Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

KuCoin komt met niet-fungibele token exchange

KuCoin, de populaire cryptocurrency exchange uit Hong Kong, heeft bekend gemaakt de niet-fungibele token (NFT) markt op te willen. Dit blijkt uit een update waarin duidelijk wordt dat het liquiditeitshandelsplatform ‘Pool-X’, waar KuCoin eigenaar van is, het storten van NFT-activa gaat accepteren.


Lancering van nieuw platform

In de aankomende maanden zal het platform van Pool-X een nieuw platform lanceren dat specifiek ontwikkeld is voor de handel in NFT-tokens.

Naar verluidt zullen allereerst de depositodiensten van Dego.Finance NFT-activa worden geïmplementeerd. Dit zal aankomende week al van start gaan. De lanceerdatum van het nieuwe NFT-handelsplatform is in begin 2021 gezet. Mogelijk wordt dit door het corona-virus en zijn gevolgen nog gedeeltelijk vertraagd.

De NFT-industrie heeft echter nog een lange weg te gaan om mainstream te worden, dit ondanks een enorme stijging in 2020. Gecentraliseerde exchanges hechten momenteel nog weinig waarde aan dergelijke tokens, waardoor zij deze niet op hun platform vermelden. KuCoin wil hier nu verandering in brengen. Verwacht wordt dan ook, dat als dit goed uitpakt, meer exchanges het voorbeeld van KuCoin zullen volgen. De NFT-markt heeft volgens KuCoin enorme potentie, maar dan moet wel de drempel om deze markt te betreden aanzienlijk worden verlaagd. Op dit moment kan dat in sommige gevallen nog wel eens lastig zijn.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Wat zijn NFT’s eigenlijk?

Niet fungibele tokens, ofwel NFT’s, is een cryptografische activa. Elke token bevat unieke informatie en eigenschappen, waardoor ze zeer zelden gelijk zijn aan elkaar. Hierdoor kunnen ze onderling niet worden uitgewisseld. De informatie die de tokens bevatten kan erg breed zijn, maar een voorbeeld hiervan zijn digitale ruilkaarten. Zo kan een token bijvoorbeeld de informatie bevatten van ruilkaarten van bekende personen. Zo verkocht William Shatner, de Canadese acteur die bekend is van onder andere zijn rol als Captain Kirk in de Star Trek-serie, onlangs 125.000 digitale foto’s met persoonlijke memorabilia uit zijn vroegere dagen. Dit deed hij door middel van een NFT dat ontwikkeld is op de blockchain van Ethereum (ETH).

De NFT-rage blijkt ook bij gedecentraliseerde financiële oplossingen (DeFi) populariteit te winnen. Zo bieden diverse DeFi-protocollen nu ondersteuning voor NFT’s. Het resultaat hiervan waren enorme prijsstijgingen gedurende afgelopen zomer. De populariteit ervan moet echter nog explosief doorstijgen om daadwerkelijk mainstream te worden. Het is lastig te voorspellen wanneer dit precies zal gebeuren, maar mocht deze stijging zich voort blijven zetten wordt verwacht dat dit niet al te lang meer zal gaan duren. Dit blijft echter uiteraard slechts speculatie.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten