Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

KuCoin CEO Johnny Lyu lanceert “Anti-FUD Fund”

Johhny Lyu, de CEO van KuCoin, lanceert een “Anti-FUD Fund” om mensen die onzin over het bedrijf verspreiden op te sporen en mogelijk aan te klagen. Daarbij wil het op deze manier de crypto-gemeenschap van educatie voorzien op het gebied van misinformatie.

Johnny Lyu over FUD

De CEO van KuCoin kondigde het fonds aan in een Twitterdraadje van 26 juli. De aankondiging van de lancering van het fonds komt daags na het publiceren van een blog waarin Lyu de Twitteraar “Otteroooo” bekritiseert voor het verspreiden van misinformatie over zijn bedrijf.

Volgens Lyu gaat het Anti-FUD fonds zich richting op een drietal elementen. In de eerste plaats op educatie over FUD en hoe je het kunt onderscheiden van goede informatie. Verder wil het leiders in de industrie motiveren om verantwoordelijk te zijn en betrouwbare informatie te leveren.

Als laatste wil het fonds onzin opsporen en juridische stappen ondernemen tegen individuen die bewust misinformatie verspreiden. “Het verspreiden van FUD en paniek brengt projecten, gebruikers en de industrie schade toe. Mensen moeten daarvoor verantwoordelijk gehouden worden”, aldus Lyu.

Kritiek op Web 2.0

In gesprek met de Indian Express sprak Lyu eerder deze week zijn onvrede uit over verantwoordelijkheid op het huidige internet. Volgens Lyu is het op het Web 2.0 te eenvoudig om dingen te roepen en valse informatie te verspreiden. Hij gelooft dat Web 3.0 technologie de potentie heeft om daar verandering in te brengen. Onder meer door traceerbaarheid en toewijsbaarheid.

Ergens staan die uitspraken ook weer haaks op enkele waarden die het Web 3.0 over het algemeen pretendeert te vertegenwoordigen. Met name op het gebied van privacy en controle over je eigen gegevens. De traceerbaarheid en mogelijkheid om mensen op enige manier voor hun daden te straffen, zoals Lyu dat voor zich ziet, lijkt daar niet geheel in te passen.

Exchange nieuws

Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten