prijs stijgt
Persbericht

Is Altcoin Season Nabij? Crypto Expert Voorspelt 100% Altcoin Rally Na Rebound Ethereum Koers

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


De crypto markt, exclusief Bitcoin, is sinds het begin van deze maand al met meer dan 18% gedaald in omvang. Ondanks dat deze trend wijst op een afname in markt sentiment, zijn meerdere crypto experts juist positief over de nabije toekomst van de altcoin markt. Gaat er een nieuwe altcoin season plaatsvinden?

De crypto markt, exclusief Bitcoin, is over een periode van minder dan een maand gedaald van $ 1,185 biljoen naar $ 960 miljard. Ook de Ethereum koers daalde over de afgelopen maand al bijna 13%. 

Koers Grafiek Totale Crypto Markt Exclusief BTC – Bron: TradingView

Crypto experts zien deze huidige neerwaartse trend echter als een start van een nieuwe altcoin rally. Michael van de Poppe voorspelt bijvoorbeeld dat de huidige correctie de laatste vormt voordat er nieuw kapitaal de markt binnen gaat komen.

Ondanks dat het altcoin sentiment er slecht uitziet, ziet Van de Poppe dus een nieuwe stijging aankomen. De laatste keer dat het altcoin sentiment namelijk zo laag was, wist SOL vervolgens met 500% te stijgen, FET met 650% en RNDR met 300%.

Volgens Van de Poppe bevinden altcoins zich 70% lager dan een maand geleden en zorgt dit in combinatie met de Ethereum rebound ervoor dat dit het ideale moment is om altcoins te kopen. 

Altcoin Season Index Geeft Lichte Hoop op Nieuwe Altcoin Season

De Altcoin Season Index geeft simpel gezegd een beeld van hoe dominant Bitcoin is binnen de crypto markt. Een hoge altcoin season index geeft aan dat Bitcoin zijn dominantie verliest en het relatief slecht doet, doordat investeerders steeds meer investeren in altcoins.

Ondanks de positieve vooruitzichten van van de Poppe geeft de Altcoin Season Index echter nog altijd aan dat er sprake is van een Bitcoin season. 

Toch schetst dit niet een volledig beeld, aangezien deze index op 20 juni richting de 16 zakte en daarmee een dieptepunt vormde.

Altcoin Season Index – Bron: Blockchaincenter.net

De verwachting is daarom dat deze index vanaf hier alleen maar omhoog gaat en langzaam kan stijgen richting de 75. Op het moment dat de 75 is bereikt, zal er sprake zijn van een altcoin season.

De laatste keer dat er sprake was van een altcoin season was op 16 oktober 2023, een teken dat het zeker weer tijd is voor een nieuw altcoin season.

Externe factoren helpen altcoin markt omhoog

Naast de recente indicatoren en patronen die mogelijk wijzen op een stijging binnen de altcoin markt zijn er ook een aantal externe factoren die de altcoin markt kunnen helpen.

Allereerst is de gehele crypto markt nog altijd aan het wachten op de lancering van de eerste Ethereum ETF. Ondanks dat deze ETH ETF een aantal weken geleden al goedgekeurd werd, zijn er nog altijd problemen rondom de S-1 formulieren.

De meeste crypto experts verwachten echter dat het een kwestie van tijd is voordat deze formulieren worden goedgekeurd en de eerste ETH ETF vervolgens live gaat.

Op het moment dat deze ETH ETF’s live gaan, zal er een grote nieuwe instroom aan kapitaal plaatsvinden naar de Ethereum markt. Daarnaast is de goedkeuring van een ETH ETF ook een teken dat er andere crypto ETF’s op de markt kunnen verschijnen zoals een SOL ETF. Dit kan de altcoin markt een stuk legitiemer maken en zorgt er ook voor dat het makkelijk wordt om in altcoins te investeren, iets wat ongetwijfeld zal zorgen voor verdere stijgingen.

Daarnaast is de crypto markt nog altijd erg afhankelijk van rentetarief verlagingen. Op het moment dat de rente lager wordt, kiezen veel investeerders er namelijk voor om in risicovollere fondsen te investeren zoals crypto. De FED leek recentelijk echter te wijzen op slechts één renteverlaging in 2024, wat voelde als een klap voor de crypto markt.

Op het moment dat de inflatiecijfers echter beter worden, kan de FED ervoor kiezen om meer rentetarief verlagingen door te voeren, wat kan zorgen voor een aanzienlijke groei van de altcoin markt.

Nu de gehele crypto markt aan het wachten is op de volgende altcoin rally, zijn er meerdere nieuwe altcoins die in de tussentijd gewoon successen weten te boeken.

Met name presale tokens hebben recentelijk veel aandacht ontvangen. Hieronder beschrijven we daarom een drietal van de beste presale tokens van dit moment.

PlayDoge (PLAY) – Nieuwe Play-to-Earn Meme Coin Transformeert Iconische Doge Meme in Virtueel Huisdier

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met de remake van de bekende Tamagotchi game. Deze game was erg bekend in de jaren 90 en stelde gebruikers in staat om voor een virtueel huisdier te zorgen. In het geval van PlayDoge zal dit virtuele huisdier de iconische Doge meme zijn en zijn gebruikers ook in staat om crypto te verdienen.

Gebruikers zullen voor hun virtuele huisdier moeten zorgen en kunnen het vervolgens inzetten bij minigames om PLAY tokens te verdienen. Daarnaast kunnen gebruikers gerankt worden op een ranglijst om extra PLAY tokens te verdienen. Door gebruik te maken van dezelfde 8-bit 2D vormgeving wordt de jaren 90 nostalgie behouden en is deze game net als de originele Tamagotchi game erg verslavende.

Gebruikers zijn echter in staat om op meerdere manieren PLAY tokens te verdienen. Zo is er ook een degelijk staking mechanisme ontwikkeld voor PlayDoge, dat gebruikers in staat stelt PLAY tokens te verdienen als ze hun aangeschafte PLAY tokens vastzetten. Op dit moment is er sprake van zowel ETH als BNB staking en is er een APY te verdienen die oploopt tot wel 124%. In totaal zijn er al meer dan 150 miljoen PLAY tokens vastgezet.

De presale van PlayDoge is een bevestiging van hoe populair deze nieuwe mobiele game is binnen de crypto community. In korte tijd heeft dit project namelijk meer dan $ 5,1 miljoen op weten te halen. Hierdoor komt het dicht in de buurt van zijn volgende doel van $ 5,7 miljoen. Op dat moment zal de huidige prijs van $ 0,00513 ook verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe Meme Coin Geïnspireerd door de Vrijheid van Base Jumping

Base Dawgz is een nieuwe meme coin die is geïnspireerd door de vrijheid van base jumping. Dit project wil deze vrijheid nu vertalen naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen mogelijk te maken. Om dit te realiseren introduceert het project multi-chain functionaliteit.

Met de multi-chain functionaliteit van Base Dawgz zijn gebruikers in staat om hun tokens feilloos te verplaatsen over hun favoriete blockchains. Om deze reden zal de DAWGZ token naast de BASE blockchain ook beschikbaar zijn op de ETH, SOL, BNB en AVAX blockchains.

De BASE blockchain vormt echter nog altijd de originele blockchain van dit project, vandaar ook de naam Base Dawgz, een verwijzing naar zowel de BASE blockchain als base jumping. De BASE blockchain is een opkomende blockchain die recentelijk succesvol geweest is met meme coins zoals Brett. Brett wist binnen korte tijd een market cap op te halen van boven de $ 1,5 miljard. Base Dawgz staat nu op het moment optimaal te profiteren van deze successen.

De presale van Base Dawgz wist al snel meer dan $ 2 miljoen op te halen en bleek dus al snel een groot succes. Gebruikers hebben nu nog maar een aantal dagen om te profiteren van de lage prijs van $ 0,005534 per DAWGZ token. Deze prijs zal in de volgende fase van de presale namelijk verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

99Bitcoins (99BTC) – Marktleider op het Gebied van Crypto Educatie Lanceert Eigen Crypto

99Bitcoins is een van de marktleiders als het aankomt op crypto educatie. Dit project lanceerde in 2010 namelijk al een website voor crypto informatie en is sindsdien uitgegroeid tot een website met meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Dit project heeft er nu met de 99BTC presale voor gekozen om zijn eigen crypto te lanceren.

99BTC is een nieuwe ERC-20 token die uiteindelijk omgezet gaat worden naar BRC-20. Deze token is met name ontwikkeld voor het nieuwe Learn-to-Earn systeem van 99Bitcoins. Binnen dit systeem zullen gebruikers in staat zijn om tokens te verdienen terwijl ze worden opgeleid over de crypto markt. Voor dit systeem staat er maar liefst 79 uur aan lesmateriaal klaar.

De 99BTC token dient echter niet alleen als beloning binnen dit nieuwe educatieve systeem. Gebruikers die de token vasthouden, komen namelijk ook in aanmerking voor voordelen zoals toegang tot VIP community groepen, trading signalen en online webinars. Daarnaast heeft het project 145% van de token voorraad apart gezet voor staking beloningen, wat betekent dat gebruikers extra 99BTC tokens kunnen verdienen als ze hun aangeschafte tokens vastzetten.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan $ 2,3 miljoen op weten te halen. 99BTC tokens kosten op dit moment $ 0,00111 per stuk, maar deze presale maakt net als de hierboven beschreven presales gebruik van een stijgende prijs strategie. Dat betekent dat de prijs van 99BTC tokens in elke nieuwe fase van de presale verder toeneemt. Dat betekent ook dat dit het beste moment vormt om in te stappen bij dit veelbelovende project.

Bezoek 99Bitcoins Presale


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.