Prijsanalyse

Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 17 november 2020

Hoe staat de ETH prijs ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de Ethereum grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Afgelopen week is er op de high time frames weinig gebeurt. De Ethereum koers zat de gehele week vast tussen de 434 en 478 dollar. De huidige week is met een mooie bullish candle de week begonnen. We zien tevens de rsi en macd weer omhoog bewegen en ook het bullish momentum neemt toe.

Afgelopen week lijkt een periode geweest te zijn om op adem te komen om vervolgens het volgende weerstandsniveau van $497 te breken. Als je kijkt naar de fibonacci dan zie je dat Ethereum mooi level voor level omhoogklimt.

Kijkend naar de ema’s dan zien we nog een mooi signaal in het vooruitzicht, namelijk een bullish crossover van de ema55 met de ema100. Gezien het momentum wat toeneemt op de lbr verwacht onze analist dat deze crossover in de komende twee week zal gaan gebeuren.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Ethereum dag-grafiek

Op de daggrafiek is ETH er net in geslaagd om de highs te breken (eerste rode cirkel) waarna de highs ervoor getest zijn. Dit noemen we ook wel een flip van resistance naar support.

Kijken we naar de indicatoren dan zien we de ema’s perfect staan om verder omhoog te gaan. De rsi beweegt onder de ema. Een rejection op de ema met als gevolg een daling richting de middenlijn wil je nu niet zien maar is wel 1 van de opties.

Een bullish crossover zou genoeg power moeten geven om beide highs die rood omcirkeld zijn te breken en zo een higher high te printen op de chart.

De lbr zit ook onder de signaal lijn en boven het midden. We zien tevens de afgelopen twee dagen het bullish momentum toenemen. De macd staat vol in het bulllish gedeelte maar op een punt van een bullish bounce of een bearish crossover. Het bullish momentum is laag maar toenemend wat we ook op de lbr zagen.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

De hidden bull div die onze analist benoemde in de analyse van vorige week is prachtig uitgespeeld. Met een maximale stijging van maar liefst 8% in drie dagen tijd. Na de uitbraak van de triangle heeft ETH de trendlijn netjes getest en vanaf dat punt was de stijging 5.5% in nog geen twee dagen tijd. Vervolgens is de koers wel weer gezakt naar de rode supportzone.

Als je de onderste trendlijn van de triangle weer door zal trekken dan is de Ethereum koers er even onder gedoken maar trade het er momenteel weer boven. Dit in combinatie met een higher high en higher low zijn goede signalen voor een eventueel vervolg van de stijging.

De ema’s staan goed en de rsi beweegt in neutraal gebied boven de twee belangrijke lijnen. De lbr toont hetzelfde beeld als de rsi en tevens zien we het bullish momentum toenemen. De macd heeft net een bullish crossover op de 0 lijn volbracht en ook hier zien we het bullish momentum komen.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

De verwachtingen van onze analist zijn dat we de komende tijd richting het volgende weerstandsniveau op $497 zullen bewegen. Echter, wanneer we een daily close onder het rode support block krijgen lijkt het hem tijd om serieus naar een short positie te gaan kijken.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten