Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Newsbit 11-01-2022 14:41u leestijd 3 - 5 min

KuCoin Review 2022

KuCoin is in september 2017 gelanceerd en is een wereldwijde crypto-exchange dat zich gevestigd heeft op de Seychellen. De technische architectuur van het platform werd in 2013 al gecreëerd, maar vervolgens kostte het nog jaren om het platform te laten werken zoals we het vandaag de dag kennen.

KuCoin biedt momenteel spothandel, margehandel, P2P fiathandel, futureshandel, staken en uitleen-functies aan zijn 10 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s verdeeld over de hele wereld.

Volgens CoinMarketCap behoort KuCoin tot de top 5 grootste crypto-exchanges. Ook in Forbes Advisor is KuCoin als één van de beste crypto-exchanges ter wereld benoemd.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Hoeveel tokens biedt KuCoin aan?

Momenteel heeft KuCoin meer dan 1000 valutaparen (twee munten die tegen elkaar worden gemeten) en meer dan 540 valuta’s. Dit brede scala aan cryptocurrencies omvat populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum, maar het platform biedt ook een breed scala aan altcoins. Dit is ook één van de redenem voor de populariteit van KuCoin. Wereldwijd is KuCoin tevens één van de grootste exchanges voor altcoins.


Hoe maak je een KuCoin account aan?

Voordat je op KuCoin kunt gaan handelen zul je een gebruikersaccount moeten aanmaken. Sinds november 2018 heeft KuCoin een ‘Know-Your-Customer’ (KYC) proces geïmplementeerd, met als doel om criminelen en witwassen van geld te bestrijden. Accountverificatie voor KuCoin blijft echter optioneel.

Het KYC proces is echter wel van invloed op uw dagelijkse opnamebedrag. Een account zonder KYC kan binnen 24 uur 2 BTC opnemen, wat voor de veel handelaren echter nog steeds voldoende is. Even ter vergelijking: de crypto exchange Binance staat gebruikers zonder KYC  toe om binnen 24 uur maar 0,06 BTC op te nemen.

Het registreren van jou nieuwe gebruikersaccount kost slechts 2 tot 3 minuten. Door naar de website van KuCoin te gaan en op registreren te klikken kun je dit proces starten. Voor deze registratie heb je een emailadres en/of een telefoonnummer nodig. Op één van de twee krijg je een code binnen, deze vul je vervolgens in bij verificatie code.

Vervolgens wordt gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Kies hier voor een sterk wachtwoord. Hiervoor kun je gebruik maken van hoofdletters, symbolen en cijfers om op deze manier een zo’n sterk mogelijk wachtwoord te creëren.

Door vervolgens op registreren te klikken kun je gebruik gaan maken van jouw nieuwe account.


Hoe stort je geld op KuCoin?

Met KuCoin kun je cryptocurrency kopen met diverse fiat valuta’s. Dit kun je betalen met een betaalpas, creditcard, Apple Pay en Google Pay. Het is niet mogelijk om op KuCoin geld te storten via een bankoverschrijving. Het is via deze betaalmethoden wel mogelijk om via iDEAL het geld over te boeken. Ook is het mogelijk om crypto’s vanuit een andere wallet naar de KuCoin-wallet te sturen. Tot slot komen er nog extra kosten bij kijken voor het gebruik van de betaalmethoden. De hoogte hiervan is verschillend per betaalmethode.


Wat zijn de voordelen van KuCoin?

– Lage fees

KuCoin hanteert een zeer voordelige fee structuur. Dat betekent dat je als gebruiker slechts 0,1% fee betaald over je aan-en verkopen. Daarnaast biedt de exchange ook nog een mogelijkheid deze fee nog lager te maken. Dit kan bijvoorbeeld door KuCoin tokens (KCS) te gebruiken. Hierdoor krijg je als gebruiker nog eens 20% korting op je transactiekosten.

– Zeer groot aanbod van tokens

KuCoin biedt een zeer grote verscheidenheid aan crypto tokens aan. Momenteel heeft KuCoin namelijk meer dan 1000 verschillende handelsparen. Dat is geweldig voor een echte altcoin trader.

– Gebruiksvriendelijk platform

KuCoin heeft een erg eenvoudige gebruikersinterface, waardoor deze ook voor beginners gemakkelijk te gebruiken is. Het platform maakt gebruik van een moderne en eenvoudige lay-out die op alle pagina’s hetzelfde blijft. Toch biedt het platform wel meer geavanceerde functies voor diegene die deze graag wil gebruiken.

– 24/7 Support-Team

KuCoin biedt 24/7 klantenondersteuning via livechat en online ticket in het helpcentrum. Hiernaast heeft KuCoin ongeveer 19 lokale gemeenschappen in Europa, SEA en andere regio’s opgericht, waardoor gebruikers van zeer gelokaliseerde service en ondersteuning kunnen gebruik kunnen maken.

– Veilig platform

Veiligheid is bij KuCoin van groot belang. Om de veiligheid van haar gebruikers ten alle tijden te kunnen garanderen, maakt het platform gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen. Het platform maakt onder andere gebruik van wallets voor micro-opnames, meerlaagse codering op industrieel-niveau, dynamische meerfactorauthenticatie en het platform heeft toegewijde interne afdelingen voor risicocontrole die toezicht houden op de dagelijkse gegevensverwerking volgens strikte beveiligingsnormen.

Het KuCoin platform is tot 2020 dan ook vrij van hacks en werd het als zeer veilig beschouwd. De gegevenscodering en beveiliging waren op bankniveau of op de normen van de financiële sector.

In 2020 werd echter in een cyberaanval voor ongeveer $285 miljoen gestolen. Deze zaak is opmerkelijk omdat snelle, berekende actie van de kant van de crypto-exchange, in combinatie met nauwe samenwerking met andere bedrijven in de cryptocurrency-industrie, KuCoin in staat stelde het incident succesvol te overleven.

Door slim gebruik te maken van blockchain-tools en samenwerking met collega- exchanges en wetshandhavingsinstanties, heeft KuCoin 84% van de gestolen tokens teruggevonden en de resterende verliezen gedekt via zijn eigen kapitaal en verzekeringsfonds.

KuCoin’s bekwame afhandeling van het incident heeft veel respect van zijn klanten opgeleverd.


Is KuCoin betrouwbaar?

KuCoin is wereldwijd een crypto-exchange die in de top 5 staat. Het is hiermee een erg grote partij die al een naam voor zichzelf ontwikkeld heeft.

Door de enorme veiligheidsmaatregelen die het platform gehanteerd heeft, maakt dit de veiligheid en betrouwbaarheid voor haar gebruikers groter. Mocht het platform echter op wat voor manier dan ook aangevallen worden en hierbij gaan fondsen verloren, dan kan het platform deze verliezen naar verluidt zelf dekken. Dit is natuurlijk een verhogende factor voor het vertrouwen. 

Al met al is KuCoin een betrouwbare cryptocurrency exchange.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten