Elrond

Live Elrond koers

De Elrond koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Elrond ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Elrond koers met  % is  . Elrond is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Elrond kopen? Dat kan. De beste plekken om Elrond te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Elrond?

Elrond is een blockchain protocol dat extreem hoge transactiesnelheden wil bieden door gebruik te maken van sharding. Het project omschrijft zichzelf als een technologisch ecosysteem voor het nieuwste internet, waaronder fintech en gedecentraliseerde financiën. Het platform voor de uitvoering van smart contracten is in staat om 15.000 transacties per seconde te maken. Het versturen van een transactie kost maar zes seconden en de transactiekosten bedragen $0,001.

De blockchain heeft een munt dat bekend staat als eGold, of EGLD, dat wordt gebruikt voor het betalen van de netwerkkosten, staken en het belonen van validators. Elrond werd voor het eerst aangekondigd in augustus 2019 en het mainnet ging live in juli 2020.

Wie zijn de oprichters van Elrond?

Elrond werd eind 2017 mede opgericht door de broers Beniamin en Lucian Mincu en Lucian Todea. Elrond wil een oplossing bieden voor het probleem van de schaalbaarheid van blockchain, omdat de oprichters denken dat dit het grootste probleem was waarmee de industrie te maken had.

Voorafgaand aan Elrond waren Beniamin en Lucian Mincu mede-oprichter van MetaChain Capital, een investeringsfonds voor digitale munten. Beniamin Mincu was CEO en Lucian Mincu was de CTO. De twee waren ook mede-oprichter van ICO Market Data, een verzamelaar van informatie over het initiële aanbod van munten.

Beniamin Mincu was van 2014 tot 2015 ook verantwoordelijk voor de productie, marketing en gemeenschap van het blockchainplatform NEM. Daarnaast was hij een vroege investeerder in projecten zoals Zilliqa (ZIL), Tezos (XTZ), Brave en Binance. Lucian Mincu heeft ervaring als informatietechnologie ingenieur en beveiligingsspecialist, waarbij hij heeft gewerkt met Uhrenwerk 24, Cetto en Liebl Systems.

Todea is een Tech ondernemer die eerder Soft32, een website voor het beoordelen en downloaden van software, oprichtte en werkte als CEO. Daarnaast was hij een partner van mobilPay, een applicatie voor mobiele betalingen. Hij is ook een investeerder. Hij heeft geïnvesteerd in biometrisch technologiebedrijf TypingDNA en boekhoudplatform SmartBill.

Wat is er uniek aan Elrond?

Elrond omschrijft zichzelf als een blockchainplatform voor de nieuwe interneteconomie, gedecentraliseerde applicaties en zakelijk gebruik. Het belangrijkste verkoopargument is de hoge schaalbaarheid. Elrond beweert dat dit het eerste blockchain netwerk is waarin het netwerk en transactie sharding allemaal zijn geïmplementeerd. Ook wil Elrond zijn ecosysteem opbouwen en EGLD een store of value maken.

Om dit doel te bereiken, draait het netwerk op 2.169 validator-nodes die zijn opgesplitst in vier shards: drie uitvoeringshards, die elk 5.400 transacties per seconde kunnen uitvoeren, en één coördinatieshard, de ‘Metachain’. Het kan worden geschaald door een extra Shard toe te voegen wanneer er niet aan de doorvoervraag wordt voldaan. Het is getest om 263.000 transacties per seconde uit te voeren in een openbare omgeving met 1.500 nodes uit 29 landen, gegroepeerd in 50 shards.

Hoeveel EGLD tokens zijn er?

Elrond heeft een beperkte voorraad die begint bij 20.000.000 EGLD. Nieuwe munten worden toegevoegd om netwerk validators te belonen. Het maximale aantal tokens kan echter nooit hoger zijn dan 31.415.926 EGLD, en dit aantal zal afnemen naarmate er meer transacties worden verwerkt.

De munten van Elrond werden voor het eerst uitgegeven op Binance Chain onder de naam ERD met een totale voorraad van 20 miljard. 500 miljoen munten werden in november 2019 verbrand en geslagen op de Ethereum blockchain als ERC-20 munten. Het bedrijf lanceerde in september 2020 een swap-evenement voor de bezitters van munten om hun ERC-20- en BEP-2 munten te ruilen voor EGLD munten. Tijdens het proces werd het totale aanbod teruggebracht van 20 miljard naar 20 miljoen door de swapratio in te stellen op 1.000 ERD voor 1 EGLD.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten