Exchange

Eenvoudig Crypto met Euro kopen is nu mogelijk door SEPA-ondersteuning op KuCoin

De populaire crypto-exchange KuCoin biedt vanaf nu SEPA betalingen aan en dat is geweldig nieuws voor Europese handelaren. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig EUR op het platform storten. Deze beveiligde betalingsmethode brengt overigens geen extra kosten met zich mee en zorgt ervoor dat gebruikers tot €1 miljoen per transactie kunnen storten.

In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van SEPA en krijg je uitgelegd hoe je Euro stort via SEPA op je KuCoin account.


Wat is KuCoin?

KuCoin is in september van 2017 gelanceerd en is een op de Seychellen gebaseerde cryptocurrency exchange. Wereldwijd is KuCoin de top 1 altcoin-exchange met meer dan 600 crypto-activa en 1.000+ handelsparen.Wereldwijd maken meer dan 10 miljoen mensen gebruik van het KuCoin-platform.


Waarom SEPA?

Waar iDeal wellicht de populairste betaalmethode binnen Nederland is, is SEPA binnen Europa de meest populaire betaalmethode. SEPA brengt dan ook een aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen zullen hieronder toegelicht worden.

  • Gebruiksvriendelijkheid
    In Europa is SEPA de meest populaire betaalmethode. KuCoin Fiat-account ondersteunt het storten van EUR via SEPA, wat EU-burgers veel gemak biedt om cryptocurrencies met EUR te kopen.
  • Geen extra kosten
    Er worden bij het gebruik van SEPA geen extra kosten in rekening gebracht, wat in het voordeel is van de gebruiker.
  • Tot maximaal €1 miljoen per transactie
    Via SEPA kun je transacties uitvoeren tot maximaal €1 miljoen. Dit zorgt er in de praktijk voor dat er geen onnodige en irritante stortingslimieten voorkomen.
  • Veiligheid
    Doordat EUR gestort wordt zonder enige tussenkomst van derden is SEPA eenvoudiger en veiliger. Transacties worden ten alle tijden veilig uitgevoerd via SEPA.
  • Ondersteunt EUR-opnames
    De opnameservice van EUR van de KuCoin Fiat-rekening naar IBAN-rekeningen zal in de nabije toekomst beschikbaar worden gesteld. Hierdoor worden ook EUR-opnames erg eenvoudig gemaakt.

Hoe stort je EUR via SEPA en hoe zet je deze vervolgens om in crypto’s?

Op KuCoin kun je in slechts vier (4) stappen je (eerste) cryptocurrency of cryptocurrencies aanschaffen. Welke vier stappen dit zijn lees je hieronder.

Stap 1. Het Account
Allereerst moet je naar de officiële website van KuCoin gaan en inloggen op uw account. Heeft u nog geen account? Maak deze dan eerst aan.

Stap 2. Het Know-Your-Customer Proces
Voltooi het Know-Your-Customer (KYC)-proces. Hoe dit proces doorlopen moet worden, zie je in de video hieronder.

Stap 3. Het storten van EUR
Voordat er cryptocurrencies aangeschaft kunnen worden, moet er een fiat-valuta (zoals de EUR) op het account gestort worden.

  1. Dit kun je doen door eerst naar je ‘Main Account’, ofwel hoofdaccount te gaan. Dit doe je door op ‘Activa’ te klikken en dan op ‘Main Account’ te drukken.
  1. Vervolgens kun je op ‘Deposit’, ofwel storten drukken. Hier kan de Euro vervolgens worden gekozen als fiat-valuta.

  2. In de volgende stap kan gekozen worden voor ‘Bankoverschrijving (SEPA)’. Hier kan vervolgens het gewenste Euro-bedrag ingevoerd worden. Klik vervolgens op Doorgaan in het bevestigingsvenster.

  3. Vervolgens kom je in het betalingsoverzicht. Controleer hier of jouw betalingsgegevens kloppen.

  4. Zodra het Euro-bedrag op jouw account overgeboekt is, wordt je hiervan op de hoogte gesteld. Dit kan maximaal 2 werkdagen duren.

Stap 4. Fiat-stortingen omzetten naar crypto’s
Nu er geld op jouw account staat, kun je deze om gaan zetten naar cryptocurrencies. Dit kan via de ‘Fast Buy’-pagina. Het saldo wat nu beschikbaar is in jouw KuCoin-account kan hier gebruikt worden om direct crypto’s als USDT te kopen. Hoe werkt dit?

  1. Ga allereerst weer naar de officiële KuCoin-website en log in op jouw account.
  2. Ga vervolgens vanaf de KuCoin-hoofdpagina naar ‘Buy Crypto’ en klik hier op ‘Fast Buy’.
  3. Hier kun je een cryptocurrency kiezen die je direct kan kopen. Ook kun je hier het gewenste Euro-bedrag invullen.
  4. Door op ‘Balance’ (Saldo) te klikken kun je de crypto-aankoop afronden.
  5. Tot slot krijg je een ontvangstbewijs wanneer de aankoop voltooid is. Door op ‘Account Details’ te klikken, kun je het record van jouw crypto-aankoop inzien.

Wil jij meer weten over de KuCoin Cryptocurrency Exchange? Klik dan hier om naar de KuCoin-exchangepagina te gaan!