Persbericht

Newsbit 09-06-2022 12:35 leestijd 5 - 7 min

Hoe memecoins zoals Vita Inu een revolutie teweegbrengen in de cryptocurrency-ruimte

Volgens Tyler Miller, hoofd communicatie bij Vita Inu, is cryptocurrency in een paar jaar tijd uitgegroeid van een niche-interesse voor ‘technofielen’ tot iets dat het publieke bewustzijn domineert. Of ze nu investeerders zijn of niet, gewone mensen van de straat kunnen waarschijnlijk verschillende prominente cryptocurrencies uit hun hoofd noemen – Bitcoin, Ethereum, Doge, Shiba Inu, enzovoort.

Maar hoe zijn we van Bitcoin naar Shiba Inu gekomen en wat betekent dit voor de nieuwe memecoins zoals Vita Inu? En wat zijn memecoins toch?

Maak kennis met Vita Inu

Er zijn echter twee belangrijke praktische problemen met memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu Coin – transactietijden en transactiekosten. Het duurt bijvoorbeeld ongeveer 5 minuten om een Shiba Inu-transactie te voltooien en 40 minuten om een Dogecoin-transactie te voltooien. Shiba Inu transactiekosten liggen vaak tussen $0,28 en $20, Dogecoin-kosten lopen op tot $ 0,50 tot $ 30. Vaak betalen gebruikers meer dan deze bedragen aan vergoedingen, vooral wanneer zij proberen de transacties te voltooien tijdens perioden van verhoogde netwerkactiviteit. Deze problemen zijn ernstige belemmeringen voor de adoptie van deze memecoins als echte betaalmethoden. Inderdaad, zeer weinig mensen zijn bereid om 5 tot 40 minuten te wachten om een betaling te voltooien, of om enorme bedragen aan kosten te betalen naast hun betalingen!

Dit is waar Vita Inu Coin, en het Vite-netwerk waarop het is gebouwd, in beeld komen. Vite, gelanceerd in 2019, is een netwerk van de volgende generatie dat is ontworpen met als doel verschillende blockchains op een gedecentraliseerde manier te overbruggen. Vite maakt gebruik van een ‘Directed Acyclic Graph’ (DAG) grootboekstructuur. Er zijn veel technische verschillen tussen een DAG-architectuur en een traditionele blockchain-structuur zoals Bitcoin. De korte vergelijking is dat de DAG-architectuur het mogelijk maakt om meer transacties tegelijkertijd te valideren, in vergelijking met een blockchain – nieuwe transacties kunnen doorgaan zonder dat eerdere transacties eerst moeten worden gevalideerd. Op de DAG-architectuur kunnen transacties direct worden toegevoegd aan de blockchain. Transacties worden alleen gevalideerd als ze worden verwezen door een andere transactie – ze hoeven niet door elk afzonderlijk knooppunt binnen het netwerk te worden gevalideerd voordat ze kunnen doorgaan.

Op deze manier biedt de DAG-architectuur twee praktische voordelen die vergelijkbaar zijn met de traditionele blockchain. Ten eerste zorgt het voor veel snellere – vaak vrijwel onmiddellijke – transactie snelheden. Ten tweede zijn er vaak geen transactiekosten nodig, omdat de methode om netwerk consensus over transacties te bereiken aanzienlijk verschilt.

De DAG-architectuur bevindt zich aan een van de grenzen van de cryptocurrency-ruimte en staat nog in de kinderschoenen. Hoewel er bijna 10.000 gevolgde coins en tokens op CoinMarketCap zijn, gebruiken slechts een handvol van hen DAG. Meer mensen zijn zich echter bewust van DAG en de voordelen ervan ten opzichte van blockchains. Er is ook een toenemende interesse en acceptatie van DAG-cryptocurrencies in het algemeen. Vite is een van deze weinige DAG-cryptocurrencies en biedt snelle en kosteloze transacties.

De Vita Inu Coin

Vita Inu Coin (VINU) is een token gebouwd op het Vite-netwerk. Het is in november 2021 gemaakt door makers die optimistisch zijn over het Vite-netwerk en het potentieel voor marktdominantie. Zoals veel memecoins is het belangrijkste doel van VINU om een leuke en boeiende community op te bouwen die dient als een toegankelijk platform voor de cryptocurrency-ruimte.

Voor zover VINU is gebouwd op het Vite-netwerk, erft het zijn kernkenmerken van het hebben van snelle en kosteloze transacties. In feite is VINU misschien wel ’s werelds eerste snelle en feeless op honden gebaseerde meme-token. Dit zijn enorme voordelen in vergelijking met de momenteel dominante Dogecoin of Shiba Inu Coin, die, zoals we eerder hebben gezien, lange transactietijden en mogelijk hoge transactiekosten met zich meebrengt. De volgende infographic vat de relevante vergelijkingen samen:

Zoals we kunnen zien, is VINU vanwege de lage transactiesnelheid en het gebrek aan transactiekosten het token dat daadwerkelijk kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties. Wil je iemand belonen voor het maken van een goede grap of meme? Wil je iemand betalen voor een taak die ze hebben voltooid of een product of dienst die ze aanbieden? U kunt dit doen met VINU – u betaalt geen extra kosten voor de transactie en uw ontvanger ontvangt de betaling bijna onmiddellijk.

Deze sterke punten van VINU in vergelijking met Dogecoin en Shiba Inu zijn niet alleen van praktisch belang. In feite gaan ze meteen terug naar het aanpakken van het centrale probleem dat Bitcoin en zijn voorlopers zijn gemaakt om op te lossen – waardoor mensen digitaal geld naar elkaar kunnen sturen. Voor zover VINU en andere DAG-tokens in wezen onmiddellijke transactie snelheden hebben en geen transactiekosten hebben, zijn ze het best geplaatst om fysieke valuta te vervangen. Dat wil zeggen, ze lijken het meest op het betalen van iemand met fysiek geld – het is in principe onmiddellijk en u hoeft geen kosten te betalen terwijl u die betaling doet. Zodra we dit punt zien, wordt het begrepen als een van de meest cruciale nadelen van andere blockchain-technologieën – ondanks hun verfijning benaderen ze ons dagelijks gebruik van geld niet vanwege hun trage transactie snelheden en potentieel hoge transactiekosten.

In lijn met zijn eigen doelen en met de oorspronkelijke doelstellingen van cryptocurrency in het algemeen, heeft VINU stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat het zo gemakkelijk mogelijk is om de cryptocurrency-ruimte te betreden en cryptocurrency als valuta te gaan gebruiken. Naast meerdere vermeldingen op gecentraliseerde beurzen, heeft VINU onlangs ook een partnerschap afgerond met Simplex – een van ’s werelds grootste fiat-naar-crypto-services. VINU heeft ook een cross-listing voltooid op de populaire Binance Smart Chain, die een zeer uitgebreid en levendig DeFi-ecosysteem heeft. Al deze verhogen het gemak van toegang tot VINU en, hierdoor, de cryptocurrency-ruimte in het algemeen. Het ideaal waar VINU naar streeft, is dat mensen hun dagelijkse transacties in alle aspecten van hun leven met VINU kunnen doen.

Het realiseren van de oorspronkelijke visie

Memecoins worden vaak bespot binnen de cryptocurrency-ruimte. Ze worden bijvoorbeeld meestal beschreven als “shitcoins” met geen fundamenten of nut, gemaakt door mensen die gewoon snel geld willen verdienen. Ze worden meestal beschouwd als niet-serieuze projecten die onvermijdelijk en helaas opduiken wanneer er een nieuwe blockchain of netwerk is. Veel memecoins – gevoed door beleggers die op zoek zijn naar de volgende “moonshot” die kan leiden tot winsten van honderden of duizenden keren hun initiële investeringen – trekken uiteindelijk marktkapitaal weg van serieuze en legitieme projecten die proberen echte problemen op te lossen met behulp van de blockchain. Bovendien vermindert het schijnbaar onvermijdelijke falen van veel van dergelijke memecoins – en er zijn veel van dergelijke mislukkingen – vaak de legitimiteit van cryptocurrency in het algemeen. Deze kritiek is niet onterecht. Veel memecoins zijn inderdaad waardeloos op precies de bovengenoemde manieren. Deze observaties geven ons echter geen toestemming om alle memecoins af te wijzen. Zoals we hebben gezien, kunnen memecoins een bepaalde blockchain of netwerk bekendmaken en populariseren, helpen bij het opbouwen van een gemeenschap van houders binnen het netwerk en – belangrijker nog – de oorspronkelijke visie realiseren die ten grondslag ligt aan de oprichting van de blockchain. Dit wordt gerealiseerd om veilige digitale financiële transacties te hebben, terwijl het probleem van vertrouwen wordt aangepakt.

En het is op deze drie fronten – het populariseren van een blockchain, het creëren van een community en het benaderen van het gebruik van geld – waar VINU echt schittert. En deze voordelen van VINU, in vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten, zijn niet onopgemerkt gebleven. In een korte tijdspanne van ongeveer drie maanden heeft VINU een community van meer dan 30.000 mensen opgebouwd binnen het nieuwe snelle en kosteloze Vite-netwerk. Vinu-houders en communityleden gebruiken VINU al voor allerlei leuke acts- elkaar fooi geven voor goede grappen en leuke memes, leden belonen voor het organiseren van leuke evenementen en games, enzovoort. Een interessant feitje is dat VINU wordt gebruikt om community moderators en projectteamleden te betalen voor hun werk! Natuurlijk lijkt dit allemaal triviaal voor cryptocurrency-veteranen die cryptocurrency-projecten hebben zien komen en gaan. Het is echter aangetoond dat deze dingen precies zijn waarvoor de blockchain in de eerste plaats is gemaakt.

Voor meer informatie over het spannende project van Vita Inu, bezoek: https://vitainu.org/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten