iagon
Persbericht

Iagon: Gedecentraliseerde cloudservices

Iagon wil een marktplaats bouwen voor gedecentraliseerde opslag- en computerresources. De eerste versie van het protocol zal een opslagmarktplaats implementeren, om het proces van toetreding tot de gedeelde opslageconomie eenvoudig en transparant te maken voor iedereen. Het protocol stelt opslagproviders in staat om beloningen te verdienen door hun overtollige opslag te verhandelen aan resourceconsumenten op een marktplaats tegen een transparante prijs, terwijl gegevensprivacy, beveiliging en toegankelijkheid worden gewaarborgd.

In toekomstige versies van het protocol zal Iagon ook computationele processen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier uitvoeren. Zo zien ze een toekomst voor zich waarin Iagon een revolutie teweegbrengt in de cloudopslag- en computermarkten door een gedecentraliseerd netwerk voor opslag en verwerking aan te bieden. Door gebruiklozecomputerbronnen van datacenters, computers en andere apparaten samen te voegen, zal Iagon een gedecentraliseerde computer creëren die in staat is om te concurreren met marktleiders.

IAG-tokentoewijzing

Ze beschouwen drie hoofdcategorieën van houders van IAG-token:

  • Openbaar: omvat eenopenbare verkoop, door de gemeenschap beheerde subsidiepools en andere incentivesbeloningen
  • Stichting: Tokens toegewezen aan stichting voor liquiditeit en ontwikkeling
  • Team & Private Investors: Inclusief alle door het team, bedrijf en VC gekochte tokens

Het Utility Model van IAG Token

Wanneer opslagproviders hun middelen inzetten, wordt de toezegging afgehandeld door Adagio en worden de beloningen vergrendeld tot het einde van de verbintenisperiode (ten minste 1 maand). Tijdens de lock-up periode genereert Adagio opbrengst. Dit rendement wordt verdeeld over deleveranciers, IAG-stakers en Iagon.

IAG heeft de volgende sleutelfuncties in het Iagon-protocol:

  • Verdien beloningen door te staken: IAG-houders kunnen hun tokens inzetten in de ADA-stakingspool van het bedrijf om extra beloningen te verdienen. Voor meer informatie over aanvullendebeloningen, zie de sectie Beloningen.
  • Verdien een deel van de transactiekosten: het IAG-token vertegenwoordigt een ‘aandeel’ in het Iagon-ecosysteem en biedt houders een deel van de inkomsten die worden gegenereerd via de opslagmarkt. Het verdiende bedragwordt bepaald door het aantal ingezette IAG-tokens en het handelsvolume in de opslagbeurs.
  • Stimuleer opslagproviders: een deel van de IAG-tokens van het bedrijf wordt uitbetaald aan goed presterende opslagproviders.
  • De verdere ontwikkeling van het systeemfinancieren: Een deel van zowel de transactiekosten van de opslagmarkt als het rendement van de vergrendelde beloningen gaat terug naar Iagon. De fondsen zullen worden gebruikt om de verdere ontwikkeling van het Iagon-ecosysteem te financieren, operationele kosten te dekken en regelmatig back IAG-tokens te kopen voor de Iagon-schatkist met als doel de Adagio-beloningspool voor stakers en resource providers bij te vullen.

Iagon haar Ecosysteem Fonds

Een deel van zowel de transactiekosten van de opslagbeurs als het rendement van de vergrendelde beloningen gaan terug naar Iagon. Deze fondsen zullen worden gebruikt om de verdere ontwikkeling van de Iagon-producten te financieren, operationele kosten te dekken en $IAG tokens voor de Iagon-schatkist terug te kopen. De tokens in de schatkist zullen worden gebruikt om community-beloningsschema’s te bieden, zoals bonusprikkels voor resourceproviders, extra inzetpoolbeloningen, vroege testbeloningen, enz.

De geschiedenis van Iagon

Iagon is opgericht in 2017, in Hamar, Noorwegen, op basis van het feit dat mensen de controle moeten hebben over hun gegevens. Het idee begon als een poging om grote problemen op te lossen met betrekking tot de manier waarop gezondheidsgegevens worden opgeslagen, met moderne oplossingen die ernstig ontbraken aan transparantie voor individuen, zowel op nationaal alsop internationaal niveau. De oorspronkelijke ambitie van Iagon was om een veilige manier te creëren voor individuen om hun gezondheidsgegevens vast te houden en daardoor te bezitten, en om effectiever te communiceren met gezondheidsdiensten.

De reikwijdte van de functionaliteit en het doel van Iagon zijn vervolgens geëvolueerd onder het besef dat niet alleen gezondheidsgegevens kunnen profiteren van het feit dat ze door de eigenaar op een veilige en gedecentraliseerde manier worden opgeslagen. In plaats daarvan kan deze aanpak waardevol zijn voor allerlei bedrijven, zoals bedrijven die belangrijke IP-documenten opslaan , kmo’s die van plan zijn het risico op verlies van gegevens bij ransomware-aanvallen te verminderen, of organisaties die actief zijn in omgevingen die beveiliging op hoog niveau en controle vereisen over wie wat met wie deelt. Daarom zag Iagon een toekomst voor zich waarin beveiliging, compliance en decentralisatie naadloos worden overbrugd.

Voor meer informatie over het spannende project van Iagon kunt u terecht op: https://iagon.com/