FTX Token

Live FTX Token koers

De FTX Token koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van FTX Token ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de FTX Token koers met  % is  . FTX Token is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je FTX Token kopen? Dat kan. De beste plekken om FTX Token te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is FTX Token?

FTX Token is een token die speciaal voor FTX is ontworpen. FTX is op haar beurt een futuresbeurs voor onder andere cryptocurrency’s. Uiteindelijk is het allemaal de bedoeling van FTX Token om voordelen te bieden aan gebruikers van het FTX-platform. Hierbij kun je denken aan hoge leverages, stablecoin-settlements en lage marges.

Wie zijn de oprichters van FTX Token?

FTX is opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang. Sam was ooit een handelaar op de ETF-beurs en Gary een software-ingenieur. Sam zijn ouders zijn beide docenten aan Stanford Law. Ondanks Sam zijn filantropische uitspraken, liegen zijn ouders hun uitgaven er niet om; een vakantiehuis van $16,4 miljoen is onlangs aangeschaft met FTX-opbrengsten. FTX en zo ook FTX Token ligt tevens scherp onder vuur na een schimmige kredietlijn van $65 miljard met gelieerd bedrijf Alameda Research.

Waar kun je FTX Token kopen?

FTX Token is, ook na het schandaal, nog steeds te kopen op verscheidene exchanges. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Bitvavo, Litebit, en Binance. Sommige platforms hebben FTX (tijdelijk) geschrapt uit hun aanbod, dus het is mogelijk dat je de token niet op elk platform zult terugvinden. Hoe dan ook is het belangrijk dat je te allen tijde toegang hebt tot het platform waar je FTX Token op hebt aangeschaft. Als het schandaal van de afgelopen tijd ons iets heeft geleerd, is het dat je altijd bij je tokens moet kunnen.

De FTX Token koers

De koers van FTX Token begon veelbelovend. Zo ook de fundamenten achter de token zelf, want veel mensen geloofden in het project en het bedrijf dat erachter zat. Na een lancering in mei 2019 en een openingskoers van ongeveer $1,50, schoot de token in januari 2021 de lucht in. Na een piek in mei 2021 op ongeveer $60, een kleine correctie naar $22, schoot FTX weer omhoog. Dit keer met een top in september 2021 op wel $80; investeerders van FTX Token prezen zichzelf rijk. Na deze top werd een neergang ingezet. Gestaag zakte het project in deze bearmarket weer naar $22, tot de dag des oordeels; van begin tot eind november zakte de koers in van $22 naar $1,50. De reden? Het fraudeschandaal dat we eerder besproken hebben.

Wat maakt FTX Token speciaal?

Goed, wat maakt FTX Token dan zo speciaal? De meeste coins en tokens hebben als doel een langetermijnproject dat ‘de wereld écht gaat veranderen’. FTX Token daarentegen, richt zich meer op de kortetermijn-trader. Unieke voordelen aanbieden voor de day- en swingtraders die in mindere mate geven om het project, maar meer om rendement. Dit kan rendement zijn door het beleggen in cryptocurrency’s of aandelen, maar ook rendement door geld te (be)sparen. Een eigen wallet, lagere fees, makkelijk geld opnemen; het behoort allemaal tot de voordelen van FTX Token en dát is wat haar onderscheidt ten opzichte van de rest van de cryptocurrency’s. Wel is het goed om in je achterhoofd te houden dat FTX Token nogal een turbulent verleden achter de rug heeft. Stap dus niet zomaar in en verwacht dat je geld in goede handen is, er is al gebleken dat dat niet het geval is.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten