transacties en andere diensten geautomatiseerd worden. Daarnaast is het in de toekomst misschien mogelijk om betalingen in China en andere Aziatische landen uit te voeren met NEO.

Zoals je misschien wel weet is China beschermend tegen producten en diensten vanuit het westen. Zo heeft de overheid van China al aangegeven dat ze de Bitcoin en andere westerse crypto’s niet als wettig betaalmiddel zien. Echter is er een mogelijkheid voor NEO om dit wel te worden. Dit omdat NEO opgericht is in China.


Hoe verschilt NEO van de concurrentie?

NEO is verschillend van een heel groot deel van de concurrentie maar is vrij gelijk aan Ethereum en Cardano. Zo werkt NEO net zoals Ethereum en Cardano met smart contracts. Dat betekent dat er verschillende applicaties op het NEO netwerk ontwikkeld kunnen worden.

Een verschil met Ethereum is dat NEO vele malen sneller transacties kan verwerken dan Ethereum. Daarnaast is een belangrijk verschil met Ethereum dat het niet mogelijk is om NEO te minen.


De NEO koers

Net zoals andere crypto’s is de NEO koers vrij bewegelijk. Het is mogelijk dat de NEO koers van de ene op de andere dag 30% kan stijgen, maar ook dalen. De NEO koers is net zoals eigenlijk elke andere crypto munt afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, namelijk:

  • Nieuwe updates.
  • Samenwerkingen met bedrijven.
  • Nieuws over de acceptatie van NEO.
  • Populariteit in de westerse wereld.

In de grafiek hieronder is de NEO koers te vinden (let op de koers is in dollars). Hier is te zien dat NEO een vrij nieuwe crypto is. Pas begin juni 2017 is de NEO koers begonnen met stijgen. De NEO koers is blijven stijgen tot het hoogtepunt in begin januari tot eind januari van over de $160. Hierna is de koers flink teruggevallen.


Waar kun je NEO kopen?

Ben je van plan NEO te kopen? Er zijn veel exchanges waar je deze cryptomunt kunt kopen. Echter is het niet mogelijk om NEO, in tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum en Litecoin te kopen bij Coinbase.

Om je een advies te geven welke crypto exchanges jij het beste kunt gebruiken bij het kopen van NEO hebben wij de 4 grootste en meest betrouwbare exchanges op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de verschillende exchanges? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.


Wie is de NEO oprichter?

De oprichter van NEO is een chinees genaamd Da Hongfei. Naast dat hij oprichter is van deze cryptocurrency, is Da Hongfei ook de baas van het bedrijf Onchain.

Samen met zijn medeoprichter Erik Zhang, die tevens ook werkt bij het bedrijf Onchain, wilt hij de wereld veranderen door middel van de blockchain technologie en zijn cryptocurrency  genaamd NEO.


Wat zijn de voordelen van NEO?

Wil jij weten wat de voordelen zijn van NEO? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van deze crypto.

1. Gebruik van smart contracts
Net zoals Ethereum maakt NEO gebruik van de zogenaamde smart contracts. Hierdoor is het voor programmeurs over de hele wereld gemakkelijk om applicaties te ontwikkelen via het NEO netwerk.

2. Opgericht in China
Doordat NEO opgericht is in China zou dit nog wel eens als een voordeel uit kunnen pakken voor deze crypto. China heeft al aangegeven dat Bitcoin niet als betaalmiddel te zien. Als de crypto ontwikkeld is in het eigen land dan is de kans een stuk groter dat de overheid de crypto munt accepteert.

3. De lage transactiekosten
De transactiekosten van NEO liggen veel lager dan veel andere crypto’s zoals Bitcoin, waardoor het aantrekkelijker wordt om NEO te gebruiken als betaalmiddel.

4. Snelle transacties
De transactiesnelheid is een groot pluspunt van NEO. Het NEO netwerk kan namelijk 10.000 transacties per seconde verwerken.


Wat zijn de nadelen van NEO?

Naast alle voordelen zitten er natuurlijk ook nadelen aan deze munt, namelijk:

1. De munt is relatief onbekend
Doordat NEO redelijk nieuw is in de cryptowereld, is er ook nog weinig informatie aanwezig voor ontwikkelaars hoe ze het netwerk moeten gebruiken. Daarnaast weet de grote menigte (vooral buiten Azië) nauwelijks wat NEO is. Hierdoor wordt de munt misschien wat onderschat.

2. Niet de eerste crypto met smart contracts
NEO is niet de eerste cryptocurrency die de smart contracts geïntroduceerd heeft. Cardano en Ethereum werken hier ook mee. Het is dan ook niet voor niets dat NEO de Chinese Ethereum wordt genoemd. Dit kan een nadeel zijn, omdat veel personen dan toch liever voor het origineel kiezen, wat in dit geval Ethereum is.

3. De NEO koers is erg bewegelijk
NEO is zeker niet zo’n stabiele investering als aandelen op de beurs of echte valuta. Doordat de waarde van de NEO en GAS niet stabiel is, is het zeer onwaarschijnlijk dat het op korte termijn door grote groepen als betaalmiddel gebruikt gaat worden. Hier is de munt gewoonweg niet stabiel genoeg voor.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top