Newsbit

Ripple (XRP)

Hoe staat de XRP rechtszaak ervoor en waar kan ik XRP verhandelen?

Ripple (XRP)
TimeCoin Special Token Sale Banner

Zoals je vast weet is er sinds december vorig jaar een rechtszaak gaande tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission. In dit artikel lees je waarom deze rechtszaak er is en hoe het ervoor staat.


Waarom is er een rechtszaak tussen Ripple en de SEC?

Ripple is populair bij banken over de hele wereld en andere transactie-services. In december 2020 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) echter een rechtszaak aangespannen waarin ze beweerde dat Ripple niet-geregistreerde securities heeft aangeboden door XRP-tokens te verkopen. In haar klacht zei de SEC dat Ripple 14,6 miljard “eenheden” XRP heeft verkocht voor $1,3 miljard. Naar aanleiding van de rechtszaak hebben een aantal Amerikaanse exchanges, zoals Coinbase en Kraken, de handel in XRP opgeschort of het actief geschrapt. Vlak daarna daalde de XRP-prijs met meer dan 65% (op Bexplus).

*Een security is een beleggingscontract; als de makers van een cryptocurrency het adverteren als een investering voor Amerikaanse kopers, dan beschouwt de SEC de munt als een security onder de Amerikaanse wet.


Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de rechtszaak?

Ripple heeft de beweringen van de SEC echter weerlegd. De advocaten van Ripple vertellen hebben namelijk een antwoord gegeven waarin staat dat XRP, aangezien een cryptocurrency buiten de jurisdictie van de SEC valt, en het al is erkend als een virtuele valuta door verschillende andere wereldwijde toezichthouders, waaronder die in de VK, Japan en Singapore.

Vorige week weigerde de SEC om documenten te verstrekken met betrekking tot de uitspraak dat Bitcoin en Ethereum geen securities zijn, met het argument dat het verzoek niets met deze zaak te maken heeft. Ripple Labs stuurde op 26 maart echter een antwoordbrief naar rechter Sarah Netburn, waarin de SEC werd verzocht de vereiste documenten in te dienen. Omdat ze niet begrijpen waarom Ripple als een securities wordt beschouwd, terwijl Bitcoin en Ethereum dat niet zijn?

Er is veel gebeurd in de drie maanden sinds de start van de zaak. In het bijzonder heeft de prijs van Ripple’s XRP token een flinke klap gekregen. Dit kwam mede doordat belangrijke partners en exchanges de handel opgeschort hebben. Naarmate de zaak vorderde, is de prijs van Ripple tot op zekere hoogte echter hersteld van een dieptepunt van $0,18, waardoor het nu weer boven de $1 ligt.

Vanuit de huidige situatie zijn er een aantal moties die spelen. De eerste is om het bedrijf te dwingen documenten te laten zien met betrekking tot de financiële informatie van CEO Garlinghouse en voorzitter Larson. Deze is motie is inmiddels afgewezen door de rechter. Daarnaast speelt er nu een motie van Ripple waarin ze hebben gevraagd om alle communicatie van de SEC met 19 custodians openbaar te maken. Deze is vorige week goedgekeurd door de rechter.


Investeerders vragen om XRP weer te relisten

De cryptocurrency-industrie en investeerders volgen de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, niet alleen vanwege de bepaling van de juridische status van XRP, maar ook vanwege een juridisch precedent dat dit zou kunnen scheppen voor andere cryptocurrencies. XRP is momenteel de op drie na grootste cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie, die meer dan $63 miljard bedraagt. De prijs van XRP is de afgelopen week met bijna 100% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen $1,38 op het moment van schrijven, wat drie keer zo hoog is als in december vóór de rechtszaak.

Een mogelijke reden waarom de investeerders krachtig een beroep hebben gedaan op de relist van XRP, kan te wijten zijn aan de nieuwe vooruitgang van de rechtszaak. In de hoorzitting van 4 weken geleden zei de SEC advocaat namelijk dat niet iedereen die XRP-tokens heeft verkocht illegaal bezig is. Dat zou dus kunnen betekenen dat crypto exchanges in Amerika de munt dus opnieuw mogen aanbieden (relisten).

De analisten van Bexplus zijn van mening dat zelfs als XRP de rechtszaak verliest, de XRP prijs niet zo ver zou dalen als het dieptepunt die we in december zagen. Zeker omdat er nog altijd grote exchanges zijn die de munt wel ondersteunen. Zo ondersteunt Binance bijvoorbeeld nog steeds XRP-handel en Huobi ondersteunt de aan- en verkoop van XRP.

Op dit moment heeft Bexplus, als reactie op de oproep van handelaren, het voortouw genomen om de XRP handel opnieuw op te starten. Bexplus is een wereldwijd handelsplatform voor cryptocurrency-derivaten dat eind 2017 is opgericht. Het biedt 100x leveraged futures-handel op BTC, ETH, LTC, EOS, XRP, enz. Het organiseert een 100% Deposit Bonus-evenement voor elke nieuwe gebruiker.


Bexplus – handelsplatform voor hefboomwerking

  • Geen KYC-vereiste, registratie met e-mailverificatie.
  • Demo-account bij 10 BTC voor handelaren om vertrouwd te raken met het handelen met hefboomwerking.
  • 100% bonus voor elke storting en 10% korting op transactiekosten.
  • Intuïtieve en complete app in de Apple App Store en Google Play.
  • 24/7 klantenondersteuning en analisten service (https://t.me/Bexplus_Jane).

Maak een account op Bexplus en krijg een Deposit bonus van 100%!

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top