FED US
Persbericht

Fed topman waarschuwt dat ‘Death Cross’ formatie BTC koers de Stablecoin markt kan ontwrichten terwijl alternatief voor Bitcoin $1 miljoen bereikt

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Een topman van Fed maakt zich zorgen over de markt van stablecoins die naar $120 miljard is gestegen. Een ‘death cross’ in de Bitcoin koers zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor stablecoins.

Groeiende stablecoins markt als gevolg van stijgende Bitcoin koers

Michael Barr, een topman van de Federal Reserve van de VS zegt dat het erg riskant kan zijn om niet-gereguleerde stablecoins te gebruiken als betaalmiddel en waardeopslag. Het kan gevolgen hebben voor financiële stabiliteit, monetair beleid en betalingen in het land.

Dit is wat Barr zei tijdens een fintech conferentie bij de Federal Reserve Bank in Philadelphia. Hij is met name bezorgd over stablecoins zoals Tether (USDT) en Circle (USDC), die niet onder streng toezicht staan.

De afgelopen jaren zijn stablecoins gegroeid naar een totale waarde van $120 miljard, terwijl Tether en Circle een sterke link hebben met Bitcoin, Ethereum en andere bekende cryptomunten. Wetgevers in de VS doen han ook hun uiterste best om stablecoins te reguleren en Europa en Azië bij te houden.

Wat gaat Bitcoin doen de komende tijd?

Ondertussen zit de Bitcoin koers al bijna een maand vast rond het niveau van de $26.000. De Bitcoin koers heeft in het begin van deze maand een death cross gevormd, wat te zien is in de onderstaande afbeelding. Een death cross is wanneer een korte termijn moving average onder een lange termijn moving average daalt.

BitcoinUSDT

Toch ligt de Bitcoin koers op het moment van schrijven 0,6% hoger dan een week geleden. Maar pas wanneer de Bitcoin koers door zijn 200 daagse moving average (blauw) weet uit te breken, kan BTC pas echt weer een rally meemaken.

Als de 200 daagse moving average blijft dalen en Bitcoin hier niet boven uit weet te breken, zou de koers nog verder kunnen dalen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor stablecoins, die gekoppeld willen blijven met de Amerikaanse dollar.

Toch zien investeerders dit als een goede kans om te investeren in Bitcoin. Het knelpunt bij de $26.000 kan juist ook betekenen dat Bitcoin niet veel verder zal dalen dan dit punt. Wanneer er nog meer nieuws komt over de verwachte Bitcoin ETF, zou de koers weer om kunnen keren en boven de $30.000 uit kunnen breken.

Daarnaast staat de volgende Bitcoin halving voor de deur, die in april 2024 wordt verwacht. Dit kan op lange termijn positieve gevolgen hebben voor de Bitcoin koers doordat de block rewards gehalveerd worden. Hierdoor zullen er minder Bitcoins in circulatie bijkomen en kan er meer schaarste ontstaan, wat resulteert in een stijgende koers.

Een veelbelovend alternatief voor Bitcoin

Als Bitcoin erin slaagt om uit het knelpunt bij de $26.000 te breken, zullen veel altcoins Bitcoin volgen. Een van de grootste profiteurs van een stijgende Bitcoin kan deze nieuwe altcoin zijn, Bitcoin BSC.

Na het grote succes van BTC20, die met 600% steeg na zijn lancering op Uniswap, verwacht Bitcoin BSC hetzelfde te kunnen doen. Terwijl je Bitcoins alleen kunt verdienen met mining, kun je BTCBSC verdienen door tokens te staken. Hierdoor is het erg eenvoudig om passief geld te verdienen.

BSC

De huidige prijs van Bitcoin BSC is gebaseerd op de waarde van Bitcoin in 2011. Zo kun je BTCBSC tijdelijk kopen voor $0,99 per stuk voordat de altcoin gelist wordt op exchanges. Het voordeel is dan dat je veel tokens kunt inslaan en een hoge APY kunt krijgen, die momenteel op 420% staat.

Hierdoor heeft het aantrekkelijke alternatief voor Bitcoin al meer dan 1,27 miljoen opgehaald. Wanneer de presale zijn soft cap van 3,96 miljoen bereikt, zullen de ontwikkelaars meer info geven over de aankomende exchange listing.

Door nu te investeren in dit Bitcoin alternatief, kun je profiteren van een hoge APY met staking en winst maken wanneer de altcoin stijgt in waarde.

>>> Nu naar Bitcoin BSC <<<


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.