prijs stijgt
Persbericht

Krijgt Bitcoin ETF Groen Licht? Bitcoin Koers Kan 20% Stijgen Na Goedkeuring, Is Dit Het Moment Om Te Investeren?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Sinds medio oktober is de bekende cryptocurrency Bitcoin niet te stoppen. De coin is in ongeveer een maand tijd met meer dan 20% gestegen in waarde. De verwachting is dat deze opwaartse koers alleen maar blijft aanhouden, nu er hoop is op een mogelijke goedkeuring voor de spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de SEC. 

Koers Bitcoin / Bron: CoinCapMarket 

De Bitcoin koers is de $35.000 grens gepasseerd, zoals te zien is in de grafiek van CoinCapMarket. Dit roept bij veel investeerders vragen op. Blijft deze groei bijvoorbeeld aanhouden? Wat zijn de katalysatoren die deze plotselinge positieve koersverwachting teweeg hebben gebracht? En is het een goed moment om in Bitcoin te investeren of zijn er andere projecten die net zoveel potentieel kunnen bieden aan investeerders? De antwoorden hierop lees je in dit artikel.

Wat is een Bitcoin ETF? 

De laatste tijd is er veel nieuws over Bitcoin ETF’s in de crypto wereld, vooral omtrent de mogelijke goedkeuring van SEC wat betreft deze ETF’s. Maar wat is nu eigenlijk een ETF en waarom is iedereen hier zo enthousiast over? 

Bitcoin ETF’s zijn fondsen die het mogelijk maken om in crypto te investeren, zonder dat je daadwerkelijk Bitcoin hoeft te kopen. En dit is voor mensen die niet veel kennis hebben over Bitcoin heel aantrekkelijk, want het maakt het koop- en bewaarproces een stuk eenvoudiger. Er zijn twee soorten ETF’s; Bitcoin Future’s ETF en Spot Bitcoin ETF’s

Bitcoin Futures ETF

Een Bitcoin Futures ETF is een beleggingsproduct waarbij Bitcoin futures contracten worden ingekocht. Deze contracten maken het mogelijk om te wedden op de Bitcoin koers. Het is vooral bedoeld voor mensen die op dit moment niet het geld hebben om te investeren in Bitcoin, maar wel verwachten dat de koers flink gaat stijgen. 

Met een Bitcoin futures ETF koop je dus een aandeel van deze futures contracten van een fonds dat deze heeft opgekocht. Hierdoor is een Bitcoin futures ETF ook vaak duurder en de koers handelt ook niet gelijk met de spotmarkt. Hierdoor gaat voor vele Bitcoin fanaten de voorkeur dan ook uit naar Spot Bitcoin ETF. 

Spot Bitcoin ETF

De fondsbeheerder van een Spot Bitcoin ETF-beleggingsproject koopt daarentegen wel daadwerkelijk fysieke Bitcoin in om de waarde van het fonds te dekken. Hierdoor zijn de kosten die aan deze ETF vastzitten ook een stuk lager, omdat alleen de beheerkosten eraan verbonden zijn. Daarnaast volgt het de exacte koers van Bitcoin en is daarom ook eenvoudiger en betrouwbaarder. 

Kan Groen Licht van SEC de Bitcoin Koers Laten Stijgen? 

Er is veel speculatie geweest over of er een goedkeuring vanuit SEC zou komen voor de Bitcoin ETF’s. Recent stelde SEC hun beslissingen over de aanvragen van mogelijke Spot Bitcoin ETF’s uit naar 2024. Het is echter een kwestie van tijd voordat deze spot ETF’s daadwerkelijk worden gelanceerd in de Verenigde Staten. 

Een goedkeuring rondom de aanvragen voor Bitcoin ETF’s kan een mijlpaal in de crypto wereld betekenen. Een ETF-fonds biedt namelijk de mogelijkheid aan mainstream beleggers om direct in de populaire cryptomunt Bitcoin te investeren via een beleggingsproduct dat door de SEC wordt gereguleerd. Dit biedt meer zekerheid en maakt het investeren in Bitcoin een stuk gemakkelijker. 

Naast de mogelijke goedkeuring door SEC, geeft de opkomende halving van Bitcoin ook een boost aan zijn koersverwachting. Tijdens deze halving wordt de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins gehalveerd, waardoor er minder Bitcoins op de markt komen en de token dus schaarser wordt.

Crypto Projecten met Veel Potentie in Bitcoin Bull Runn

Hoewel een mogelijke goedkeuring dus op komst is, moeten we ook zeker niet vergeten wat er zou kunnen gebeuren met de bitcoin koers als deze uitblijft. 

Als de aanvragen niet worden goedgekeurd kan dit een grote teleurstelling in de markt teweegbrengen. Bitcoin ETF, zoals al is benoemd, geeft namelijk een mijlpaal aan binnen de financiële markt. Zulke beleggingsprojecten laten namelijk institutionele acceptatie en integratie in mainstream financiële instituties zien. Een mogelijke afkeuring kan dus voor een negatief marktsentiment zorgen en daarmee een neerwaartse koers voor Bitcoin betekenen. 

Gezien de opkomende halving waarin dus al veel miners worden gedwongen om de markt te verlaten, is het misschien niet het juiste moment voor nieuwe investeerders om te gaan beleggen in Bitcoin. Er zijn Bitcoin varianten die veel potentie hebben tijdens de volgende Bitcoin bull run.

Bitcoin ETF Token – Profiteer Tegen Lage Kosten van Spot Bitcoin ETF Hype

Het eerste project om in de gaten te houden is de nieuwe cryptomunt Bitcoin ETF Token. Het project is bedoeld als support rondom de uitspraak van SEC over de mogelijke goedkeuring voor Bitcoin ETF’s. Het project is in het leven geroepen als een soort viering van een mogelijke Spot Bitcoin ETF. Tegelijkertijd is het bedoeld als een soort kapitalisatie van dit enorme enthousiasme rondom de mogelijke komst van Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. 

Hun eigen token ($BTCETF) heeft een deflatoire functie. Via een transaction tax burned het project 5% van de tokens bij iedere transactie. In totaal kan maximaal 25% van de total token supply worden geburned. Deze worden bij bepaalde mijlpalen verlaagt met een procentpunt. Zo wordt de tax met 1% verlaagd bij de daadwerkelijke goedkeuring van de spot Bitcoin ETF.

Investeerders hebben de kans om een passief inkomen te genereren door het staken van tokens. Er zijn verschillende staking periodes, waarbij investeerders die hun tokens vasthouden hogere beloningen krijgen bij elke mijlpaal die wordt bereikt. 

Het project rondom BTCEFT is erg transparant en volgt real-life events rondom de uitspraken van SEC. De presale is net van start gegaan en 1 BTCEFT kan aangeschaft worden met ETH of USDT voor $0,005. 

Nu naar Bitcoin ETF Token

Bitcoin Minetrix – Start Eenvoudig en Goedkoop met Bitcoin Mining

Het volgende project om in de gaten te houden is de veelbelovende crypto van Bitcoin Minetrix (BTCMTX). Dit project is echter niet zomaar een kopie van Bitcoin, zoals vele anderen al hebben gedaan. Bitcoin Minetrix biedt namelijk de mogelijkheid aan nieuwe investeerders om te beginnen met het minen van Bitcoin. 

Het innovatieve platform biedt een gemakkelijke toegang voor nieuwe investeerders om deel te nemen aan het project. Het Stake-2-Mine aanbod op het mining cloud platform biedt de mogelijkheid aan investeerders om een passief inkomen te genereren. 

Normaal gesproken zitten er hoge apparatuur- en energiekosten verbonden aan het minen van Bitcoin. Bitcoin Minetrix lost dit echter op via hun unieke platform. Door de transparantie van het project is het ook een stuk betrouwbaarder en zijn de risico’s lager ten opzichte van andere Cloud Mining aanbieders. 

Op het moment is het project nog in zijn presale. Hier kan 1 BTCMTX worden aangeschaft voor $0,011 per stuk. Hoewel dit project pas net gestart is, is de presale enorm populair en heeft al ruim $330k opgehaald. Daarnaast heeft het project ook recent een Minedrop gelanceerd, waar investeerders kans maken op het winnen van $3000 als zij meedoen met het stake-2-mine systeem. 

Nu naar Bitcoin Minetrix


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.