Newsbit

Vechain VeChain (VET)

Wat is VeChain (VET)?

Vechain VeChain (VET)

VeChain (VET) is een van cryptocurrency die ontwikkeld is met een speciaal doel. Dit doel is namelijk het bevestigen van de echtheid van luxe (merk)producten. Naast het bevestigen van de echtheid biedt het netwerk van VeChain alle informatie die je maar wilt weten over het desbetreffende product.

Begin 2018 heeft VeChain haar naam aangepast naar VeChain Thor. Het bedrijf is nog steeds druk bezig met de rebranding. Door de rebranding worden de tokens nu ook wel VET genoemd. De naam is niet de enige reden voor de rebranding. Door gebruik te maken van Thor kunnen externe bedrijven nu ook gebruik maken van het netwerk. Op deze manier kunnen bedrijven eigen applicaties ontwikkelen samen met VeChain.

Tip: Wil je meer weten over VeChain? Hieronder vind je een video die jou razend snel uitlegt wat VET is.


Waar kan ik VeChain (VET) voor gebruiken?

Zoals je misschien wel weet hebben luxe merken heel veel last van namaak producten. De kopieën zijn soms zo goed nagemaakt dat het voor een leek niet te zien is of het product echt of nep is. Zo is een namaak Gucci tas vaak niet meer te onderscheiden van het origineel. VeChain wil dit probleem verhelpen door de blockchain technologie in te zetten. Door het product te scannen op het VeChain netwerk, kun je meteen zien of het een echt of een namaak product is.

VeChain maakt bij het scannen gebruik van een aantal technologieën namelijk:

  • RFID tags
  • QR codes
  • NFC chips

Door het gebruik van de verschillende technieken is het dus mogelijk om te checken of het product echt is. Daarnaast maakt de VeChain technologie het mogelijk om te zien van wat voor materiaal het product gemaakt is, hoe oud het product is en waar het gemaakt is. Doordat deze gegevens gecheckt kunnen worden is het een zeer nuttige tool voor verzekeraars, consumenten en bedrijven.

Als VeChain verder ontwikkeld is en het ook echt mogelijk is de identiteit van elk product na te gaan, is het natuurlijk een zeer nuttige tool. Grote bedrijven als PWC & Kuehne & Nagel zijn dan ook een samenwerking aangegaan met VeChain.


Wat is het verschil tussen VeChain (VET) en Ethereum (ETH)?

VeChain is heel anders dan veel andere cryptocurrencies. Dit omdat deze crypto zich richt op een specifieke markt. Natuurlijk is dat niet het enige verschil. Ben jij benieuwd naar alle verschillen? In de onderstaande tabel zijn de basisgegevens van Ethereum en VeChain vergeleken.


De VeChain koers

De VET koers is, zoals eigenlijk elke cryptocurrency een zeer volatiele en onvoorspelbare investering. Het kan zijn dat de VeChain koers in 1 dag met 30% stijgt of daalt. Vandaar dat veel mensen de investering in crypto’s zien als een riskante investering.

Er zijn een aantal belangrijke punten waar de VeChain koers van afhangt, namelijk:

  • Nieuwe updates voor het netwerk van VeChain.
  • Een nieuwe samenwerking met een groot bedrijf/merk.
  • Nieuws over de acceptatie van VEN, blockchain of andere cryptocurrencies.

Hieronder is een grafiek van de VeChain prijs te zien (let op, de koers is in dollars). Hierin het prijsverloop van september 2017 tot en met midden juni 2018 te zien. In september 2017 lag de VeChain prijs rond de $0.24 dollar per VEN token. In december 2017 heeft de koers een enorme opmars gemaakt. Op het hoogtepunt lag de VET koers op $9.45. Deze prijs werd bereikt op 22 januari 2018. Na deze korte piek is de VET koers weer flink gedaald.


Waar kun je VeChain kopen?

Benieuwd waar je VeChain munten kunt kopen? Wij hebben een lijst opgesteld van betrouwbare crypto exchanges waar jij VeChain kunt kopen en verkopen. Helaas is het (nog) niet mogelijk om VET tokens te kopen via Coinbase, maar dat is geen zorgen voor paniek. Er zijn nog andere betrouwbare sites waar jij deze cryptocurrency kunt kopen.

Hieronder vind jij de beste 4 crypto exchanges waar je VeChain kunt kopen. Wil je graag meer informatie over de verschillende exchanges? Klik dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.


Wie is de oprichter van VeChain?

De oprichter en CEO van VeChain is een chinees genaamd Sunny Lu. Lu was de voormalig CEO van Louis Vuitton. Doordat hij heel hier heel veel te maken had met nep-producten vond hij dat hier een oplossing voor moest komen.

Deze oplossing heeft hij gevonden in VeChain. Met deze technologie wilt hij dat er gemakkelijk onderscheid gemaakt kan worden tussen neppe en echte producten.


Wat zijn de voordelen van VeChain?

1. Gericht op een specifiek probleem
Door het VeChain netwerk zich richt op één specifiek probleem, namelijk het tegen gaan van nep producten, heef het een duidelijk doel. Daarnaast kan VeChain zich goed onderscheiden van alle andere cryptocurrencies.

2. Lage transactiekosten
Bij het verhandelen van VeChain tokens betaal je bijna geen transactiekosten. De transactie kosten liggen namelijk op ongeveer $0.005 dollar. Dit betekent dat VEN een van de laagste transactie kosten heeft van alle crypto’s.

3. Steun van de Chinese overheid
VeChain heeft de steun van de Chinese overheid. Dit zorgt voor een zeer sterke positie in de Aziatische cryptomarkt.


Wat zijn de nadelen van VeChain?

1. Gericht op (te) specifieke markten
Een voordeel van VeChain is dat het netwerk effectief te werk kan gaan door de afbakening. Echter kan deze afbakening ook als nadeel gezien worden. VeChain richt zich volledig op één marktsegment dit betekent dat de groei van deze crypto gelimiteerd is.

2. Grote waarde schommelingen.
VeChain is geen stabiele investering. Doordat de waarde van de VeChain niet stabiel is, zullen grote investeerders niet zomaar heel veel geld in dit platform steken. Hiervoor zijn eigenlijk alle crypto’s op het moment nog te volatiel.

3. VeChain is relatief onbekend
Doordat VeChain vrij nieuw is en het eind product nog niet helemaal werkt, betekent het ook dat deze crypto zich nog niet heeft bewezen. De grote menigte weet niet of nauwelijks wat VeChain nou precies is. Daardoor wordt er nog niet volledig van het potentieel van VeChain gebruik gemaakt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top