Persbericht

Hoe start je met crypto traden?

Steeds meer mensen zijn geloven in de toekomst van cryptocurrency. Het traden van deze crypto’s wordt dan ook steeds populairder. Het is echter niet gemakkelijk om geld te verdienen met het verhandelen van cryptomunten. Maar hoe start je nou eigenlijk met het handelen in crypto’s? In dit artikel vertellen wij jou meer.


Wat is cryptocurrency traden?

Cryptocurrencies is een bekende term geworden. De Bitcoin en andere cryptomarkt is geëxplodeerd in populariteit. Deze cryptocurrencies kunt u aanschaffen, met bijvoorbeeld als doel om deze te gebruiken in een (online) betaling, of in de hoop dat deze in waarde zal gaan stijgen. Dit is het traden in cryptocurrencies. 


Hoe start ik?

Cryptocurrency exchange

Om te starten met het traden in cryptocurrencies, zul je een cryptocurrency willen aanschaffen. Dit gebeurt via een cryptocurrency exchange. Door cryptocurrencies via een exchange aan te schaffen, neemt u een deel van de aangeschafte digitale valuta in uw eigendom. Dit betekent dat u een digitale wallet nodig hebt om deze digitale valuta in op te slaan.

Account openen

Voordat u kunt beginnen met traden in cryptocurrencies, zult u een wallet en account op een cryptocurrency exchange naar keuze moeten openen. Sommige cryptocurrency exchanges bieden ook een wallet aan, waardoor deze dienst gecombineerd kan worden.

Handelsplan

Een goede sleutel naar succes tijdens het Bitcoin traden, is het maken en houden aan een handelsplan. De cryptocurrency markt is enorm volatiel, waardoor het succesvol traden hierop lastiger is geworden. Er moet dus gedacht worden aan risicomanagement en het bereiken van de gewenste doelen. Een goed handelsplan omvat tevens de wijze waarop u de cryptocurrencymarkt analyseert. Dit kan gebeuren op basis van Technische Analyse (TA), of Fundamentele Analyse (FA). Waar TA zich focust op koersbewegingen in het verleden, focust FA zich op de externe factoren en macro-economische gegevens die van invloed kunnen zijn op de markt.

Eerste cryptocurrency kopen

Nu u een account hebt gecreëerd bij een cryptocurrency exchange en het handelsplan af is, kunt u uw eerste cryptocurrency gaan aanschaffen. Welke cryptocurrency u dan ook heeft gekozen, het proces is eenvoudig. Nadat u bent ingelogd op de cryptocurrency exchange naar keuze, kunt u een geldbedrag op het platform storten. Dit is nodig, want met dit bedrag kunt u in de volgende stap uw eerste cryptocurrency aanschaffen. Nadat het geld op de cryptocurrency exchange is gestort, kunt u op een cryptocurrency naar keuze klikken. Vervolgens geeft u aan voor welk bedrag, of de hoeveelheid van de gekozen cryptocurrency, u wilt ontvangen. Door tot slot op de knop ‘Koop’ te drukken, bent u de trotse eigenaar van de door u gekozen cryptocurrency.

Eerste cryptocurrency verkopen

Bent u op het punt bereikt dat uw doelen met het traden in cryptocurrency behaald zijn? Dan wilt u waarschijnlijk de door u aangeschafte cryptocurrency verkopen. Dit doet u door in te loggen op de door u gekozen cryptocurrency exchange. Vervolgens klikt u op de cryptocurrency die u wilt verkopen. Klik dan op een kopje ‘Verkopen’. Door vervolgens aan te geven hoeveel u wilt verkopen, kunt u de cryptocurrency verkopen.

Evaluatie

Nu uw eerste echte crypto trade is voltooid, is het van belang om jou trade te evalueren. Is uw doel bereikt? Is dit gelukt binnen de beoogde tijd? Wat ging goed, wat ging minder goed?
Wanneer iets mis is gegaan, moet worden gekeken wat misgegaan is en wat gedaan kan worden om dit in de toekomst te vermijden. Er moet niet alleen worden gekeken naar de dingen die verbetert kunnen worden, maar ook naar wat goed ging. Hierdoor ontstaat een balans en kan worden gekeken naar eventuele vervolgstappen.


Tips voor succesvol traden cryptocurrencies

Wil jij nou extra tips ontvangen waarmee jij de kans op succesvol traden in cryptocurrencies verhoogd voordat jij begint? Wij hebben dit voor je geregeld! Check dan namelijk even dit artikel!