Crypto.com Coin

Live Crypto.com Coin koers

De Crypto.com Coin koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Crypto.com Coin ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Crypto.com Coin koers met  % is  . Crypto.com Coin is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Crypto.com Coin kopen? Dat kan. De beste plekken om Crypto.com Coin te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Cronos?

Cronos (CRO) is de native token van het platform Crypto.com en is zoals de meeste tokens gebaseerd op het Ethereum’s ERC-20 protocol. Cronos runt op een eigen blockchain dat gebouwd is met de technologie van Cosmos SDK. De blockchain biedt ontzettend veel mogelijkheden op gebied van DeFi, GameFi en het opkomende Web3. Daarnaast is de blockchain volledig open source en dat maakt het zeer interessant voor ontwikkelaars.

De blockchain heeft een uitstekende compatibiliteit en het vermogen om transacties razendsnel te realiseren. Zo is de blockchain van Cronos vele malen sneller dan de Ethereum blockchain, maar zijn de kosten voor deze transacties aanzienlijk lager. Daarnaast biedt het houden van deze tokens een tal aan voordelen.

Wie zijn de oprichters van Cronos?

Cronos (CRO) werd in december 2018 gelanceerd door de oprichters van het populaire Crypto.com. Het platform zelf was in 2016 al gelanceerd onder de naam Monaco Technologies, maar had nog geen native token. Oprichters Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or en Bobby Bao begonnen met een visie; ‘putting cryptocurrency in every wallet’. Met deze visie kwam zo ook de native token van het platform tot leven.

De Cronos koers

Cronos is sinds eind 2018 verhandelbaar en begon met een IPO prijs van $0,02. Vervolgens zette de token een daling in tot een All Time Low prijs van $0,01149 in december 2018 om daarna flinke sprongen omhoog te maken. Zo behaalde de token een All Time High prijs van $0,9698 op 24 november 2021. Helaas was de behaalde koers van korte duur en werd de trend naar beneden een feit. Tot op heden zit Cronos nog steeds in een zogenoemde “bearish” trend met een huidige koers van $0,0589 op 5 januari 2023.    

Wat zijn de voordelen van Cronos?

Het houden van de Cronos token biedt een tal aan voordelen. De token kan worden gebruikt als betaalmiddel, maar heeft daarnaast nog veel meer gebruiksdoelen. Eigenaren van de CRO-token kunnen hun tokens bijvoorbeeld staken. Enkel de tokens staken op het platform van Crypto.com levert je gemiddeld een jaarlijks rendement van zo’n 10%. Daarnaast kun je als houder van CRO ook functioneren als validator van het netwerk en in ruil daarvoor krijg je een soort kickback op de transactiekosten van eindgebruikers. Een ander voordeel van Cronos is dat je bij bepaalde betaalmethoden een cashback tot 20% kunt ontvangen.

Dit zijn enkele voordelen van de token zelf. Echter, de blockchain waarop CRO functioneert biedt tevens veel voordelen. Zo is de blockchain extreem snel, betaalt de eindgebruiker weinig aan transactiekosten en is het netwerk bijzonder schaalbaar. Als Crypto.com als platform succesvol blijft, kun je een aanzienlijke stijging in de prijs verwachten.

Waar kun je Cronos kopen?

Je kunt Cronos op diverse platformen kopen en verhandelen. Op Crypto.com is de token uiteraard te kopen, maar ook op populaire platformen zoals Coinbase, Binance en het Nederlandse platform Bitvavo is dat mogelijk. De tokens komen na aanschaf in jouw persoonlijke cryptowallet op het platform en zijn dan vrij verhandelbaar tegen de koers van dat moment.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten