Newsbit

gochain

De Pennsylvania State University sluit zich aan bij het GoChain-netwerk

gochain

De Pennsylvania State University (afgekort PSU) heeft zich aangesloten op het blockchain netwerk van GoChain. GoChain is een leider in blockchain-oplossingen die gericht zijn op ondernemingen en op overheden. PSU zal gaan fungeren als ondertekeningsknooppunt dat ondersteuning zal moeten bieden aan de blockchain van GoChain.


Maximaal 50 bedrijven en organisaties valideren

De Penn State University zal nu van maximaal 50 bedrijven die gespecialiseerde servers runnen het consensusalgoritme Proof of Repuration (afgekort PoR) die gebruikt wordt op het netwerk van GoChain gaan valideren. Doordat Penn State dit nu ook gaat doen, heeft GoChain inmiddels een tweede academische instelling op hun netwerk aangesloten. Eerder werd namelijk al de universiteit van Nicosia uit Cyprus op het netwerk aangesloten.


Nauwe samenwerking

GoChain heeft hiernaast nauw samengewerkt met Steve Tracey, huidig uitvoerend directeur van het ‘Center of Supply Chain Research’. Gezamenlijk hebben zij verschillende kansen in de markt geïndentificeerd, van onderzoek tot de industriële vooruitgang van GoTrace, een nieuwe op de blockchain gebaseerde en transparante platform voor het tracken van activa’s.

GoChain is van plan om de nauwe samenwerking met het Center for Supply Chain Research voortzetten door zowel docenten als afgestudeerde studenten te laten helpen bij het academisch onderzoek naar het wereldwijde gebruik van de blockchain-technologieën in supply chain management.

Hiernaast heeft GoChain’s Wereldwijd versnellingsprogramma voor duurzaamheid de interesse gewekt van het supply chain onderzoekscentrum. Naar verluidt wordt nu gekeken hoe dit programma kan worden afgestemt op hun blockchain-initiatieven. Het doel? Het verbeteren van de toeleveringsketen. Het wereldwijde versnellingsprogramma voor duurzaamheid van GoChain is een programma voor gekwalificeerde maar niet-gecertificeerde bedrijven en coöperaties, wereldwijd, die in staat zijn om gesubsidieerde toegang te krijgen tot de blockchain-technologie van GoChain. Hiernaast krijgen zij ook toegang tot de GoTrace chain of custody-systeem.


Proof of Reputation (PoR) GoChain-blockchain

Het Proof of Reputation (PoR) consensusmodel, dat wordt gebruikt door GoChain, is een model dat volledig afhankelijk is van de reputatie van de deelnemers om het netwerk veilig te houden. Dergelijke knooppunten binnen dergelijke netwerken stimuleren eechter de groei van het netwerk, en bieden hierbij een geografische spreiding aan. Dit brengt dan ook enkele voordleen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld het Proof of Work (PoW)-model. Dit PoW-model wordt bijvoorbeeld gebruikt door Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Een van deze voordelen is het opschalen naar meer transacties per seconde. Deze transacties worden tevens uitgevoerd tegen veel lagere kosten en kosten veel minder stroom. Doordat op PoR-netwerken alle knooppunten beheerd worden door meerdere bekende en vertrouwde bedrijven, bieden dergelijke netwerken de potentie tot veel meer veiligheid op het netwerk en minder kwetsbaarheden tegen aanvallen door slecte actoren, wanneer dit met het PoW-systeem vergeleken wordt. Bij de PoW-methode worden de netwerken namelijk normaliter beheert door grote mining-organisaties, met regelmatig onbekende eigenaren.


Over GoChain

GoChain zet in op de stimulatie van de acceptatie van impactvolle technologieën met als doel de verbetering van de (wereldwijde) samenleving. Hiervoor werkt GoChain samen met diverse bedrijven in vrijwel alle industrieën om nieuwe blockchain-oplossingen te lanceren en te beheren, om slimme contracten in te zetten én om gedistribueerde applicaties uit te voeren.

Het netwerk van GoChain kan momenteel 1.300 transacties per seconde verwerken, waardoor het tot één van de snelste en meest betrouwbare blockchain-protocol is uitgegroeid. GoChain ondersteunt hiernaast ook de aangewezen cryptocurrency, onder de noemer ‘GO’. Meer informatie over GoChain is te vinden op GoChain.foundation en op hun sociale media kanalen: Facebook, LinkedIn en Twitter.


Over Pennsylvania State University

De Pennsylvania State University is in 1855 opgericht en is de enige instelling voor landsubsidies van Pennsylvania. Naar verluidt behoort de universiteit tot de grootste openbare universiteiten van de wereld.

De universiteit heeft 100.000 studenten en 17.000 docenten verdeeld over 24 verschillende campussen. Hiermee heeft de universiteit een enorme (positieve) impact op gemeenschappen over de hele wereld. De universiteit bestaat dit jaar 165 jaar.


Over het Center for Supply Chain Research

Het Center for Supply Chain Research (afgekort CSCR), is onderdeel van het internationaal gerankte ‘Penn State Smeal College for Business’. Het onderzoekscentrum heft als doel om onderzoekers te verbinden met professionals van vooraanstaande organisaties, met de focus op supply chain. Inmiddels zijn meer dan 50 leden toegetreden bij dit onderzoekscentrum die gezamenlijk een erg breed scala aan industrieën en openbare entiteiten vertegenwoordigen. Gezamenlijk maken deze bedrijven nu samen gebruik van het onderzoek, de kennis, het talent en het netwerkpotentieel van een partnerschap met het CSCR.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top