Burn
Ethereum, Exchange

KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel

In september 2021 stuurden duizenden adressen van het populaire KuCoin zonder duidelijke reden voor tientallen miljoenen dollars aan Ethereum naar burn-adressen. Deze adressen staan ook wel bekend als nul-adressen en zijn adressen op de blockchain waar niemand de controle over heeft. Als Ethers eenmaal op dat adres staan, dan komen ze daar nooit meer weg.

De ongebruikelijke transacties begonnen op 7 september 2021 en duurden in totaal drie dagen. Het ging om meer dan 3.500 transacties.

Vreemde situatie

Uiteindelijk is het Coinbase Director Conor Grogan geweest die achter deze vreemde transacties kwam met behulp van data van Arkham Intelligence. Het is vooral de vraag hoe en waarom KuCoin deze tokens naar dit adres stuurde. Waarschijnlijk gaat het om een grote vergissing, want veel winst valt hier niet mee te behalen.

Hierdoor gaan er immers miljoenen dollars aan Ethers verloren. Het kan een verzoek geweest zijn van de eigenaar van de tokens, om de schaarste van Ethereum te verhogen als een soort nobele daad.

Maar dat lijkt ook onwaarschijnlijk. Dat het over een periode van drie dagen gebeurde maakte het allemaal nog vreemder. Grogan speculeert dat het wellicht een deal was met Bitfinex om USDT te krijgen, maar dan nog zou het versturen van Ethers naar een burn-adres niet logisch zijn.

Bullish over Ethereum

Dit vreemde nieuws komt binnen nadat de vermogensbeheerder VanEck eerder een ontzettend bullish rapport over Ethereum publiceerde. Hierin schreef het dat Ethereum het in theorie in zich heeft om rond het jaar 2030 een koers van 11.800 dollar te bereiken.

In dit onderzoek vergelijkt de vermogensbeheerder Ethereum onder andere met Amerikaanse staatsobligaties. Na de overstap op Proof-of-Stake kun je Ethereum in theorie ook als een soort staatsobligatie zien.

Het is immers mogelijk om een deel van je Ethers te staken en daar een redelijk vast rendement over te pakken. Verder bespreekt VanEck in het onderzoek de rol van Ethereum als een store-of-value asset en een wereldwijd settlement netwerk.

Wij vinden het heel tof om te zien dat een gigantische partij als VanEck zoveel vertrouwen lijkt te hebben in Ethereum als asset en niet bang is om daar op deze manier over te schrijven en te dromen over de toekomst.

Ethereum nieuws

Dit is waarom de Ethereum Koers vandaag Stijgt
Fidelity-bestuurder: ‘Ethereum makkelijker te begrijpen dan Bitcoin’
Centralisatie is een groeiend probleem voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers