Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

KuCoin rapporteert $2 Biljoen aan volume in eerste helft 2022

Eén van ‘s werelds grootste crypto exchanges, KuCoin, heeft zijn halfjaarlijkse rapport uitgebracht waarin de belangrijkste statistieken en prestaties worden beschreven. Uit het rapport blijkt dat zowel het volume als het aantal nieuwe gebruikers op KuCoin explosief is gestegen.

Een enorme groei van zowel volume als nieuwe gebruikers

In het rapport is te lezen dat KuCoin nu meer dan 18 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Ook werken er inmiddels meer dan duizend werknemers bij de exchange. Verder blijkt dat de waardering van de KuCoin exchange nu op $10 miljard uitkomt.

Zoals we in de inleiding al schreven is het handelsvolume van de exchange enorm gestegen. Het cumulatieve handelsvolume voor zowel de Spot en Futuresmarkt overschreed zelfs de $2 biljoen. Dat is een groei van 180 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Vooral de Europese markt is in de eerste helft van 2022 enorm gestegen, namelijk met 318 procent naar een volume van $481 miljard. Verder steeg het volume in Latijns Amerika met 189 procent naar $453 miljard, terwijl Afrika en het Midden-Oosten $492 miljard aan volumes realiseerden (stijging van 152%).

Ook het aantal nieuwe gebruikers is explosief gestegen. In het eerste half jaar van 2022 trok de populaire crypto-exchange maar liefst 9,75 miljoen nieuwe gebruikers aan. Dit is een stijging van meer dan 200% in vergelijking met dezelfde periode maar dan een jaar eerder. Azië, Afrika, Europa en het Midden-Oosten blijken nu populair te zijn: de meeste nieuwe gebruikers komen hier vandaan.

Uit de regio Azië wist KuCoin 5,6 miljoen nieuwe gebruikers aan te trekken gedurende de eerste 6 maanden van 2022. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 659%. Latijns-Amerika, Afrika & het Midden-Oosten en Europa stegen met respectievelijk 216%, 152% en 142% in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Ook op andere gebieden groeit KuCoin

KuCoin is niet alleen gegroeid in termen van volume of nieuwe gebruikers. Het bedrijf breidt zich ook intern uit. Ze hebben meer dan 300 nieuwe medewerkers aangenomen in R&D, Marketing, bedrijfsontwikkeling en andere richtingen. Op deze manier kan de exchange doorgaan met zijn razendsnelle ontwikkeling.

Verder noteerde het bedrijf in de eerste helft van het jaar 137 nieuwe cryptomunten. Hierdoor is er nu in totaal meer dan 700 activa te verhandelen op het crypto-platform.

KuCoin Labs heeft gedurende deze periode ook nog eens $20 miljoen geïnvesteerd in 19 crypto-native projecten, waardoor de penetratie van gedecentraliseerde ruimte door de exchange verder wordt bevorderd.

KuCoin investeert in innovatie

Tot slot blijkt uit het rapport dat KuCoin flink wat geld heeft geinvesteerd in nieuwe producten en innovatie. Zo heeft de exchange een NFT marktplaats genaamd Windvane gelanceerd en heeft het een fonds van $100 miljoen beschikbaar gesteld om Web-3.0 te ontdekken.

Een andere belangrijke release was KuCoin Wallet, die officieel live ging als een gebruiksvriendelijke crypto-wallet die multi-chain-aggregatie ondersteunt.

Al met al laat het eerste halfjaarlijkse rapport van 2022 zien dat de KuCoin exchange flink is gegroeid. Wil je meer inzichten over de cijfers? Klik dan hier. voor een volledig beeld.

Over KuCoin

In september van 2017 is KuCoin gelanceerd. KuCoin is een wereldwijde cryptocurrency-exchange en heeft zijn operationele hoofdkantoor in de Seychellen.

Als een gebruikersgericht platform met een focus op inclusiviteit en het bereik van gemeenschapsacties, biedt het platform meer dan 700 digitale assets en biedt het momenteel spothandel, margehandel, P2P fiathandel, futureshandel, staking en leningen aan zijn 18 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s.

In 2022 haalde KuCoin meer dan $150 miljoen aan investeringen op via een pre-Series B-ronde, waardoor de totale investeringen met ronde A gecombineerd op $170 miljoen kwamen, met een totale waardering van $10 miljard. KuCoin is momenteel één van de top 5 crypto-exchanges volgens CoinMarketCap. Forbes noemde KuCoin ook één van de beste crypto-exchanges in 2021. Tevens werd KuCoin als de beste crypto-app voor enthousiastelingen in 2022 bestempeld door The Ascent.

Exchange nieuws

Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten