Finst ad in Amsterdam
Persbericht

Finst versterkt Positie: Nu 100+ Cryptomunten en sterke Marktprestaties

Finst, een vooraanstaande Nederlandse cryptocurrency exchange, heeft haar portfolio uitgebreid met 54 nieuwe prominente cryptomunten, waarmee het totale aanbod nu boven de 100 uitkomt.

Deze uitbreiding, geheel met euro-paren, komt op een cruciaal moment: ondanks de huidige cryptowinter laat Finst een opmerkelijke groei zien. Het handelsvolume is sinds begin dit jaar sterk gegroeid, waarbij het beheerd vermogen in slechts een half jaar met 90% toenam.

Crypto’s in persoonlijke wallets plaatsen

De recente uitbreiding stelt beleggers ook in staat om hun cryptocurrencies in persoonlijke wallets te plaatsen. Dankzij deze nieuwe munten biedt Finst haar klanten meer diversificatieopties, waaronder populaire coins zoals USDC, USDT, BNB, PAXG, COMP en FIL. Bovendien verwacht Finst in de nabije toekomst handelsparen in USDC en USDT aan te bieden, met het oog op een groter handelsvolume.

De crypto-onderneming is ook actief bezig met de ontwikkeling van een on-chain staking service, die naar verwachting eind 2023 live gaat. Hiermee kunnen investeerders profiteren van aantrekkelijke stakingsbeloningen in Europa.

Gestage toename marktaandeel in Benelux

Ondanks een 45% daling in marktvolatiliteit sinds eind Q1 2023, ziet Finst een gestage toename in marktaandeel in de Benelux. Dit is te danken aan hun nadruk op veiligheid, transparantie en lage handelskosten. Het platform registreerde bijna een half miljoen transacties in slechts 9 maanden en zag een stijging van 25,2% in handelsvolume in Q3 2023.

Julien Vallet, CEO en medeoprichter van Finst, benadrukte: “In een onzeker cryptoklimaat zoeken beleggers naar betrouwbaarheid en diversificatie. Met onze robuuste systemen en baanbrekende cryptobundels positioneren wij ons als de voorkeursbeurs voor vele investeerders.”

Lancering van volledige geïntegreerde wallet oplossing

Daarnaast heeft Finst een geïntegreerde wallet-oplossing gelanceerd, waarmee gebruikers eenvoudig cryptocurrencies kunnen storten en opnemen. In samenwerking met Fireblocks biedt het platform institutionele bewaardiensten aan, terwijl klanten ook de vrijheid hebben hun digitale activa in persoonlijke wallets, zoals Metamask of Ledger, te beheren. Ter viering hiervan biedt Finst een exclusieve welkomstbonus van €5 aan voor nieuwe registraties deze maand. Julien Vallet voegt als slot het volgende toe:

Wij zien de sterke groei als een weerspiegeling van onze toewijding aan het stellen van hogere normen in de crypto-industrie en het bieden van een naadloze en veilige beleggingservaring. In minder dan drie maanden hebben we onze Proof of Reserves gepubliceerd, cryptostortingen en -opnames mogelijk gemaakt, en onze activadekking meer dan verdubbeld, terwijl we de laagste tarieven in de markt hanteren. Wij kijken ernaar uit om onze missie in een snel tempo te blijven waarmaken en nieuwe producten en diensten te onthullen die zullen bijdragen aan het realiseren van onze ambitie om het toonaangevende cryptobeleggingsplatform in Europa te worden.