Ergo
Persbericht

Ergo: Welkom bij Smartmoney

Ergo is een op UTXO gebaseerde blockchain met Proof-of-Work consensus. In dit aspect is het vergelijkbaar met Bitcoin. Ergo maakt gebruik van standaard Elliptic Curve Cryptography en exact dezelfde curve als Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin en vergelijkbaar met Cardano, gebruikt Ergo de extended-UTXO model “, wat impliceert dat UTXO’s de mogelijkheid hebben om willekeurige gegevens en geavanceerde scripts te bevatten. Hierdoor ondersteunt Ergo geavanceerde financiële contracten die vergelijkbaar zijn met die in het account gebaseerde model van Ethereum.

Ergo Visie

Het Ergo-protocol is zeer flexibel en kan in de toekomst worden gewijzigd door de
Community – miners hebben de mogelijkheid om wijzigingen door te voeren als 90% van hen akkoord gaat met de wijzigingen. In de volgende sectie zetten we de belangrijkste principes van Ergo uiteen, die kunnen worden aangeduid als “Ergo’s Sociaal Contract”. In geval van opzettelijke schending van een van deze beginselen, mag het resulterende protocol niet
worden Ergo genoemd.

• Eerst decentralisatie.
Ergo moet zo gedecentraliseerd mogelijk zijn: alle partijen (sociale leiders, softwareontwikkelaars, hardware fabrikanten, miners, fondsen enzovoort) waarvan de afwezigheid of kwaadaardig gedrag de beveiliging van het netwerk kan beïnvloeden, moeten worden vermeden. Als een van deze partijen tijdens het leven van Ergo verschijnt , moet de gemeenschap manieren overwegen om te verminderen
hun impactniveau.

• Creëerde for Regular People
Ergo is een platform voor gewone mensen en hun belangen mogen niet worden geschonden ten gunste van grote partijen. Dit betekent met name dat centralisatie van mijnbouw moet worden voorkomen en dat gewone mensen moeten kunnen deelnemen aan het protocol door een volledige node en mining-blokken te draaien.

• Platform voor contractueel geld
Ergo is de basislaag voor applicaties die er bovenop gebouwd gaan worden. Het is geschikt voor verschillende toepassingen, maar de belangrijkste focus is om een efficiënte, secure en eenvoudige manier te bieden om te implementeren
financiële contracten.

• Focus op lange termijn
Alle aspecten van de ontwikkeling van Ergo moeten gericht zijn op een langetermijnperspectief. Op elk moment in de tijd zou Ergo in staat moeten zijn om eeuwenlang te overleven zonder verwachte hard forks, software of hardwareverbeteringen of andere onvoorspelbare veranderingen. Omdat Ergo is ontworpen als een platform, moeten applicaties die bovenop Ergo zijn gebouwd ook op de lange termijn kunnen overleven. Deze veerkracht en overlevingskansen op lange termijn kunnen Ergo ook in staat stellen om een good store van waarde te zijn.

• Zonder toestemming en open
Het Ergo-protocol beperkt of beperkt geen gebruikscategorieën. Hiermee kan iedereen lid worden van het netwerk en deelnemen aan het protocol. In tegenstelling tot het traditionele financiële systeem mogen er geen bailouts, zwarte lijsten of andere vormen van discriminatie mogelijk zijn op het kernniveau van het Ergo-protocol. Aan de andere kant zijn applicatieontwikkelaars vrij om elke gewenste logica te implementeren en verantwoordelijkheid te nemen voor de ethiek en legaliteit van hun applicatie.

Ergo Blockchain

Ergo is een Unspent Transaction Output (UTXO) based Proof of Work blockchain voor Smart Contracts die is gebouwd met zijn eigen unieke taal, ErgoScript. De taal is gebouwd met Sigma-protocollen, waardoor het gebruik van een veilige en flexibele subklasse van zero knowledge proofs mogelijk is. Ergo’s benadering van UTXO (multi-stage contracten genoemd) introduceert tijdgewogen gegevens, alleen-lezen ingangen en de implementatie van niet-interactieve proofs of proof of work (NIPoPoW’s) – waardoor lichte clients (zoals mobiele mogelijkheden) en cross-chain interoperabiliteit mogelijk worden. De missie voor Ergo is om alle benodigde tools te ontwikkelen voor een gedecentraliseerd financieel ecosysteem. Ergo is partner van Cardano en Emurgo en lid van de Blockchain Privacy, Security & Adoption Alliance.

De hoofdontwikkelaar van Ergo, Alex (Kushti) Chepurnoy, is sinds 2011 actief in de blockchain-sector. Hij heeft verschillende projecten gebouwd zoals smartcontract.com (oude Chainlink), NXT, Scorex en hij is een IOHK aluin met meer dan 20 papers onder zijn naam. De academische wereld en peer-reviewed onderzoek zijn van het grootste belang voor het succes van Ergo bij het bouwen van een robuuste blockchain.

Ergo Tokenomics

Ergo’s Proof of Work is gebaseerd op het Autolykos v2 consensus algoritme en is een GPU mineable cryptocurrency. Ergo had geen ICO in de lancering en het genesisblok begon redelijk zonder enige VC-financiering. Ergo ging eerst live op Waves en was te minen als een airdropped Waves Token.

Er waren geen vooraf gedolven coins gereserveerd voor de Ergo Foundation. Het ecosysteem van Ergo wordt gefinancierd via een distributiemodel dat 10% van de mijnbouwbeloningen aan de Ergo Treasury toewijst tot het einde van het 2e jaar (van de lancering van het mainnet). Vanaf dit punt zal de toewijzing van de Schatkist elke maand gedurende 6 maanden worden gehalveerd, waarna de Schatkist geen verdere toewijzing meer uit het protocol zal ontvangen. Aan het einde van het distributieschema vertegenwoordigen de schatkistfondsen slechts 4,37% van het totale ERG-aanbod. Dit model helpt bij het opbouwen van volledige decentralisatie.

Het totale coinaanbod is hard gemaximeerd op 97 miljoen ERG’s met een emissieschema van 8 jaar. Dit tijdschema, dat vergelijkbaar is met het emissieschema van Bitcoin, lijkt misschien erg kort. Bitcoin is echter geprogrammeerd om 75% van zijn aanbod gedurende de eerste 8 jaar te verdelen, dus het emissieontwerp van Ergo is niet al te ver verwijderd van dat van Bitcoin. In plaats van een protocol te ontwikkelen dat voortdurend coins slaat als beloning voor het bouwen van de blockchain, heeft Ergo een nieuwe en nieuwe stimulans voor mijnwerkers aangenomen in de vorm van Storage Rent. Zodra alle Bitcoin is gedolven, worden de miners alleen in transactiekosten betaald. Hetzelfde geldt voor Ergo. Zodra alle ERG zijn gedolven, blijven de  miners van Ergo betalen via transactiekosten en het Storage Rent-protocol.

De ERG-coin is de basislaagvaluta voor het bouwen en gebruiken van slimme contracten.Het ecosysteem heeft een crypto-ondersteunde algoritmische stablecoin die door verschillende dApps wordt gebruikt  voor het ondertekenen van transacties zoals NFT minting, slimme contractimplementatie en swaps – daarom kunnen mensen ERG of SigUSD gebruiken, afhankelijk van de dApp.De circulatie van coins zal daarom worden gestimuleerd, zelfs met andere ecosystemen die ervoor kiezen om de Ergo Blockchain te gebruiken. Met meer DeFi-diensten zoals een cross-chain DEX en oracle pools wordt de toekomstige duurzaamheid van Ergo tokenomics veiliggesteld.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Ergo naar: https://ergoplatform.org/