Prijsanalyse

Newsbit 03-11-2020 09:41 leestijd 2 - 3 min

Ethereum prijsanalyse 3 november 2020

Hoe staat de ETH koers ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de Ethereum grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum maand-grafiek

We bekijken vandaag als eerst de maandgrafiek. Hier zien we dat Ether gesloten is boven de $371 in het bear block. Aankomende maand zal moeten blijken of we door deze zone kunnen breken of dat we teruggaan naar de blauwe supportzone waar tevens confluence ligt met de daily/weekly golden pocket.

De ema’s lopen nog mooi opwaarts en ook op de LBR zien we nog bullish momentum genoeg voor de langere termijn.

ETH montly chart – Bron: Tradingview

Ethereum week-grafiek

De week is niet heel gunstig gestart voor de ETH bulls. De uptrend lijn is aan de onderzijde gebroken tijdens de bearish retest op het bear block. Het volume is ook aanzienlijk gedaald de afgelopen weken.

Hoewel de ema’s nog aardig bullish lijken te zijn zien we op de rsi en LBR het tegenovergestelde. Op beide zien we de bearish rejection waarop beide zijn gaan dalen naar de middenlijn. Het beetje bullish momentum wat er nog is zien we afnemen en de uptrend lijkt voorlopig in een cooling down te zitten.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum dagelijkse-grafiek

Na het breken van de highs heeft de verwachte retrace naar de golden pocket inderdaad plaatsgevonden. De bulls waren tot nu toe niet sterk genoeg om de koers verder omhoog te trekken. Zoals we al eerder hadden genoemd is dit een taaie zone om te breken en dat blijkt wel weer.

De twee korte ema’s lijken vandaag een bearish crossover te gaan maken. De longterm ema’s staan nog in het voordeel van de bulls waarbij de ema55 nu als support moet gaan dienen. Komt de candle close van vandaag daaronder dan moeten we gaan oppassen voor een lower low. De rsi en LBR duiken beide het bearish gedeelte in en we win het bearish momentum toenemen.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat we een stijging kunnen gaan zien naar de daily en monthly open van $383 – $386 dollar. Dit is een belangrijk punt voor ETH. Flippen we de 386 dollar naar support dan ligt de volgende weerstand van de trendlijn van de channel op $396 – $400 dollar.

Aan de andere kant zou een bearish retest hoogstwaarschijnlijk resulteren in een daling richting $335 – $340 dollar. In theorie zouden we daarboven nog een higher low kunnen gaan neerzetten op de HTF. Pas wanneer we dat op HTF hebben kunnen omzetten naar support pas dan kunnen we meer actie gaan verwachten.