prijs stijgt
Persbericht

De 3 beste utility tokens om te kopen in januari 2023

Utility tokens zijn een specifiek type cryptomunt dat aan gebruikers oplossingen verstrekt voor de echte wereld. Een investering in deze tokens geeft de bezitter van de token toegang tot een product of dienst. Ze zijn niet slechts een investering in cryptocurrency voor mensen die op zoek zijn naar investeringskansen. Utility tokens zijn een van de meest populaire typen cryptocurrencies geworden om te kopen, zeker onder investeerders die graag deel uit willen maken van het volgende grote crypto succesverhaal.

Utility tokens uitgelegd

Utility tokens zijn over het algemeen betrokken bij cryptocurrency projecten en hebben een specifieke use case. Utility tokens zullen bijvoorbeeld de eigen vorm valuta kunnen zijn van een project om de volgende soorten transacties uit te kunnen voeren:

  • Het spelen van P2E games
  • Het verhandelen van NFT’s op marktplaatsen voor crypto’s
  • Het kopen en verhandelen van virtueel onroerend goed
  • Het investeren in de metaverse
  • Als bron voor een transactionele valuta
  • Voor passief inkomen

Sommige munten, bekend als DeFi coins, stellen de bezitters ervan in staat om rente op hun bezittingen te verdienen op DeFi uitwisselingsbeurzen (swap exchanges genoemd in het Engels).

Utility tokens zijn volstrekt anders van meme coins, die geen lange termijn waarde hebben en vaak een onbeperkte voorraad kennen. Meme coins worden vooral verhandeld als speculatieve activa. Projecten met meme coins worden daarom niet vaak gezien als levensvatbare investeringskansen in de crypto wereld.

Met dat in het achterhoofd, is het de hoogste tijd om te overdenken wat de de drie beste utility tokens zijn om te kopen in januari 2023

1. Metacade (MCADE) — Beste utility token

Hoewel Metacade zich nog steeds in de presale fase bevindt, hebben het project en zijn token MCADE aardig wat aandacht getrokken in de afgelopen paar maanden. Metacade presenteert zichzelf als “De ultieme Web3 community hub” en hoopt de plek te zijn voor alles wat met metaverse gamen te maken heeft.

Naast dat het bezig is om het toonaangevende GameFi platform in de Web3 ruimte te bouwen, heeft Metacade als doel om verder te gaan dan gebruikers enkel en alleen een breed assortiment aan games te bieden om te spelen. Metacade wil een ongeëvenaarde social sphere bieden waarin gebruikers kansen hebben om inkomen te verdienen, winst te maken op investeringen en ontwikkelaars hun vaardigheden kunnen tonen. Met andere woorden, Metacade heeft als doel om de meest populaire gameruimte te worden in de metaverse.

Om dit te bereiken, heeft Metacade een ruimte gecreëerd waarin ontwikkelaars een brede catalogus aan games kunnen opbouwen die voor elke soort gamer wel iets te bieden heeft. Dat omvat gamers die simpelweg willen chillen met vrienden en vooral de voorkeur geven aan het spelen van casual games, maar ook gamers die op zoek zijn naar een meer competitieve en diepgaande game-ervaring. Alle games op het platform zullen play-to-earn mogelijkheden hebben, wat betekent dat gamers MCADE tokens kunnen verdienen wanneer ze verder komen in toernooien en stijgen in de ranglijsten.

Er zijn daarnaast ook andere manieren om binnen de hub tokens te verdienen. Zo kunnen gebruikers feedback verstrekken aan ontwikkelaars over nieuwe games, zodat ze ervoor zorgen dat de games die uiteindelijk in de Metacade belanden de best mogelijke versies zijn van wat ze te bieden hebben. Het testen en proofen van games is een potentieel lucratieve bron van inkomen. Daarnaast kunnen gebruikers ook MCADE tokens verdienen door op andere manieren betrokken te zijn bij games, waaronder het schrijven van recensies.

De MCADE coin is de eigen munteenheid van Metacade en zal ten grondslag liggen aan de zelfvoorzienende economie van het project. Het doel is om een constante stroom van fondsen te genereren via advertenties en investeerders, die vervolgens als inkomsten kunnen fungeren voor gamers zelf. Een van de andere manieren waarop MCADE gebruikt kan worden, is iets compleet nieuws in de metaverse gamewereld.

Ontwikkelaars kunnen binnen Metacade namelijk een aanvraag indienen voor zogeheten Metagrants, waarmee hun projecten financieel ondersteund kunnen worden. Ze creëren een voorstel voor een game en presenteren deze aan de gebruikers van de community, die vervolgens kunnen stemmen over de vraag of de ontwikkelaar aanspraak mag maken op financiering of niet. Een dergelijke manier van betrokkenheid en sociale cohesie zal ervoor zorgen dat gamers en ontwikkelaars dichter bij elkaar worden gebracht, en neemt bovendien het aanzienlijke obstakel weg van de gigantische molochen van game studio’s in de echte wereld vandaag de dag, die een creatieve barrière hebben opgeworpen voor het creëren van games.

Metacade zal ook een carrière gefocuste hub bieden waarin werkzoekenden binnen de metaverse gelinkt kunnen worden met Web3 bedrijven. Dit is een ander voorbeeld van de wijze waarop het door de community gestuurde beleid van Metacade leden in staat zal stellen om invloed uit te oefenen op de toekomst van de GameFi sector binnen de Web 3.0 ruimte.

Het uiteindelijke doel van Metacade is om een volledig functionerende, zelfvoorzienende community te worden waarin de voornaamste ontwikkelaars van het project de volledige controle over het platform en de schatkist overhandigen aan gekozen leden van de community. Dit doel, om een volwaardige gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te worden, waar leden de macht zullen hebben om te bepalen welke richting Metacade in de toekomst op moet gaan, zorgt ervoor dat het zoveel potentie heeft op de lange termijn als een utility token investering voordat we 2023 ingaan.

2. Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade is een ander nieuw utility token dat zich momenteel in de presale fase bevindt. Op het moment van schrijven, bevindt het zich in de derde presale ronde van in totaal negen rondes, en heeft het al bijna $6 miljoen aan fondsen geworven. Het potentieel van het platform heeft al de verbeelding van menig investeerder aangesproken, en er hebben zich al meer dan 70.000 investeerders aan het project verbonden. Met die aandacht sloeg het project erin om tijdens de eerste 24 uur van de presale al meer dan $400.000 te genereren.

Dash 2 Trade is een nieuw platform voor het verhandelen van crypto en heeft als doel om de nummer één verstrekker te worden van crypto signalen. Het platform zal verschillende tools hebben om traders en investeerders te helpen bij het nemen van goed geïnformeerde investeringbeslissingen. Deze omvatten onder meer:

  • Sociale indicatoren
  • Alarmsignalen voor nieuwkomers op de beurs
  • Analyseer tools om trends op de chain te highlighten
  • Een tool voor het ontwikkelen van een strategie
  • Ingebouwde mogelijkheden voor backtesten

Dash 2 Trade zal bovendien een API voor automatisch traden verstrekken die gebruikers kunnen aanpassen aan hun wensen en voorkeuren. Dit gedetailleerde scoringssysteem zal de beste presales en ICO’s op de markt aangeven en een sociaal tradingsysteem bevatten om de sociale interacties van de community met het verhandelen van crypto toe te laten nemen. Door al deze geweldige functionaliteiten in één platform te combineren, zou Dash 2 Trade weleens heel snel de grootste vriend kunnen worden van de crypto trader.

Alle D2T token bezitters zullen toegang krijgen tot het Dash 2 Trade platform zodra het is uitgebracht, en er zullen twee abonnementsvormen beschikbaar zijn waar gebruikers uit kunnen kiezen: Starter en Premium.

Er is ook een gratis abonnement beschikbaar waarmee potentiële gebruikers een idee van de layout van het platform kunnen krijgen. Eén van de twee betaalde abonnementen is echter vereist om het maximale uit Dash 2 Trade te halen.

D2T is een uitstekende optie in december 2022 voor investeerders. Er zijn negen presale rondes, en in elke ronde zijn er maximaal 87.500.000 utility tokens beschikbaar. De waarde van 1 D2T zal met elke ronde toenemen, wat betekent dat degenen die in de 3e of 4e ronde instappen al een flink rendement tegemoet kunnen zien op hun bezittingen op het moment dat de presale afloopt.

3. Decentraland (MANA)

Utility coins zijn van groot belang in de metaverse en dit is helemaal het geval voor Decentraland, een van de toonaangevende platformen in de metaverse voor virtueel onroerend goed. Gebruikers kunnen hier stukken grond op Decentraland’s blockchain gekopen, die is gehuisvest op Ethereum, en ze converteren naar LAND tokens door gebruik te maken van het eigen token van deze wereld, MANA. Beginnende vastgoedmagnaten kunnen meerdere stukken grond en LAND tokens combineren om een Landgoed te creëren.

Decentraland omvat 90.000 individuele en unieke LAND percelen op de Ethereum blockchain. Gebruikers die percentalen kopen, maken hiervoor gebruik van de ERC 721 smart contracten om hun LAND NFT’s te creëren. En net zoals met percelen grond in het echte leven, varieert de prijs van elk LAND perceel afhankelijk van de locatie binnen de metaverse en verschillende andere marktfactoren.

Wanneer een perceel eenmaal is aangekocht, hebben gebruikers verschillende opties tot hun beschikking over wat er ze ermee kunnen doen. Zo kunnen ze het stuk grond benutten door er een virtueel gebouw te bouwen of een bepaalde activiteit voor het perceel te creëren, zoals Warner Music heeft gedaan door een virtueel entertainmentpark met een muziekthema te creëren. Gebruikers met LAND percelen in de buurt van beroemdheden zoals Paris Hilton en Snoop Dogg kunnen daarentegen er voor kiezen om bijvoorbeeld voordeel te halen uit de interessante locatie van hun vastgoed en voor een mooie som geld zich uit laten kopen.

Gebruikers kunnen MANA in Decentraland op verschillende manieren staken. Zo kunnen ze stakes aankopen in andere projecten, maar ze kunnen ook deelnemen aan stemmingen die gaan over de beveiliging en het onderhoud van het platform.

Naast doorgeefluik voor transacties in vastgoed, kan MANA gebruikt worden om binnen de metaverse van Decentraland P2E games te spelen, en NFT’s te kopen, verkopen en verhandelen. Naarmate de metaverse verder zal groeien, is de verwachting dat meer utility zal worden vrijgegeven om in staat te stellen om meer percelen te bewerken en ontwikkelen. Met dat in het achterhoofd, en MANA’s huidige waarde in acht nemend, zou december 2022 een fantastisch moment zijn om te investeren.

In november 2021 piekte MANA op een topprijs van maar liefst $5,90 per token. Vergeleken met de huidige waarde van $0,485, wat een daling van meer dan 90% ten opzichte van deze piekprijs vertegenwoordigt, zou dit de perfecte kans zijn om in deze utility token te investeren tegen een forse korting, voordat de metaverse zijn vleugels de komende maanden en jaren verder uit zal slaan.

Conclusie – Metacade’s veelzijdige potentieel maakt het tot de beste utility token

Onze keuze voor een utility token om in januari 2023 in te investeren is Metacade. De gigantische potentie van het platform en de buitengewoon goed doordachte routekaart voor de toekomst heeft een veelzijdige en meerlagige use case gecreëerd voor het rijke landschap van de metaverse.

In tegenstelling tot veel andere metaverse ontwikkelingen, weet Metacade iets unieks te bieden en heeft het meer dan één potentiële doelgroep op het oog. Investeerders, adverteerders, gamers en ontwikkelaar kunnen allemaal betrokken zijn bij het platform en kunnen Metacade zo helpen om zijn enorme potentie te verwezenlijken. In plaats van dat het afhankelijk is van een enkele game, biedt de invalshoek en reikwijdte van Metacade voor voortdurende evolutie en verdere uitbreiding meer levensvatbaarheid en een langere levensduur dan andere vergelijkbare projecten.

Terwijl veel concurrenten van Metacade belemmerd zullen worden door hun eendimensionale aanpak, waarbij ze slechts een enkele use case weten te bieden, biedt de reikwijdte en diepte van de plannen van Metacade een opwindende en interessante visie over wat er mogelijk is binnen de GameFi ruimte. Metacade heeft het vizier hoog gericht, en met goede reden. Ze hebben een uitstekende kans om de GameFi revolutie aan te voeren naarmate Web 3.0 verder groeit.

Het is deze multidimensionele toekomst die van Metacade’s MCADE de beste utility token maakt om in te investeren voor januari 2023.

Je kunt hier deelnemen aan de Metacade presale.