Persbericht

Newsbit 21-02-2022 06:21 leestijd 3 - 4 min

Dotmoovs lanceert NFT-renting en NFT’s met nutsfunctie

Evolutieve NFT’s en renting? Het blockchain- en AI-project heeft de laatste tijd laten zien hoe de sportwereld wel eens aan de vooravond van een revolutie zou kunnen staan

De opkomst en snelle populariteitstoename van de play-to-earn applicaties die gebruikers in staat stellen om te profiteren van de bijna-real-life ervaring en in-app voordelen heeft Dotmoovs een recente populariteit gegeven, gezien als verfrissend innovatief en uniek.

Dotmoovs, een play-to-earn blockchain-gebaseerd platform, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om haar app-gebruikers in staat te stellen om te strijden in hun favoriete sporten tegen anderen in de wereld en waar de winnaars beloningen krijgen in de vorm van digitale activa. Na het downloaden van de app hoeven de gebruikers alleen maar de camera van hun smartphone te gebruiken om hun prestaties op te nemen en het systeem doet de rest. Door het evalueren van het ritme, snelheid, nauwkeurigheid, diversiteit en andere vaardigheden, geeft de AI scheidsrechter een score aan de prestatie en, je raadt het al, de hoogste score wint de uitdaging.

In een van de laatste pogingen om sport en blockchain te mixen, lanceerden ze een utility-gedreven NFT Collectie – genaamd “The Balls” – om te worden gebruikt in hun eerste sport, het Freestyle Voetbal. In feite brengen deze utility NFTs een geheel nieuwe gamification naar de app waar, om anderen uit te dagen, spelers een van de NFTs beschikbaar moeten hebben, maar ze hoeven ze niet per se te kopen: het zal mogelijk zijn om te huren van andere spelers om mee te doen aan specifieke toernooien of uitdagingen en de opbrengst te delen als ze winnen.


Dotmoovs introduceert unieke functies in zijn collectie

Zeer onlangs introduceerde het project het idee om de NFT’s uit te lenen aan vaardige spelers. Het feit is dat crypto en sport nog steeds twee verschillende werelden zijn die slechts een klein percentage van de gebruikers in staat is om te combineren. Dit betekent dat veel van Dotmoovs supporters niet kunnen jongleren met een bal noch Salsa dansen, maar wel bereid zijn om te investeren in het platform en enkele rijzende sterren te ondersteunen. Aan de andere kant willen veel ervaren spelers het geld niet uitgeven, noch begrijpen ze de cryptowereld volledig goed genoeg, om de benodigde NFT’s te kopen om challenges en toernooien te spelen.

Dit idee geeft kracht aan het moto “sharing is caring”, waardoor beide partijen kunnen winnen – terwijl de één speelt, ondersteunt de ander de speler door de benodigde “bal” te leveren.

Nu, op een speciale kersteditie, is een nieuwe bal gelanceerd en brengt een andere speciale eigenschap met zich mee: evolutie. De draai hier is dat het begint als een gewone bal, maar kan evolueren tot een Legendarische tier. Hoe meer gebruikers spelen en winnen, hoe meer de NFT evolueert.

En hoewel dit een leuke nieuwigheid is, zullen we in de toekomst wellicht meer van deze evolutionaire NFT’s zien. In feite zouden dynamische NFT’s een enorme revolutie kunnen betekenen voor deze toch al nieuwe technologie.

Merk op hoe de gegevens op de blockchain gebruik maakten van informatie uit de echte wereld: de prestaties van de speler en overwinningen op andere spelers. Normaal blijven de gegevens tussen de twee werelden gescheiden, maar nu werken ze op elkaar in. En dit zou een baanbrekende verandering kunnen zijn voor deze niet-fungibele tokens, niet alleen voor de game-industrie maar ook voor een aantal andere gebieden zoals onderwijs, identiteitsdocumenten, tickets en nog veel meer.


João Teixeira, ex-Liverpool, voegt zich bij veteraan Ricardo Quaresma en legende Luís Figo

Het project heeft een aantal beroemde spelers bijeengebracht, waaronder de veteraan Ricardo Quaresma, die nu in de Portugese hoogste professionele divisie speelt en legende Luís Figo, voormalig Real Madrid en Barcelona. En vorige maand is er nog een beroepsspeler bijgekomen: João Carlos Teixeira, is aangekondigd als de nieuwste aanwinst voor het Dotmoovs team.

Teixeira, die speelde voor Liverpool, FC Porto, en Feyenoord Rotterdam, kondigde zijn legendarische uitdaging aan op de Dotmoovs app. Met deze uitdagingen kunnen gebruikers het opnemen tegen professionele sterren, hun scores proberen te verslaan of hun routines nadoen en prijzen winnen.

En dit zal de eerste keer zijn dat gebruikers de Renting functie op Dotmoovs kunnen uitproberen. Om de professionele speler te verslaan, zullen gebruikers ofwel een “Bal” – lees NFT – moeten bezitten of er een lenen van de marktplaats. Als ze er een lenen en de uitdaging verslaan, delen ze de beloningen met de eigenaar van de “Bal”.

Dus, ben je een sportfan of een crypto liefhebber? Wat het antwoord ook is, probeer de Dotmoovs app, nu in Open Beta Versie. Begin met spelen en maak deel uit van de sportrevolutie!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten