The Open Network

Live The Open Network koers

De The Open Network koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van The Open Network ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de The Open Network koers met  % is  . The Open Network is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je The Open Network kopen? Dat kan. De beste plekken om The Open Network te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Toncoin?

Toncoin is een Layer-1 decentraal blockchain-netwerk en is ontwikkeld door Telegram. Het project werd vervolgens stilgezet, om vervolgens overgenomen te worden door TON Foundation, met als rebranding ‘The Open Network’ in plaats van de ‘Telegram Open Network’. Vanaf 2020 wordt het netwerk ontwikkeld door TON Foundation bestaande uit supporters en een onafhankelijke gemeenschap enthousiastelingen. Toncoin, vroeger bekend als Gram, is de native token van het TON-netwerk.

TON maakt gebruik van het Proof-of-Stake model en was origineel bedoeld als betaalmiddel in een applicatie. Gebruikers konden Toncoin kopen, versturen en opslaan en betaalde daarvoor een kleine vergoeding. Zo bieden ze razendsnelle transacties, die zowel transparant als veilig zijn dankzij het PoS model en hun integratie. Daarnaast is de vergoeding dat betaald moet worden voor de transacties minimaal.

TON heeft als visie een volledige decentraal ecosysteem te worden, waarbij gebruikers onder één dak gegevens kunnen opslaan, razendsnel transacties kunnen doen en gebruik kunnen maken van andere decentrale diensten. Zo behaalde het netwerk in 2021 een record door maar liefst 55.000 transacties per seconde te verwerken.

Wie zijn de oprichters van Toncoin?

Van origine is het Toncoin project in 218 ontwikkeld door de broeders Nikolai en Pavel Durov en het Telegram team. Zij hadden het idee om de toenmalige token Gram te lanceren en een platform te creëren waarbij gebruikers transacties konden doen via decentrale applicaties. Het project werd populair en kreeg tevens de aandacht van de SEC, US Securities and Exchange Commission. De Gram tokens werd gezien als securities en zodoende werd de lancering tegengehouden.

Het Telegram team heeft het project dusdanig ontwikkeld, maar uiteindelijk trok de CEO van Telegram, Pavel Durov de stekker uit het project. Vervolgens kwam het project in de handen van de TON Foundation bestaande uit een groep crypto enthousiastelingen.

De Toncoin koers

Hoewel Toncoin al een tijdje teruggaat, was de lancering van de token pas eind 2021. De token was toen verhandelbaar voor zo’n $0,50 per token en kwam net zoals de rest van cryptomarkt, in een opmars. De token behaalde in november 2021 in een kort tijd een all-time-high prijs van $5,84 per token en zette vervolgens een maand later een dubbele top. Vervolgens daalde de prijs tot augustus 2022 om een bodem te vormen, en begon toen weer aan een opmars.

Wat maakt Toncoin speciaal?

Toncoin is sneller dan andere blockchain netwerken, omdat het gebruikmaakt van de zogeheten ‘sharding’. Met sharding krijgt het blockchain als het ware nog een blockchain met meerdere niveaus (shards). Op die manier kan het netwerk taken verdelen en een aanzienlijke snelheid bereiken.

De huidige ontwikkelaars van Toncoin, TON Foundation, leggen de focus op het schalen, efficiency en uiteraard adoptie op grote schaal. Zo is het netwerk naast snel, ook bestand tegen een grote hoeveelheid transacties per keer.

Waar kun je Toncoin kopen?

Toncoin is een vrij nieuwe crypto en is nog niet verhandelbaar op de grote platformen zoals Coinbase, Binance of Bitvavo. De token is wel te koop op andere platformen zoals Huobi Global, Bybit, KuCoin en OKx. Daarnaast is de token ook via decentrale platformen zoals Uniswap verhandelbaar. Na verloop van tijd wordt TON ook verhandelbaar op de grotere platformen, mits het project blijft voortbestaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten