Newsbit

Tron logo

Wat is TRON (TRX)?

Tron logo

TRON (TRX) is een cryptocurrency die bedacht en ontworpen is door de chinees Justin Sun. TRON is ontwikkeld om de entertainment, gaming en media industrie verder te helpen. Dit wil TRON bereiken met het zogenaamde TRON netwerk.

Met dit netwerk wordt gezorgd dat de content die in ontwikkeling is, makkelijker verkocht kan worden door de makers en goedkoper te consumeren is door de gebruikers. Om dit mogelijk te maken gebruikt het blockchain netwerk van TRON de p2p (peer to peer) technologie. Hierdoor is een tussenpersoon zoals Google of Spotify niet meer nodig.

De TRON coin wordt Tronix oftewel TRX genoemd. Gebruikers van de TRX munt kunnen content publiceren, opslaan en ontvangen via het netwerk. TRON is dus eigenlijk de peer to peer versie van iTunes.

Tip: Wil je meer weten over TRON? Hieronder vind je een video die jou razend snel uitlegt wat TRON is.


Waar kan ik TRON (TRX) voor gebruiken?

Zoals hierboven beschreven staat, is TRON dus ontwikkeld voor de entertainment industrie. Het doel van TRON is het terugbrengen van de fee’s die betaald moeten worden aan de tussenpersoon. Voorbeelden van zulke tussenpersonen zijn Google en Spotify.

Het is voor ontwikkelaars mogelijk om via het TRON netwerk decentrale applicaties te bouwen. Het netwerk stimuleert dat haar gebruikers eigen Apps ontwikkelen voor de entertainment industrie. Deze apps worden ook wel ‘Dapps’ genoemd (Decentralized Apps).


Wat is het verschil tussen TRON (TRX) en Ethereum (ETH)?

TRON is het meest te vergelijken met Ethereum. Echter zijn er toch een aantal belangrijke verschillen tussen Ethereum en TRON. Een belangrijk verschil tussen beide crypto’s is dat TRON zich richt op het verkleinen van de fee’s van de entertainment en gaming industrie. Daarentegen is Ethereum breed georiënteerd en richt deze crypto zich niet op een bepaald soort markt.


De TRON koers

De TRON koers is, zoals veel andere crypto’s een zeer bewegelijke en onvoorspelbare investering. Het is namelijk mogelijk dat de TRON koers de ene dag 30% stijgt en de andere dag 30% daalt. Veel mensen zien de investering in crypto’s dan ook als een gok.

Er zijn een aantal belangrijke punten waar de TRX koers van afhangt, namelijk:

  • Nieuwe updates voor het TRON netwerk.
  • Een samenwerking met een groot bedrijf en/of instelling.
  • Nieuws over de acceptatie van TRON en blockchain.

Onderstaand is een grafiek van de TRON koers te zien. In deze grafiek is te zien dat de TRON coin gestart is in september 2017. Op dit moment lag de waarde van een TRX coin op $0.002. In December 2017 is de TRX koers gaan stijgen tot een hoogtepunt in begin januari 2018 naar zo’n $0.25 per TRON token.

Na deze korte piek is de koers flink gedaald tot $0.03 in begin februari. De TRON koers is sindsdien een stuk stabieler gebleven en een grote prijsstijging is vooralsnog uitgebleven


Waar kun je TRON kopen?

Wil jij weten waar je het beste TRON tokens kunt kopen? Hieronder vind je een lijst van betrouwbare crypto exchanges waar jij TRON kunt kopen en verkopen. Het is helaas nog niet mogelijk TRX tokens te kopen via Coinbase, maar geen paniek er zijn nog heel wat andere betrouwbare sites waar jij deze cryptocurrency kunt kopen.

Hieronder kun jij de, volgens Newsbit, 4 beste crypto exchanges vinden die TRON verkopen. Wil je graag meer informatie over de crypto exchanges? Klik dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.


Wie is de oprichter van TRON?

De TRON foundation is opgericht in September 2017 door Justin Sun. Justin Sun was voor dat hij TRON opgericht had een vertegenwoordiger van Ripple. Ook Heeft Sun de App genaamd ‘Peiwo’, een soort Snapchat in China ontwikkeld.

Het team achter de TRON foundation telt op het moment meer dan 60 personen. Het team bestaat voornamelijk uit IT’ers, blockchain specialisten, marketingmedewerkers en financieel specialisten.


Wat zijn de voordelen van TRON?

1. Transactie snelheid
De blokketen van TRON is erg snel in vergelijking met andere cryptocurrencies. TRON verwerkt haar transacties in ongeveer 15 seconden. Ter vergelijking: Het verwerken van een Bitcoin transactie duurt meer dan 10 minuten.

2. Gericht op specifieke markten
Doordat het TRON netwerk zich richt op een specifieke markt, namelijk de entertainment, media en gaming industrie, is het netwerk zeer effectief. Het TRON netwerk heeft haar weg grondig uitgestippeld wat er voor zorgt dat er geen onduidelijkheden ontstaan.

3. Lage transactiekosten
Bij het handelen binnen het TRON netwerk bedragen de transactiekosten slechts $0.0001. Dit betekent dat TRON een van de laagste transactie kosten heeft van alle cryptocurrencies.

4. Privacy wordt bewaakt
TRON vindt de privacy van haar gebruikers zeer belangrijk. Doordat TRON gebruik maakt van een techniek genaamd ‘zero knowledge proof‘ is het mogelijk om de privacy van alle gebruikers te behouden.


Wat zijn de nadelen van TRON?

1. Gericht op (te) specifieke markten
Een voordeel van TRON is dat het netwerk effectief te werk kan gaan door de afbakening. Echter kan deze afbakening ook als nadeel gezien worden. TRON richt zich volledig op een specifieke markt dit betekent dat de groei van deze crypto gelimiteerd is.

2. Het grote aantal TRX tokens
Een nadeel die door veel crypto experts wordt genoemd is het aantal TRX tokens dat gemaakt kunnen worden, namelijk 100 miljard. Doordat dit aantal zo groot is, zal 1 token nooit veel waard worden. Door deze reden is het traden met deze tokens volgens vele onhandig.

3. TRX is relatief onbekend
Doordat TRON vrij nieuw is, betekent het ook dat deze crypto zich nog niet heeft bewezen. Daarnaast ontbreken er bijvoorbeeld tutorials en documentatie om (nieuwe) ontwikkelaars te kunnen helpen. De grote menigte weet niet of nauwelijks wat TRON is. Daardoor wordt er nog niet volledig van het potentieel van TRON gebruik gemaakt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top