Newsbit

Stellar lumens

Wat is Stellar Lumens (XLM)?

Stellar lumens
TimeCoin Special Token Sale Banner

Stellar Lumens (XLM) is een cryptocoin die is gebouwd op een decentraal netwerk. Het verschil met een aantal andere cryptocoins is dat het netwerk van Stellar open-source is, wat betekent dat iedereen de code hiervan kan inzien. Het doel van XLM is om op een veilige maar snelle manier geld over te kunnen boeken.

Tip: Meer weten over de Stellar? Hieronder vind je een video die jou uitlegt wat Stellar is.


Waar kan ik Stellar (XLM) voor gebruiken?

De Stellar (XLM) kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Zo kun je de Stellar bijvoorbeeld, net zoals bij andere cryptocurrencies, inzetten om mee te betalen. Bij winkels of webshops die deze coin accepteren is het mogelijk om hiermee te betalen. Hiernaast kun je Stellar ook gebruiken om geld mee over te maken over de hele wereld.

Doordat Stellar (XLM) en cryptocoins in het algemeen goed kunnen worden gebruikt als middel om een geldwaarde over te maken, kan dit een zeer goede oplossing zijn. Hierdoor heeft de persoon in kwestie de coins binnen slechts enkele seconde in zijn of haar bezit en kan diegene ze direct gebruiken. Tot slot is het mogelijk om te handelen in Stellar, door ze op een zo’n laag mogelijke prijs in te kopen en zo hoog mogelijk te verkopen.


Wat is het verschil tussen Stellar (XLM) en Ripple (XRP)?

Stellar heeft een aantal overeenkomsten met de Ripple. Dit is ook logisch, want de oprichter van Stellar heeft ook een grote rol gespeeld bij de Ripple (XRP). Echter is dit niet dezelfde cryptocoin en zijn de twee toch wel vrij verschillend. Zo kan Stellar bijvoorbeeld last hebben van inflatie.

Dit komt doordat de coins van Stellar tokens altijd kunnen worden bijgemaakt, terwijl Ripple’s XRP token een maximum aantal heeft. Tevens is Stellar een open-source coin, wat betekent dat iedereen de code kan inzien. 


De Stellar koers

De Stellar koers is, zoals veel andere cryptocurrencies een vrij volatiele investering. Het zou namelijk zomaar zo kunnen zijn dat de Stellar koers de ene dag 30% stijgt of daalt. Veel mensen zien de investering in crypto’s dan ook meer als een gok. Er zijn een aantal belangrijke variabelen waar de Stellar koers van afhangt, namelijk:

  • Nieuwe updates voor het Stellar netwerk.
  • Een nieuwe samenwerking met een bedrijf of instelling.
  • Nieuws over de acceptatie van Stellar en andere cryptocurrencies.

Hieronder is in een grafiek de Stellar koers te zien. Hier is te zien dat Stellar al in 2014 gestart is, echter bleef de koers tot midden 2017 nagenoeg gelijk met een waarde van slechts $0.001. In mei 2017 begon de Stellar koers te stijgen tot bijna $0.05. Na deze grote stijging is de koers weer voor een half jaar stabiel gebleven tot eind december 2017. Hier begon een tweede explosieve koersstijging die aanhield tot begin januari 2018. De Stellar koers bereikte haar hoogtepunt met een waarde van $0.85. Sindsdien hebben we, net zoals eigenlijk elke crypto, een flinke dip meegemaakt.


Waar kun je Stellar kopen?

Ben jij benieuwd waar je Stellar het beste kunt kopen? Newsbit heeft voor jou de beste sites voor het kopen en verkopen van de Stellar hieronder genoteerd. Helaas is Stellar niet verkrijgbaar op Coinbase.

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere betrouwbare crypto exchanges waar jij Stellar kunt kopen. Hieronder kun jij de, volgens Newsbit, 4 beste crypto exchanges vinden die Stellar verkopen. Wil je meer weten over de verschillende crypto exchanges? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.


Wie zijn de oprichters van Stellar?

Stellar Lumens (XLM) is opgericht door Jed McCalen en Joyce Kim. Jed McCalen is een bekende naam in de wereld van crypto’s. Hij heeft, voordat hij samen met Joyce Kim Stellar heeft opgericht, gewerkt als CTO bij de cryptocoin Ripple. Hiernaast is hij betrokken geweest bij het oprichten van de exchange Mt. Gox en het peer-to-peer deelnetwerk eDonkey.


Wat zijn de voordelen van Stellar?

1. Transactiesnelheid
Stellar is een relatief snelle coin met een transactietijd van maximaal 5 seconden. Tevens zijn de transactiekosten laag, waardoor het aantrekkelijk kan zijn om te gebruiken.

2. Slimme contracten
Net als Ethereum kan Stellar slimme contracten aanmaken. Slimme contracten maken het bijvoorbeeld mogelijk om veilig in deze coin te handelen.

3. Lage transactiekosten
Bij het handelen binnen het netwerk van Stellar bedragen de transactiekosten slechts 0.00001 Stellar. Hiernaast is er een minimum benodigd reserve nodig op de wallet waar de coin vandaan wordt verstuurd. Op dit moment bedraagt dit aantal 0.5 Stellar.


Wat zijn de nadelen van Stellar?

1. Aantal coins dat de oprichters bezitten
De oprichters van Stellar bezitten 90% van de coins. Hierdoor bezitten zij een erg groot gedeelte van de coins. Dit is een nadeel omdat zij hierdoor voor onder andere een grote inflatie kunnen zorgen wanneer zij in één klap alle coins besluiten te verkopen.

2. Niet mine-baar
Je kunt de Stellar niet minen. Dit kan de groei van de coin vertragen. Wat dit met de waarde van de coin doet is nog onbekend.

3. Niet tastbaar
Stellar is een geheel virtuele coin. Doordat de crypto’s nog vrij nieuw zijn, is iedereen toch nog een beetje angstig dat deze virtuele coin eigenlijk zomaar kan verdwijnen. We hebben geen tastbaar geld om vast te houden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top