Persbericht, Solana Nieuws

Newsbit 18-02-2022 21:33 leestijd 4 - 6 min

KuCoin Labs: integratie van Metaverse en DeFi wordt een belangrijk hoogtepunt in 2022

KuCoin Labs heeft de gegevens geanalyseerd en de cijfers gekraakt om een ​​uitgebreid overzicht te geven van de crypto-trends van 2021. Het team heeft ook enkele opwindende voorspellingen gedaan over wat 2022 zal brengen voor deze steeds evoluerende industrie.


VICTORIA, Seychellen — Het jaar 2021 was een spannend jaar voor de cryptocurrency en blockchain-industrie. Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum noteerden vorig jaar een nieuw record. Volgens de gegevens van Wind over de terugkeer van belangrijke assets, is Bitcoin de best presterende grote assets en/of alternatieve assets van 2021, met een groeipercentage van 72% van begin tot eind van het jaar, waarmee het ruwe olie en aardgas overtreft.  Digitale assets verstoren de hele financiële markt en Bitcoin is er slechts een microkosmos van.  De prestaties van het asset brachten meer aandacht voor de crypto en blockchain-industrie, wat resulteerde in

een explosieve toename van het aantal gebruikers en de instroom van liquide middelen. Het rapport van KuCoin Labs geeft duidelijk aan dat er enkele opwindende trends waren in verschillende industriesegmenten, waaronder:

 • Memecoin van het jaar 2021, Doge en Shiba Inu moeten worden genoemd, die hun winsten opvoeren door de golf van ‘Tweet-oorlogen’ die door hun voorstanders in de mediaruimte werden gevoerd.
 • Infrastructuurtrends: het jaar heeft een aanzienlijk aantal ontwikkelingen in blockchain ruimte gezien met de Ethereum London upgrade, TVL op Layer 1 versus Layer 2, node-distributie voor topblockchains, gasgebruik, enz. Ethereum TVL is nog steeds veruit de grootste ,  gevolgd door BSC, Avalanche en Solana. Er worden nieuwe oplossingen geïntroduceerd die het gebruiksgemak van het netwerk vergroten en de gasprijzen proberen te verlagen. In 2022 zal het doorgaan met schaalvergroting en de lancering van upgrades in het Ethereum netwerk, evenals de snelle popularisering van concurrenten als Solana als brancheankers.
 • De groei en prestaties van cross-chain bridges waren grotendeels gericht op de BTC  en ETH netwerken en werden passieve instrumenten in het licht van slechte ontwikkelingstractie en andere inefficiënties. Het is waarschijnlijk dat in 2022 vergelijkbare vooruitgang zal worden geboekt op het gebied van cross-chain ontwikkeling, evenals de algemene acceptatie van dergelijke oplossingen op een logisch niveau in grote ecosystemen.
 • NFT’s en de Metaverse: de NFT en metaverse markten stonden in 2021 centraal en fuseerden uiteindelijk met DeFi en de game industrie om een ​​uitgebreid ecosysteem te creëren dat gebruikers meer kracht geeft en hen de teugels geeft van handel en het vrijgeven van digitale assets. Met de metaverse als het belangrijkste main hub van NFT activiteit, wordt 2022 naar verwachting het jaar van de introductie van baanbrekende oplossingen voor gebruikersidentificatie in de gedecentraliseerde ruimte en de inzet van verschillende ondersteunende systemen voor volledige integratie met DeFi.
 • DeFi trends en brancheoverzicht: de DeFi markt bleef zich in 2021 ontwikkelen en fungeerde als startpunt voor de toegang van regelgevers tot de gedecentraliseerde omgeving. Nu het aantal nieuwe protocollen groeit en gevestigde protocollen hun positie versterken, zal in 2022 waarschijnlijk Web 3.0 en andere innovatieve oplossingen worden ontwikkeld die DeFi-ruimte kunnen absorberen en toegankelijker maken voor een nieuw publiek van gebruikers.
 • DAO’s werden gedurende 2021 via verschillende protocollen ingezet en worden ondersteund door influencers. Niet alle DAO’s waren succesvol, maar hun onderliggende operationele principes zijn solide genoeg om te worden gebruikt als basis voor de oprichting van juridische entiteiten. 2022 zal waarschijnlijk geen doorbraak betekenen in de uitbreiding van DAO, maar eerder de verfijning van hun mechanismen die de weg kunnen effenen voor toekomstige adoptie op corporate  of company-niveau.
 • Incidenten en beveiliging van crypto-industrie: in 2021 waren er veel gevallen van fraude en beveiligingsinbreuken, vooral in de DeFi-sector, die de eerste helft van het jaar leidde.  Met meer dan $ 610 miljoen gestolen in slechts één hack, wordt het totale bedrag dat gedurende het jaar verloren is gegaan in de miljarden dollars geteld.  En hoewel beveiligingsmaatregelen worden verfijnd met de opname van audits en protocollen voor assets verzekeringen, zal 2022 zeker getuige zijn van een vergelijkbare hoeveelheid fraude en diefstal van fondsen.

Veel van deze onderwerpen hebben in 2021 de reguliere media-aandacht gekregen. De stijgende populariteit van NFT’s, DAO-ondernemingen die proberen een exemplaar van de grondwet te kopen en de rebranding van Facebook naar Meta om de mogelijkheden van Metaverse te verkennen, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe cryptocurrency en blockchain binnensijpelen in het alledaagse leven.

Nu 2022 is ingegaan, bekijkt KuCoin Labs wat dit jaar voor de industrie zal brengen. Zal er meer opwinding zijn, of zullen regelgevers agressief reageren? Komt er een einde aan de NFT-trend of is dit slechts het begin van een wereldwijde meerjarige trend? Kunnen bestaande knelpunten in de cryptocurrency en blockchain ruimte eindelijk worden aangepakt?

“KuCoin Labs neemt zijn rol op zich bij het bevorderen van de ontwikkeling van de hele crypto industrie. We incuberen en investeren in innovatieve projecten, begeleiden hun ontwikkeling naar hun volwassenheid waar ze het beste van crypto kunnen brengen.  Als één van de beste beleggingsinstellingen verzamelt het KuCoin Labs team professioneel onderzoek op een toekomstgerichte reis, waarbij het onophoudelijk diep in elk aspect en detail duikt. KuCoin Labs wil een integrale kracht zijn bij het bouwen van de toekomst van Web 3.0.”  Zei Lou Yu, hoofd van KuCoin Labs.

De voorspellingen raken enkele interessante punten die door niemand over het hoofd kunnen worden gezien, zelfs niet in de verste verte met de industrie.  Ten eerste erkent KuCoin Labs dat financiële instellingen cruciaal blijven om de blockchain en cryptocurrency naar een hoger niveau te tillen.

Bovendien hebben in 2021 meer bedrijven Bitcoin-treasuries opgezet, hoewel BTC met bijna 50% is teruggezakt van het hoogste punt ooit.  KuCoin Labs verwacht dat meer instellingen transparant zijn over hun Bitcoin aankopen, hoewel ze BTC niet noodzakelijkerwijs rechtstreeks verwerven.

De focus op Layer 1 en gedecentraliseerde financiën zal waarschijnlijk in 2022 worden voortgezet. Er is veel ruimte voor verdere vooruitgang, of het nu gaat om schaalbaarheid voor Layer 1of meer complexe en lonende DeFi protocollen. Andere trends om in de gaten te houden zijn:

 • NFT’s
 • GameFi 
 • DAOs 
 • SocialFi 
 • MetaFi 
 • Regulatie
 • En veel meer

Het wordt weer een druk jaar voor de blockchain en cryptocurrency-industrie. Neem voor het hele rapport contact op met labs@kucoin.com.


Over KuCoin Labs

KuCoin Labs, opgericht in mei 2018, is de investerings en onderzoekskracht van het KuCoin ecosysteem. KuCoin Labs diversifieert en intensiveert investeringen in projecten in een vroeg stadium om meer bouwers te helpen duurzame groei en succes te behalen in de gedecentraliseerde wereld. KuCoin Labs bezit nu een portfolio van meer dan 50 projecten, waaronder Arweave, MultiVAC, CertiK, OneLedger, LUKSO en Ankr, in sectoren als infrastructuur, DeFi en NFT. In april 2021 heeft KuCoin Labs een fonds van $ 50 miljoen opgericht om de volgende crypto-gems te vinden, in november 2021 heeft KuCoin Labs een fonds van $100 miljoen geïntroduceerd om het metaverse ecosysteem en andere innovatieve projecten te versterken, met als doel de ontwikkeling van de onderliggende infrastructuur te versnellen door te investeren en het incuberen van projecten in een vroeg stadium.


Over KuCoin

KuCoin, gelanceerd in september 2017, is een wereldwijde cryptocurrency-exchange voor meer dan 640 digitale assets. Het biedt momenteel spothandel, margin handel, P2P fiathandel, futureshandel, staking en lending aan zijn 10 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s over de hele wereld. In 2018 haalde KuCoin $20 miljoen in Round A-financiering van IDG Capital en Matrix Partners. Volgens CoinMarketCap is KuCoin momenteel de vijfde grootste crypto-exchange. Forbes noemde KuCoin ook als één van de beste crypto-exchanges van 2021.

Ga voor meer informatie naar https://www.kucoin.com/nl.

Contact:
Ashley Wang
media@kucoin.com

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten